Balık hafızalı değilim çok şükür üstadım, aşağı yukarı aynı jenerasyonun insanlarıyız ve yazdıklarımdan demek istediklerimi net olarak anlamanıza bende şapka çıkartıyorum... Derdimiz, o-şu-bu değil, tek derdimiz var insanca, demokratik, aklı hür vicdanı hür, hoş görü çerçevesinde bize verilen hayatı yaşamak... Ülkenin, daha ileriye gitmesi için çırpınmak...
Fakat "belirli bir kesim" farklı sesleri, farklı değerlendirdiği için biz her dönemde, her devranda daima zenci kalıyoruz... Buna da şükür...
Allah, iyilerin yardımcısı olsun, kötülere fırsat vermesin. Saygılar...
Kuranı Kerim okurum ama körü körüne dinci olmadım hiç bir zaman zira ben Allah'ı ve bizden ne istediğini anlayabilmek adına kuranı okuyorum ki buna keza iki ayrı İncili de okumaya başlamış ancak bitirememiş birisiyim.
Kemalistim ama hiç bir zaman Gazimizi putlaştıracak, ona tapınacak derecede körü körüne ATATÜRK fanı olmadım. Hayatını okumaya, onu anlamaya çalıştım. Rahmetli Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK için ''Çok içti de ondan öldü'' demek yerine, Adamın hayatını okuyup, toplam ömrünün kaç senesini, kaç yaşından beri savaş meydanlarında geçirip nelşer çektiğini anlamaya çalışarak hayatını araştırdım ama hiç bir zaman tapma seviyesine gelmedim.
CHP ye gönül vermiş birisiyim ama, partinin başındaki şahsın, Ülkenin başındaki şahsa yönelik ''Sen demokratik değilsin'' söylemlerini görünce, okuyunca, dinleyince, izleyince, ister istemez ''CHP içerisinde ne derece demokrasi var ki?'' diyebilecek derecede muhalefet içerisinde muhalif ses yükseltebilecek özgüvenim var çok şükür.
Bir kuruma tabiyim lakin, O kurum içerisinde çalışıyorum diye yanlışlarını görmezden gelmeyi bir türlü içime sindiremeyen ve eleştirilecekse açık ve net şekilde eleştiriyorum. Gizli kapılar ardında eleştirip, ön plana çıkıp şakşaklamıyorum, İsmim Adem, Soyismim Helvacı, Ve bu isim soyisim ile yanlış olduğunu düşündüğüm ne var ise sosyal ortamlarda çekinmeden yazıyorum.
Kurumdan mı atacaklar? Atmazlarsa hatırım kalır.
Partiden mi kovacaklar? Kovmazlarsa adam değiller.
Camiye mi sokmayacaklar? Evimin odası ibadetim için bana yeter.
Yani azizim, bizim dilimiz biraz sivri gelir bu ortamlara ve hatta bu ülkeye. Bizim dilimiz gerçekleri söyler, Ellerimiz gerçekleri yazar. Gerçeklere karşı alerjisi olanlar için çok da popüler tipler değiliz vesselam
Saygı bizden değerli azizim.