Teoride olmasi gereken fiyatlar attiginiz ekran goruntusundeki sekilde ancak pratikte uygulanmiyor. Pratikteki duruma göre ise size soylenen ucret ortalamada bir ucret. Bolume ve doktora gore degisebiliyor. Benim size tavsiyem madem sgkniz var tamamlayici saglik sigortası yaptirmaniz ortalama 1000 lira bir fiyat tutar yaşa ve sigorta sirketine gore degismekle beraber. Bu fiyatin icine tum yatarak tedavi giderleri ve yillik 8-10 tane ayakta tedavi masrafinizi sigorta sirketi karsilar (tahliller dahil) yani ortalama 150 liradan muayne olsaniz yilda 6 defa bu zaten basli basina 900 lira tutar ayrica tahliller vs derken tamamlayici sigorta daha uyguna geliyor. Tamamlayici sigorta yaptirdiginizda hastaneye gittiginizde 15 lira sgk katilim bedeli disinda bir ucret odemezsiniz. Bu arada hastane tamamlayici sigorta sirketine fatura yolladiginda muayne bedeli olarak o sgknin sisteminde gordugunuzu yollarlar
cunku sigorta şirketi güçlü ve o ucretin kanuni olmadığını bilir ve ödemez.
Ufak da bir animi anlatayim bir gun gittim hastaneye, tamamlayıcı sigortam var ancak bir sebeple tamamlayici sigorta karşılamadı ilgili muayneyi (özel muafoyet sartlarinda yazilan bir durum sebebiyle) odemeyi benim yapmam gerekti ve sgk liste fiyatindan odemeyi yaptim hastaneye, halbuki normal arasan sorsan daha yüksek bir fiyat isterler, ancak sigorta sirketine cikartilan fatura uzerinden odeme yaptigim icin yine gunun sonunda sigorta karşılaşmasına rağmen karli çıkmış oldum
Ha bu arada ozel hastanelere de hak vermiyir değilim o sgk sisteminde gözüken ucretler 4 senedir filan hic guncellenmedi, 4 sene once muayneye ne oduyorsa sgk hala aynısını ödüyor. Sgk olması gereken tutarı ödese hastaneye o zaman belki aykırı fiyat alan tek tük hastane kalacak onlar da tercih edilmez ancak şuan sgk fiyatlarına uyan hic bir sgk anlasmali özel hastane bulunmuyor. Devletin alman gibi başlayıp turk gibi biitrdigi islerden bir başkası daha bu sgk anlaşmalı özel hastane işi