PC TV video paylasimi

N Çevrimdışı

nctemiz

Aktif Üye
15 Ocak 2019
312
46
Bilmiyorum doğru mu yazdım başlığı

Durum şu TV'ye flash bellek takınca benim PC yide gösteriyor.Uzerine tıklayınca tarama yapıp video bulunamadı diyor.Bu olay nedir.Saniyorum flash ile uğraşmadan pcdeki dosyaları oynatabiliyorum.

Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
DLNA özelliği bu.
Bilgisayarda bir DLNA programı kullanın veya dosyaya sağ tıklayıp şu cihaza gönder, yayınla gibi bir seçeneği deneyin.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
tv modeli yazsaydin sorununu cözmek icin yardimci olmak isteyenler daha kolay konuya hakim olurdu
genel olarak windows üzerinden dlna server olusturman lazim windows 7 de direkt bunu yapmak sorunlu kodi kullanarak dosyalarina tv üzerinden ulasabilirsin
windows 10 da da yine kodi kullanabilirsin ama direkt ek program kullanmadan yapmak icin asagidaki link de elimden geldigince anlattim

anlatim karisik gelir yada anlamadigin yerler olursa internet üzerinden "windows dlna paylasimi" tarzinda aramalar yaparak baska anlatimlara ulasabilirsin
ayni yöntem farkli isletim sistemleri icinde gecerli olacakdir.

N Çevrimdışı

nctemiz

Aktif Üye
15 Ocak 2019
312
46
DLNA özelliği bu.
Bilgisayarda bir DLNA programı kullanın veya dosyaya sağ tıklayıp şu cihaza gönder, yayınla gibi bir seçeneği deneyin.
PC dede sona olması gerekli dimi

Yada şöyle sorayım.Benim bildiğim pcmde böyle bir özellik yok ama olmasa TV nasıl görüyor diye aklıma geldi.Dosyaya sağ tıklayınca gonderde TV çıkmıyor.Nasil olacak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tv modeli yazsaydin sorununu cözmek icin yardimci olmak isteyenler daha kolay konuya hakim olurdu
genel olarak windows üzerinden dlna server olusturman lazim windows 7 de direkt bunu yapmak sorunlu kodi kullanarak dosyalarina tv üzerinden ulasabilirsin
windows 10 da da yine kodi kullanabilirsin ama direkt ek program kullanmadan yapmak icin asagidaki link de elimden geldigince anlattim

anlatim karisik gelir yada anlamadigin yerler olursa internet üzerinden "windows dlna paylasimi" tarzinda aramalar yaparak baska anlatimlara ulasabilirsin
ayni yöntem farkli isletim sistemleri icinde gecerli olacakdir.
TV modelin.49ub 9300 pcde ise win 7 kurulu

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
PC dede sona olması gerekli dimi

Yada şöyle sorayım.Benim bildiğim pcmde böyle bir özellik yok ama olmasa TV nasıl görüyor diye aklıma geldi.Dosyaya sağ tıklayınca gonderde TV çıkmıyor.Nasil olacak

PC'de bu bir özellikten çok yazılımla sağlanan birşey diye biliyorum.
İşletim sisteminiz nedir?

N Çevrimdışı

nctemiz

Aktif Üye
15 Ocak 2019
312
46
Windows 10'da doğrudan dosyaya sağ tıklayınca TV'ye gönderebiliyoruz ama 7'de böyle bir özellik yok sanırım.
TV'nin yanında Nero Media Home gibi bir yazılım gelmedi mi?

DLNA için belki B Bratan veya teraspy teraspy yardımcı olabilir.
Anladım peki sağlıklı bir sistemin hani telefondan paylaşım yapınca takılarak oynatirya o şekildeki yayın yapıyor.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Anladım peki sağlıklı bir sistemin hani telefondan paylaşım yapınca takılarak oynatirya o şekildeki yayın yapıyor.

Evet, pc'den programla dosya gönderiyorsunuz veya belirli bir klasörü erişime açıyorsunuz.
DLNA, resim / ses / video dosyaları için kullanılabilir.

N Çevrimdışı

nctemiz

Aktif Üye
15 Ocak 2019
312
46
Evet, pc'den programla dosya gönderiyorsunuz veya belirli bir klasörü erişime açıyorsunuz.
DLNA, resim / ses / video dosyaları için kullanılabilir.
Elimde mkv dosyası var ve netten bir program buldum TV yi açıp pcyi seçince klasörler gözüküyor oraya masaüstünüzde seçtim ama masaüstünde ki mkv videoyu görmüyor sebebi ne olabilir

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Elimde mkv dosyası var ve netten bir program buldum TV yi açıp pcyi seçince klasörler gözüküyor oraya masaüstünüzde seçtim ama masaüstünde ki mkv videoyu görmüyor sebebi ne olabilir

Bilemiyorum, tv mkv destekliyordur ama program desteklemiyor olabilir mi?
Programın ayarlarına bakın derim.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Linux için burada paylaşmıştım ama windows için aynı program varmı bilmiyorum,bendekinin boyutu birkaç Kb :) tvye göndermediğ dosya yok ama win için inan bilmiyorum minidlna varmı yokmu.
Birde önceden kurduğum ama win versiyonun da olduğunu bildiğim Serviio var, pcye kuruyorsun,bir kere ayarlıyorsun ,bitiyor,sadece izleyeceğin film-resim müzik leri ilgili dosyalara kopyalıyorsun o kadar, kumandadan DLNA(müzik-foto-film tuşu) bastığında pcyi seçiyorsun ve izlemeye başlıyorsun.
Bu arada netten bulduğun programın adı ne acaba :)

N Çevrimdışı

nctemiz

Aktif Üye
15 Ocak 2019
312
46
Linux için burada paylaşmıştım ama windows için aynı program varmı bilmiyorum,bendekinin boyutu birkaç Kb :) tvye göndermediğ dosya yok ama win için inan bilmiyorum minidlna varmı yokmu.
Birde önceden kurduğum ama win versiyonun da olduğunu bildiğim Serviio var, pcye kuruyorsun,bir kere ayarlıyorsun ,bitiyor,sadece izleyeceğin film-resim müzik leri ilgili dosyalara kopyalıyorsun o kadar, kumandadan DLNA(müzik-foto-film tuşu) bastığında pcyi seçiyorsun ve izlemeye başlıyorsun.
Bu arada netten bulduğun programın adı ne acaba :)
Abi ilk gelen programı kurdum.Adi kooraroo Media sanırım mkv desteği yok yada boyut büyük ondanmi acaba bilemedim.

Geri
Üst Alt