Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Ben de aynı şekilde hem prime hem de xtreme üzerinde takip ediyorum ilgili durumları.Adem Helvacı abi merhaba prime cihazı 24 dereceye ayarlıyorum odada bir derece var oda ısısı 25 oluyor ama sanki auto modda çalışan fan aynı şekilde çalışmaya devam ediyor klima kendini kısarsa fanını da kısarak btu düşürmesi gerekmiyor mu? Acaba dedim derece doğru yerde değil ondan mı dedim follow me özelliğini açıyorum 25 göstermeye başlıyor kumanda ama gene aynı şekilde çalışıyor klima. Klima derecesini 22 dereceye kadar düşürdüm ancak sonrasında klima kendini kısmaya başlıyor acaba istenilen sıcaklık ile ortamdaki sıcaklık fark tölerans farkı ne bunların ?
Burada dikkat edilmesi gereken husus dış basınç. Biz sadece içeriye göre değerlendiriyoruz ancak dışarıdan, bizim bulunduğumuz alan içerisine oluşan basınç yüksek oldukça sistem aradaki tolerasyonu da ona göre dizayn ediyor. ayarladığımız değere paralel iç ortamdaki değeri okuyan sistem, dış ortam verilerini de aldığı için iç ortamın dışarıya yenik düşmemesi adına sıcaklığı muhafaza etmek için sirkülasyonu yüksek tutuyor çünkü dış ve iç makas aralığının belli bir denge içerisinde korunması gerekiyor. Her zaman anlattığımız üzere bizim HAVAYI ıstıyor olmamız, HAVANIN ise DUVARI ısıtıyor olması ve o duvarların bir türlü ısınmamasından kaynaklanıyor bu durum. Yani elektrikten klimaya, klimadan havaya, havadan duvara, duvardan dışarı şeklinde ilerliyor akış. Duvardan, tavandan ve tabandan ne kadar çok kayıp yaşıyorsak konforumuz o kadar düşüyor ve tüketimimiz o kadar artıyor ne yazık ki.
Sevgili İlteriş Yılmaz ile görüşme halindeyiz. Yazılımcı arkadaşımız ile konuşup bunu bir animasyon kurgu ile anlatmayı planlıyoruz.