Parkside marka akülü iş aletleri

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Lidl(Hollanda) şubelerinds kendi markalarini satar gıdalar dahil ama her sattığı belli bir kalite standardının üstündedir aynı şekilde ev aletleri dahil. A firması b firması Çin firmasına ürettirebilir ki çok büyük markalar dahi çinde üretiliyor. Önemli olan üretilmesi istediği şeyin standardı lidl bu standardı düşük tutmuyor. Olay bu aslında 🙃
Bir dinozorun anıları kıvamında yukarıda detayı paylaştım. B Bratan , Akigo35 Akigo35 üstadlar. Yanlış bir bilgi varsa lütfen bu dinozoru düzeltiniz. :haha:haha

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bu arada siz bayram tebriği imajımı beğenmemişsiniz. Hoşunuza gitmeyen kısmı söyler misiniz? :kas

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Bu arada siz bayram tebriği imajımı beğenmemişsiniz. Hoşunuza gitmeyen kısmı söyler misiniz? :kas

Ben bayrami unutuyorum burda😁dün sabah annemleri aradım bayram kutluyorum, oğlum ne bayramı bayram yarın dedi 😁dalgınlığıma geldi kusura bakmayın 🙏🙂

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Üstadlarım. İkinizin de haklı olduğu yönler vardır ancak özellikle düşünce bazında paylaşılan bilgileri geçmişten bilgilerle netleştirmek isterim.

Tabir yerindeyse dinozorlardan biri olduğum için bahsettiğim bazı markaları hatırlayabilir bilebilir, bazılarını hiç bilmeyebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğim quelle özellikle aldiler ve bir zamanlar hatırladığım kadarıyla yine ana ismi quelle olan marketlerde satılan ve yine aynı mağazaların üretimi, argesi ve detayıyla ilgilendiği bir markaydı. Halen olup olmadığı bilgisini sizler daha iyi bilirsiniz.

Miele de bir zamanlar yine aldi bünyesinde bulunan, hem satışının, hem servis hizmetinin aldi bünyesinde verildiği bir marka idi. Ancak şu anda hepinizin bildiği gibi özerk bir oluşum.

Krups markasını sizler bugün kahve makinaları ile biliyor olsanız da zamanında quelle ve aldi bünyesinde market markasıydı ve blender, mutfak robotu ürünleri ile hizmet veriyordu.

Dolayısıyla fason üretim mantığı her ne kadar Türkiye' ye benzese de bu kuralın dışında üretim bandına sahip market zincirleri uzun zaman önceden beri germen ülkelerinde (Almanya merkezli) mevcuttu.
burda sanirim yanlis bilgiler var diger markalari bilmem ama miele köklü bir firmadir aldi de satilan bir ürün asla olmadi. belki kampanya dahilinde aldide ürünleri satilmistir ama 100 yildan fazla süredir varolan bir firma
kurps da ayni sekilde köklü bir firmadir aldi vs gibi yerlerde kampanya dahlinde satislari disinda bir ortak calisma yürüttügünü sanmiyorum
Almanya'daki lidl bambaşka, ben Hollanda'da ki duruma göre yorum yaptım. Lidl başka firmalara belli standartlar altında ürün çıkartıp markasını veriyor ama bunlar gerçekten kaliteli oluyor. 5 de 1 fiyatına kaliteli ürün almak diyelimki bozuldu garantisi var garanti sonrası 1 tane daha almak sürekli ayni makineyi kullanmaktan iyidir bana göre tabi bu en kötü ihtimalle söylediğim şey. Ben isimde ağır koşullarda kullandım ve hiç yarı yolda bırakmadı.
dogrudur ben sadece markanin üretimi hakkinda gördügüm bilgiyi ve kalite hakkinda tahminimi belirttim
bütceye uygun olarak üretilmis markanin köklü ve isim yapmis markalardan daha dayanikli cikmasi her ne kadar olasi degilsede imkansiz demek anlamsiz olur ve bu sadece tahmin konuyu baltalamak icin söyledim

bana her gün bayram :deli :haha hem konum olarak bayramla bir alakam olmamasi hemde dini inac konusunda daha cok kendimi deist olarak tanimlamadigim icin benim aklima hic gelmiyor böyle seyler ama yinede tüm inanacli müslümanlarin bayramini bu vesile ile kutlarim
B Bratan üstad. Bodensee tarafına uzak mısınız?
estafurullah üstaddan ziyade kendimi lamer olarak tanimlamayi tercih ederim :haha o bölgelere uzagim ben kuzey ren vestfalya bölgesindeyim sanayi icindeyiz biz daha cok
bir kere isvicreye gittim o bölgeyi bunun disinda hic görmedim cok güzel yerler.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Bu tarz ürünlerde üretici aynı dahi olsa ekmek-köfte ilişkisi olduğunu hepimiz biliyoruz.
Acaba kaliteyi bir tık fazla tutup, kaliteli alt marka mı oluşturulmaya çalışılıyorlar.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Bu tarz ürünlerde üretici aynı dahi olsa ekmek-köfte ilişkisi olduğunu hepimiz biliyoruz.
Acaba kaliteyi bir tık fazla tutup, kaliteli alt marka mı oluşturulmaya çalışılıyorlar.
Üstadım söyle söyleyeyim, consumentenbond dediğimiz tüketici haklarına benzer tamamen bağımız bir kurum var Hollanda da. Aklınıza gelecek her ürünü en az 10 markadan örnek alarak çok farklı açılardan ele alarak test ederler ki bunlar uzmanlar tarafından yapılır ve sonuçlar paylaşılır. Aşağıdaki linki çeviri yaparak inceleyebilirsiniz. Ağır makineler de yani en pahalı olanlar arasından seçilerek çok farklı açılardan testler yapılmış, galip gelen parkside ikinci Dewalt. Consumentenbond parkside diye aratirsaniz daha fazla sonuç çıkacaktır. İnanması güç ama gerçekten adamlar yapmış, bu fiyata inanılmaz performans. Bende parkside distribütörü gibi oldum ama hiçbir çıkarım yok vallahi 😁

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
burda sanirim yanlis bilgiler var diger markalari bilmem ama miele köklü bir firmadir aldi de satilan bir ürün asla olmadi. belki kampanya dahilinde aldide ürünleri satilmistir ama 100 yildan fazla süredir varolan bir firma
kurps da ayni sekilde köklü bir firmadir aldi vs gibi yerlerde kampanya dahlinde satislari disinda bir ortak calisma yürüttügünü sanmiyorum

dogrudur ben sadece markanin üretimi hakkinda gördügüm bilgiyi ve kalite hakkinda tahminimi belirttim
bütceye uygun olarak üretilmis markanin köklü ve isim yapmis markalardan daha dayanikli cikmasi her ne kadar olasi degilsede imkansiz demek anlamsiz olur ve bu sadece tahmin konuyu baltalamak icin söyledim

bana her gün bayram :deli :haha hem konum olarak bayramla bir alakam olmamasi hemde dini inac konusunda daha cok kendimi deist olarak tanimlamadigim icin benim aklima hic gelmiyor böyle seyler ama yinede tüm inanacli müslümanlarin bayramini bu vesile ile kutlarim

estafurullah üstaddan ziyade kendimi lamer olarak tanimlamayi tercih ederim :haha o bölgelere uzagim ben kuzey ren vestfalya bölgesindeyim sanayi icindeyiz biz daha cok
bir kere isvicreye gittim o bölgeyi bunun disinda hic görmedim cok güzel yerler.
Dikkat ettiyseniz markaların köklülüğü ile ilgili bir yorumum olmadı. Daha ziyade normalde market markası tanımı yaptığımız markaların standart algısı olan düşük kalite mantığının uzun yıllar önce bu şekilde geçerli olmadığını söylemek için bu örnekleri verdim. Hatta örneklerin uzun yıllar önce ( Yaklaşık 30-40 yıl önce) mevcut olduğunu özellikle belirttim. Zaman içerisinde mutlaka değişimler, markaların özerkliği söz konusu oldu bunları da ekledim. O yüzden genel geçer market markası algısının bulunduğunuz, yaşadığınız yerlerde farklı olabileceğini belirttim.

Bodensee' den bahsetmemin sebebi kuzenimin Friedrickschafen (Yanlış yazmış olabilirim) doğumlu olup orada yaşıyor olmasındandı. Dayım rahmetli yaklaşık 14 sene o bölgede yaşadığı için bu bilgilere sahibim.

(Bu arada üstad genel olarak üyelerimize kullandığımız bir hitap. İnanın biz de hacker değiliz. Hatta lamer olduğumuzu bile kendi adıma iddia edemem. :) )

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Dikkat ettiyseniz markaların köklülüğü ile ilgili bir yorumum olmadı. Daha ziyade normalde market markası tanımı yaptığımız markaların standart algısı olan düşük kalite mantığının uzun yıllar önce bu şekilde geçerli olmadığını söylemek için bu örnekleri verdim. Hatta örneklerin uzun yıllar önce ( Yaklaşık 30-40 yıl önce) mevcut olduğunu özellikle belirttim. Zaman içerisinde mutlaka değişimler, markaların özerkliği söz konusu oldu bunları da ekledim. O yüzden genel geçer market markası algısının bulunduğunuz, yaşadığınız yerlerde farklı olabileceğini belirttim.

Bodensee' den bahsetmemin sebebi kuzenimin Friedrickschafen (Yanlış yazmış olabilirim) doğumlu olup orada yaşıyor olmasındandı. Dayım rahmetli yaklaşık 14 sene o bölgede yaşadığı için bu bilgilere sahibim.

(Bu arada üstad genel olarak üyelerimize kullandığımız bir hitap. İnanın biz de hacker değiliz. Hatta lamer olduğumuzu bile kendi adıma iddia edemem. :) )
uykusuzum kafa dolu algida secicilik tarzda iticilik yapmis olabilirim ben konuyu daha fazla dagitmiyim
sezon basladi kuzenine söyle cikolata getirsin adettendir :P oralarda yasamak uzaktan iyi görünüyor dogasi güzel yerler tabiki is imkani acisindan nasildir bilmiyorum

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
uykusuzum kafa dolu algida secicilik tarzda iticilik yapmis olabilirim ben konuyu daha fazla dagitmiyim
sezon basladi kuzenine söyle cikolata getirsin adettendir :P oralarda yasamak uzaktan iyi görünüyor dogasi güzel yerler tabiki is imkani acisindan nasildir bilmiyorum
Bilirim bilirim. :) Hele Algida seçicilik özellikle. :dil

Açıkçası kuzenimle görüşmeyeli o kadar çok zaman oldu ki ne oldu hiçbir fikrim yok. :) Hatta şunu kesin olarak söyleyebilirim. Kendisi has Almandır (Babası Türk olsa da) o yüzden onun getirdiği çikolata buradan benim sipariş verdiğimden pahalıya gelir. :deli1

Daha önce söylediğim gibi biz dinozorlar artık anca yanımızda yöremizdekileri görüyoruz artık.

İş konusunda fabrikayı şu an hatırlamıyorum ama Dayım kaynak ustası olarak çalışıyordu o bölgede. Sanıyorum çok fazla yer yok oraya yakın fabrika olarak. Hala duruyorsa mutlaka biliyorsunuzdur ama dediğim gibi mevzu 30-40 senelik.

Bu arada neden uykusuzluk? Dikkat edin uykunuza. Tabii zorunluluktan değilse. (İş güç v.b.) :ok

Geri
Üst Alt