Meslek tercihi.

• Konbuyu başlatan Ertugruloner
  • Başlangıç tarihi
E Çevrimdışı

Ertugruloner

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ben yerinde olsam hiç durmazdım aklı olan sağlıkçı çalışmasın o kadar CAHİL anlayışsız bir milletizki kime ne yapsan yaranamıyorsun sana soru sorayım o vakitler neden hemşirelik okudun ? peki
yanlış seçimler yanlış hocalar diyelim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eski yıllarda adamlar lise mezunu ise polis oluyordu. Polis olmak kolaydı. Şimdi çok zor ama buna rağmen polisliğe özendiriliyor. En sakin meslek meslekçi olarak girilen askeriyedir. Sen kendi işini yaparsın zaman su gibi akar aldığın maaş 5K dan aşağıda olmaz.
subaylık da başka güçlü bir tercih aslında

Moderatör tarafında düzenlendi:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben yerinde olsam hiç durmazdım aklı olan sağlıkçı çalışmasın o kadar CAHİL anlayışsız bir milletizki kime ne yapsan yaranamıyorsun sana soru sorayım o vakitler neden hemşirelik okudun ? peki
Koro aynı cahil birey sağlıkçıya yaptığını güvenlik güçlerine yapmayacak mı?

Geçen gün zil zurna sarhoş halde çevirmeye girip polisleri canından bezdiren Hakim efendiyi ne çabuk unuttuk?

E Çevrimdışı

Ertugruloner

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Uzmalar tarafından 15 yıla kadar mevcut mesleklerin 1/3 inden fazlası yok olacak deniyor. Dijital bir dünya geliyor, çok iyi araştırmak lazım son pişmanlık pek fayda etmez. Örneğin; Yıllar önce yani 2004'e kadar sen bir şey üret ihtiyacı olan seni bulur gelir pazarlık eder malını alır giderdi. Pazarlamacı diye pek bir şey yoktu yaygın olarak.
2004-2018 diyebilirim ki üreticiler müşterinin ayağına temsilcilerini yolladı yada kendileri bizzat gitmeye başladı ürününü en ince ayrıntısıyla anlatmak ve destek sözü vermek iskonto oranını bağlamak için. Hem de beyaz gömlekli fit personeller, altlarına kiralık marka arabalar hatta kalacakları otelin yıldızı yeri ve yiyeceği yemeğin restoranı kaliteli yerlerden tercih edilirdi ki karşıya etki tam olsun. Mağazalar zinciri, marketler zinciri, devasa merkezler yoktu esnaf küçük sermayeli, müstakil, dağınık ve yaygındı. Her birine ulaşabilen işini de o kadar büyütebiliyor idi.
Yakın yıllarda artık bu pazarlama sistemi de yeni bir evreye geçti, müşteri isteğine göre özel üretim. Otomobiller de böyle inşaatlar da böyle, hatta bu işler için tekstil yazıcıları, 3D yazıcılar geliştirildi. Galiba bundan sonra pazarlama işlerini yazılımlarla kişiye özel yapacakları bir konsepte doğru evriliyor. Mevcut sosyal medya devlerinin damarlarındaki kanın baş kaynağı da bu zaten. En popiler meslek bankacılıkta bile insanları dijital bankacılığa itelemeye başladılar.
Salgın da gördük klasik olan her şey tökezliyor dijital olan her iş kolu yükseliyor genişliyor. Görülen o ki yeni dönemde firmalar değil devletler güçlü olacak. Devlet işi garanti olacak diğer işler piyasada beceri, performans ve kişisel gelişimini sürekli güncelleyebilenlerin sistemde yer bulabileceği çok zor bir dönem olacak.
Bu sistem de yeni değil ABD de zaten yıllardır uygulanan sistem. Ancak yaşayanlar arasındaki ekonomik makasın da en açık olduğu sistem.

Çok güzel hemşirelik gibi geleceğin ve günümüzün bir mesleği oldukça da onurlu. Bilmeyen kıymetini de bilmez takdir de etmez. Bu her meslek için geçerlidir. Eskiler araba süren hanımefendileri filimler de izlerdi. Şimdi sürücü kurslarında hanımefendi sürücü eğitmenler erkeklerden daha başarılılar.

Bence en önemlisi birilerinin sizin mesleğinizi takdir edip etmemesinden çok sizin hangi mesleği yaparken keyif alıp mutlu olacağınız daha önemlidir.

Şöyle ki, sabah kalktınız işe gidiyorsunuz ve sevmediğiniz bir iş mutsuz başlayıp başarısız bir iş günü geçirip akşam evinize çıktığınızdan daha mutsuz dönüp ev hayatınızı da etkileyecek sabah bir önceki güne göre daha mutsuz başlayacaksınız. Bunu uzatırsak içten dışa doğru bir spiral seklinde artan mutsuzluklarla dolu hayatınız olacak. Tersinde ise sabah işe keyifle gidip işinizi severek yaptığınızdan başarınız artacak akşam işten evinize sabahkinden daha mutlu döneceksiniz. Burada da yıllar içinde hayata bağlı sağlıklı mutlu bir yaşam sürme haliniz oluşacaktır.
aslında istediğimiz de çok birşey değil mutlu bir aile sağlık bir de maddi olarak kimsey

Geçen gün zil zurna sarhoş halde çevirmeye girip polisleri canından bezdiren Hakim efendiyi ne çabuk unuttuk?
Orası da doğru her meslekte farklı farklı sorunlar var 26 ya geldik hala iş güç ev bark yok Allah sonumuzu hayır etsin :)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,791
Çocukluk itibaren hep polis olmak istemişimdir.
21 yaşında teşkilata ufaktanda olsa burnumuzu soktuk :kiskis
Bir süre sonra sağlık sorunları nedeniyle ilişiğim kesildi.
Hayatımda ilkdefe hayellerin yıkılması nedir
10 kasım 2006'da öğrenmiş oldum.

Geri iade için idari davalar vss yillarca uğraştım.

2018 yılında tekrarda geri iadem için tebliğ yapıldı
Iste o büyük gün gelmişti.
ama tebliği imzalamadım.!
Gerisin geriye yolladım.
(Öfke,heyecan,mutluluk bu duyguları an anda yaşattılar bana)

Neden.! Devrelerim halen bir kısmıyla görüş halindeyim %99 mutsuz,umutsuz,maddi sıkıntılar içindeler.

Şahsi olarak biraz tezcanlı,fevri,9 köyden kovulan tip olmam sebibiyle
Içinde bulunduğumuz sıkıntılı günleride
göz önüne alarak imzalamadım.

Şu ortamda polis-asker olmak bildiginiz çılgınlık.
fetocü,balyozcu,ergenekoncü vss
Damgası yememek için çok şanslı olmak gerekir.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531

Haklısın evet ama sağlıkçıda risk daha çok o hakim konusundan haberim yok abi:hmm

Geri
Üst Alt