cbasedb
Yeni Üye
- 6 Tem 2022
- 8
Adem abi, bana da bir sure sonra bahsettiginiz gibi acaba kompresor bunu tolere etmek icin fazladan calisiyor olabilir mi diye dusundurttu. 0 bilgim var, tamamen mantik uzerinden gittim.Bunu bu ayarlar ile hiç test etmedim ama aklıma düşürdünüz artık kesinlikle denemem gerekecek fakat mantık bana şunu söylüyor, siz %1 fan ile konfor koşulunuzu üst seviyeye çıkarıyor olsanız da, hava devinimi inanılmaz düşer ve aradaki açığın kapatılabilmesi için çıkış soğutma değerinin daha aşağı çekilmesi gerekir. Soğutma değerinin aşağı çekilmesi için kompresör frekansının yukarı çıkarılması gerekir ve bu da tüketimi arttırır.
Şu olur ona itirazım yok. Ortam gerekli iklimlenme koşulunu sağlamıştır, sonra siz kendi modunuza geçersiniz, yalıtımınız da iyi ise uzun süre sizi idare eder ancak yine de süre uzadıkça kompresör aradaki açığı tolere etmek isteyecektir.
Bu benim mantıksal bakış açım olsa da bu durumu şimdi ofisimdeki Midea AEP (All Easy Pro) klima üzerinde güç monitöründe de kayıt altına alıp kontrol edeceğim, duruma göre sonucu internette de yayınlayabilirim
Binamiz 10 senelik, baba-ogul sahiplerinin de yasadigi, kendilerinin insa ettiği bir bina. yalitim var midir bilemem ama cok iyi malzeme kullanildigi her yerinden belli, yasli olduklarindan eski kafayla kalin duvarlar bile ormus olabilirler. Zaten biz once iceriyi istedigimiz iklimlendirmeye getirmek icin 22 derecede yuzde 60 fanla baslatiyoruz. Hizli bir serinletme yapmak zorundayiz, zira kopegimiz icin zor oluyor aksi. Ardindan evde oldugumuz surece kapatmadan bir ustte bahsettigim sekilde kullaniyoruz.