Merhaba.
Öncelikle şunu söyleyeyim, ben de film izlemeyi çok seviyorum. Ancak bu amaç için benim beklentilerimi karşılayabilen bir monitör piyasada neredeyse yok diyebilirim.
Gigabyte firmasının bir modeli var, bir çılgınlık yapıp bunu alabilirim veya yeni çıkacak modelleri bekleyeceğim. Ki bu modelin bile yabancı forumlarda bazı sıkıntıları olduğu tartışılıyor.
Model İsmi: Gigabyte AORUS FV43U
Film izlemek için kullanılacaksa VA panel almanız gerekirdi. Ancak VA olsa bile, monitörler ince ve kibar yapıldığı için ve genelde kenar aydınlatmalı olduğu için, ışık sızması ve bulutlanma gibi sorunlar çok fazla oluyor.
Sizin söylediğiniz modellerin hepsi IPS panel ve kalite olarak birbirlerinden çok farkı yok. IPS paneller daha doğru ve canlı renk gösterdiği için monitör kullanımı açısından daha çok tavsiye ediliyor. Fakat amaç film izlemekse, zayıf kontrast oranları ve kötü siyah homojenlikleri nedeniyle çok tercih edilesi değiller.
Diğer yandan, bütçeniz düşük olduğu için, gönül rahatlığıyla tavsiye edilecek bir model de yok. Bende VA panel Asus VG27VQ var lakin televizyonda aldığım lezzeti bana veremiyor. Hatta buraya konu bile açmıştım;
Merhabalar. Monitör olarak Asus'un VG27VQ modelini kullanıyorum. Üründen genel olarak memnunum fakat siyahlar ile ilgili sıkıntım var. Işık sızması mı yoksa black uniformity denilen siyah renk tekdüzeliği sorunumu bilemedim fakat bana daha çok ışık sızması gibi geliyor. Türkiye'de genel olarak...
tavsiyeforumu.com
Philips monitördeki beyaz rengin sarımsı gösterilmesi sanırım yazılımla alakalı. Farklı görüntü modları uyguluyorsunuz ya hani, bir de onları resetlemeyi dener misiniz ? Benim monitörde resetleme sağ tarafa kaydırarak yapılıyor;