Umut Barış
VIP
- 23 Kas 2017
- 21,142
Sizin sorun ya yazılımsal ya da internet hızınız yetersiz.Televizyonum yeni 4k uhd.Youtube'da yaşamıyorum mesela.
Minimum 25 megabit almalısınız ki rahat edesiniz.
Sizin sorun ya yazılımsal ya da internet hızınız yetersiz.Televizyonum yeni 4k uhd.Youtube'da yaşamıyorum mesela.
İmkan varsa altyapısı daha iyi bir yerden kablosuz internet çekin?Anladım, maalesef altyapım16 mb'ye kadar destek veriyor.O da gün içinde oynuyor sürekli.
Evet doğru cevap burda. Çözünürlük yüksek olsa da bitrate düşük geliyor o yüzden özellikle karanlık sahnelerde bu dalgalanmalar belli oluyor.Netflix'in yüksek çözünürlükleri daha düşük band genişliğinde verebilme sevdası yüzünden yaptığı aşırı sıkıştırma bu duruma sebep oluyor. Ben 12 mbit'teyken (arada dalgalanma olsa da) Netflix'te 4K içerikleri izleyebiliyordum. Ve karanlık sahnelerde aynı karelenme ve artifact'ler görünüyordu.
Şimdi 100mbit'e geçtimama Netflix aboneliğini iptal ettirdiğim için bire bir karşılaştırma imkanım olmadı.
Evet alıştım artık.Televizyonum yeni olduğundan ona kusur bulma eğilimim vardı ama temize çıktı ?100mbps hızım var bende de oluyor. Netflix in görüntüsüyle alakalı. Düşük hızda izlerseniz zaten sadece belli bir yerde değil bütün ekranda görüntü bozulması olur.