Bazı konulara cevap yazmak istediğimde (Konular alım-satım v.b ile alakalı değil) konu altında "SMS doğrulama sistemi ile hesabınızı doğrulayın" yazısı ve uyarısı alıyorum. İlk etapta güzel bir yaklaşım gibi görünüyor, hatta bazı şeylerin de önünü kesebilir gibi ancak SMS doğrula ekranında ki şu yazı canımı sıktı:
"Tarafımıza bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle kişisel verilerin doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak, kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılacağını ve KVKK’nın öngördüğü şartlarda, yurtiçinde üçüncü kişilere aktarılacağını, devredileceğini, sınıflandırılabileceğini ve KVKK’da sayılan sair şekillerde işlenebileceğini bildiririz."
Telefon numaralarımız reklam pazarlama için peşkeş mi çekilecek?
SMS doğrulama uygulaması "ticari" faliyet v.b konularda geçerli olması daha mantıklı değil mi, neden neredeyse sıradan konularda bile uygulanıyor?
Bu konuda açıklama yapıldıysa da görmedim, varsa link ya da lütfen bir açıklama.
Not: Telefon numaramı vermekten ziyade altı çizili kısımdan çekindim çünkü abuk sabuk aramalardan bıktım, bunlara yenileri eklensin istemiyorum!