Pahalı cep telefonunda ÖTV yüzde 50’ye çıkartıldı

Jeopol Çevrimdışı

Jeopol

Aktif Üye
6 Ocak 2018
432
35
Pasaporta kayıt ücreti yol parası felan aynı paraya gelir
kayıt ücreti ödemek zorunda değilsin.

bir çok telefona imei atılabilir. bu yöntemi kullanabilirsin.

ya da yeni çıkan telefonların çift hatlı olanlarını tercih et. 8 ay kullanabilirsin. daha sonra satıp yenisini alabiliyorsun.

garanti filan dersen zaten herşey kullanıcı hatasına giriyor.

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Bende hep şunu düşünürdüm. Ekonomi bakanının kulağına gitmesin gerçi :fiskosmotorlu taşıtlardan vergi alınıyor ya hani acaba motorsuz taşıtlardan da vergi alınabilir mi? Bisiklet mesela 18-21-24 vites ve jant ebatına göre 24-26-27.5-29 vergi sistemi :gul

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
769
Taksi, dolmuş bunlar vergi vermiyor sanırım yada veriyor gözüküyor.
İzmirde dolmuşlar izmirkart uygulamasını kabul etmiyorlar, bence sebebi vergi verecek olmaları.

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
kayıt ücreti ödemek zorunda değilsin.

bir çok telefona imei atılabilir. bu yöntemi kullanabilirsin.

ya da yeni çıkan telefonların çift hatlı olanlarını tercih et. 8 ay kullanabilirsin. daha sonra satıp yenisini alabiliyorsun.

garanti filan dersen zaten herşey kullanıcı hatasına giriyor.
Apple cihazlara imei atıldığını duymadım hiç. Benim arkadaşım 1 ayda 2 kere imei attırmak zorunda kaldı en sonunda türkiyeden telefon aldı kenarda duruyo cihaz. Attıkları imei de 3310 imeisi felan. Riske değmez direk kayıt yaptırmak en mantıklısı

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bende hep şunu düşünürdüm. Ekonomi bakanının kulağına gitmesin gerçi :fiskosmotorlu taşıtlardan vergi alınıyor ya hani acaba motorsuz taşıtlardan da vergi alınabilir mi? Bisiklet mesela 18-21-24 vites ve jant ebatına göre 24-26-27.5-29 vergi sistemi :gul
Bence telefondan da mtv alsınlar. Çünkü düşünsene adam telefonu bir kere alıyor. Vergisini ödüyor, bitiyor başka para gelmiyor. Halbuki elinde tuttuğu süre boyunca yıllık mtv alınsa sürekli gelir elde edilir. Ülkemiz kalkınır, dünya bizi kıskanır mı?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yav,hadi yazmayayım,sadece okuyayım,gençlere karışmayayım dedim ama artık dayanamadım :)
Siz bu fikirleri yazmakla kulaklarına su kaçırıyorsunuz iyimi ,yarın telefondan,bisikletten,yürümekten,oturmaktan,koşmaktan vergi almaya kalkarlarsa hepinizi bulurum ona göre :haha1

Gök Kurt Çevrimdışı

Gök Kurt 

Aktif Üye
9 Eki 2018
129
Yav,hadi yazmayayım,sadece okuyayım,gençlere karışmayayım dedim ama artık dayanamadım :)
Siz bu fikirleri yazmakla kulaklarına su kaçırıyorsunuz iyimi ,yarın telefondan,bisikletten,yürümekten,oturmaktan,koşmaktan vergi almaya kalkarlarsa hepinizi bulurum ona göre :haha1
Şefim yakında kıçımıza çip takıp ağzımızdan çıkan kelimeleri bile ücretlendirir bu siyasiler.

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476

Dediklerine aynen katılırım hocam.. hatta eskiler bilir geçniş zamanlarda telefon kulübeleri de vardı.. ingilizler halen kullanır.. esamesi okunmuyor buralarda.. neden kaldırıldıysa..

Geri
Üst Alt