Selamlar; forumda örnekleri inceledim yapılması gerekenleri yaptım fakat usb ye kaydettiğim yayınların TS dosyalarını ne herhangi bir player ile nede format converterile çevirip hiç bir şekilde izleyemiyorum :(
Dh forumda TV den kaydedilen bir videonun PC de nasıl oynatılabileceğini yazmıştım.. Arkadaşlara yardımcı olmak adına bu forumda da yazayım istedim.. ( PVR Ready özelliği olan TV lerde )
1 - Flash Diski TV ye USB girişinden takın.
2 - Yayındayken önce PAUSE tuşuna basarak yayını bir süre durdurun.. (4 - 6 saniye kadar)
3 - Play (oynat) tuşuna basarak yayını çok kısa süreli oynatın (takriben 4 - 6 saniye yeterlidir..)
4 - Yayın oynamaya başladıktan hemen sonra sağ ileri tuşuna hızlıca birkaç defa basarak zamanın sonuna kadar kaydırılmasını sağlayın.
5 - Ekranda mutlaka "lütfen bekleyin" yazısı çıkmalıdır
6 - Zaman kaydırılmasının sonuna kadar gelindiğinde TV miz zaman kaydırılmasından otomatikman çıkacaktır.
7 - Şimdi kırmızı kayıt tuşuna basarak kayda gir.
Kayıt zamanı görünecektir.. kaydı ( kumanda üzerindeki kare şeklindeki tuşdan) bitirdikten sonra USB flash diski çıkartın..
Flash Diski PC ye taktığınız zaman TS uzantılı dosyanın açıldığı görülecektir.
ÖNEMLİ NOT : TV her açıldığında bu işlem mutlaka yapılmalı.. yoksa kayıtlar PC de izlenemez..
Kayıtlar her türlü video oynatıcıda gereken kodekler yüklüyse (K-Lite codec gibi..) oynayacaktır..
Kayıt yapan arkadaşların bunları başka medya ortamlarında yayınlamaları halinde Telif haklarını da (copyright) unutmaması gerekir diye ayrıca hatırlatmak isterim..