PC TV video paylasimi

N Çevrimdışı

nctemiz

Aktif Üye
15 Ocak 2019
312
46
Güle güle kullan,bir ara bunu vestel tv için hazırlamıştım,seçim yaparken vestel tv geliyordu ,yolladım yayımcısına ama bilmiyorum eklenmişmi vestel tv ,yinede güle güle kullan :ok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaynak dosya olarak kendi film klasörünün gösterdim.Ama şuan birşey göstermiyor.Sanirim yükleme yapıyor.Ama yayın kalitesi biraz düşük gibi kullandıkça cozerim artık

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
DLNA denilen olay kisaca elektronik cihazlarin birbiriyle uyumlu calismasi icin sirketler arasi yapilan bir anlasma
genel olarak windowsda dosyayi paylasima acman tv,uydu alicisi,video player vb. cihazlardan dosyalara erisip oynatman icin yeterli olmali ama tv lerde nedense bu is sorun cikariyor pc yi klasörleri görüyor ama dosyalari görmüyor görüyor ama calistirmiyor vs. bu yüzden yardimci programlara ihtiyac duyuyoruz
serviio veya kodi gibi programlar muhtemelen tv&pc arasindaki bu sorunu cözmene yardimci olur bu tarz program kurugun takdirde dosyalari görebiliyor ama acamiyorsan yada kalite düsükse ( kurulum ve ayarlari dogru yaptigini farzedersek) tv acmaya calistigin dosyayi destekliyormu bundan emin ol mesela samsunglar dts sesleri acmiyor görüntü alirsin ama dts ses calismaz
tv ile pc arasindaki baglanti da sorun varmi wlan üzerinden bagliysan baglanti hizin düsükse yine sorun yapabilir
görüntü orjinalinden daha kötüyse de bu görüntüyü servis eden yardimci programlarin ayarlarinda transcoding ayarlari vardir görüntü takilmasin diye aktarmadan önce dönüstürür bu tarz islemler dogal olarak kaliteyi düsürür teraspy teraspy in söyledigi program olmazsa kodi yi birde dene bence en basit ve güzel olani kodi

DLNA özelliği bu.
Bilgisayarda bir DLNA programı kullanın veya dosyaya sağ tıklayıp şu cihaza gönder, yayınla gibi bir seçeneği deneyin.
o özellik benim pc/tv de calismiyor :hihi

Geri
Üst Alt