ok
Merhaba. Öncelikle kusura bakmayın dün cevap veremedim.
Öncelikle
Sinerji Bilgisayar'dan başlayalım;
Önce kendim bir sistem topladım. Sitede "PC Toplama Sihirbazı" yazısına tıklayarak PC toplama sayfasını açabilirsiniz.
Açıkçası depolama ve işlemci yönünden piyasada satılan hazır toplanmış sistemlere göre bir tık düşük oldu gibi görünse de, parçaların kalitesi yönünden daha iyi sonuca vardığımı düşünüyorum.
Asrock yazılım yönünde fazla destek veren bir firma değil fakat ürünleri fiyat yönünden rekabetçi.
Seçtiğim anakartın da soğutması iyidir diye düşünüyorum.
Sinerji'nin kendi topladığı sistemlere bakacak olursak, yakın fiyata bu ürün mevcut;
İşlemcisi ve depolama kapasitesi daha yüksek fakat, anakart ve güç kaynağı yönünden sınıfta kalıyor bence.
Onun haricinde üzerindeki SSD performans yönünden daha düşük olduğunu düşündüğüm bir model ve sisteme bir adet bellek takılmış.
Bu da performansı ufak da olsa etkileyen durumlardan birisi.
Daha ucuza sistem yok mu derseniz, elbette var;
Aralarındaki fark nedir diye soracak olursanız, anakartları farklı.
Yukarı da da söylediğim gibi gerek anakart, gerek depolama, gerekse güç kaynağı yönünden daha düşük kalite ürünler tercih edilmiş.
Anakart iş görür mü görür fakat güç kaynağında kalitenin önemli olduğunu düşünenlerdenim.
Kullanılan SSD ise HDD'den birazcık daha hızlı denilebilecek SU630 modeli.
İncehesap.com'un stoklarında fazla çeşit bulamadığım için, kendim toplamadım.
Belirlediğimiz fiyat seviyelerinde iki adet sistemleri mevcut;
Birinci linkteki sistem, ikinci linkteki sisteme göre işlemci yönünden daha güçlü fakat güç kaynağı vs SSD yönünden sınıfta kalıyor bence.
İkinci sistem ise anlamsız bir konfigürasyon olmuş.
Gelelim
Teknobiyotik.com'a
Burası da sistem toplama hizmeti veren firmalardan biri. "
PC Sihirbazı" yazısına tıklayıp sistem toplama bölümüne erişebilirsiniz;
Öncelikle kendim bir sistem topladım. Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz;
Aşağıdaki linkte de yakın fiyata kendi topladıkları sistem mevcut;
İncehesap.com'a göre daha mantıklı bileşenler seçilmiş fakat güç kaynağı güven vermeyen türden. SSD daha yavaş, anakart ise daha giriş seviye bir model.
Anakart gündelik işler için tercih edilebilir mi, bence edilebilir fakat o tip güç kaynaklarına sistem emanet edilmemesi taraftarıyım.
Biraz daha fazla verilip daha büyük maddi zararlardan kaçınmaktan yanayım.
Gelelim
İnventus'a.
Burası da sistem toplama hizmeti veren firmalardan biri.
Bilgisayarlar kısmından "Sistem Oluşturma Yardımcısı" yazısına tıklayarak bilgisayar toplama sayfasını açabilirsiniz.
Kendim şöyle bir sistem topladım;
Yakın fiyata Inventus'un kendi topladığı sistem;
İşlem gücü olarak birbirlerine yakın sistemler. Onların topladığı sistemdeki eksi yanlar SSD daha yavaş, bellek modülü (RAM) bir adet takılmış. Bu da performansa ufak da olsa olumsuz yönde etki eder. Onun haricinde göze batan bir yanı yok.
Gelelim İtopya'ya.
İtopya'da sistem toplama hizmeti veren bir firma. Kendin topla yazısına tıklayarak sistem toplama sayfasına geçebilirsiniz.
İtopya'nın kendi topladığı sistemler ne yazık ki daha yüksek fiyatlardan başlıyor. O yüzden kendim size bir sistem topladım;
Sizin için topladığım sistemler bunlar. Uygun fiyatlı olması açısından bu bileşenleri seçtim.
Daha yüksek performanslısını istiyorsanız, yine tavsiye verebilirim.
@Bayburdin Adami buyrun hocam tavsiyelerim bunlar. 2000 TL civarına.