Meslek tercihi.

• Konbuyu başlatan Ertugruloner
  • Başlangıç tarihi
E Çevrimdışı

Ertugruloner

Kayıtsız / Doğrulanmamış
İyi günler. Ben 2018 4 yıllık lisans hemşirelik mezunuyum.

Komiser yardımcılığına geçmeyi düşünüyorum tabiki alım olur da kazanırsam.

Bu konuda fikirleriniz önerileriniz tavsiye ve uyarılarınız var mıdır?

Neden kendi mesleğini yapmıyorsun diye soran arkadaşlara birince sebebim gerçekten maaşlarının yüksek olması ki bunun daha fazlasını hak ediyorlar

Buna kıyasla hemşireler çok daha fazla almaları gerekirken maalesef çok az alıyorlar.

İkinci sebebim 5 10 Yıla mesleğin ne diye sorduklarında gerçekten başkomiser komiser vb. demek var bir de hemşire demek var (ki bu toplumumuzun sorunu olmaması gereken birşey ancak çoğu yerde biraz küçük görünüyorsunuz)

Bu arada subaylık da düşünüyorum alımlar olduğunda ona da başvuru yapacağım bakalım hakkımızda hayırlısı

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Düşünceniz mantıklı görünüyor.Bu meslekleri yapanlardan yorum almak lazım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Aklıma takıldı. Ülke koşulları 5 sene önce de aynıydı, Hemşirelik neden okudunuz ki o halde? :alala

Oğlumun ilk tercihleri içerisinde ''Pazarlama bölümüne ne dersin?'' diye sorduğumuzda ''Ben pazarlamacımıyım baba yaaaa? Grafik tasarım okuyacağım'' dedi ve geçen senenin sonunda ''Baba bu hiç bana göre değilmiş, yeniden sınavlara gireceğim'' diyerek ilişiğini kesti.

Oğlum artık pazarlama bölümü okuyor. :kop

Gençler çok garipsiniz, darılmayın ama :kiskis

S Çevrimdışı

Serhat Altun 

Aktif Üye
11 Ara 2019
76
64
Son Yıllarda Mesleğe Alınan Tüm Genç Personel Yüksekokul ( Lisans Mezunu İçlerinde Yüksek Lisans Mezunu Dahi Var ) Mezunu 2017 veya 2018 de Son bir Dışarıdan Komiser Yardımcısı Alımı Yapıldı ve Kapatıldı, Kurum İçinden Amirlik Sınavı Açarak Tedarik Edilecek diye Biliyorum Ama Ülkemiz Şartları Her zaman Değişebilir

E Çevrimdışı

Ertugruloner

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Aklıma takıldı. Ülke koşulları 5 sene önce de aynıydı, Hemşirelik neden okudunuz ki o halde? :alala

Oğlumun ilk tercihleri içerisinde ''Pazarlama bölümüne ne dersin?'' diye sorduğumuzda ''Ben pazarlamacımıyım baba yaaaa? Grafik tasarım okuyacağım'' dedi ve geçen senenin sonunda ''Baba bu hiç bana göre değilmiş, yeniden sınavlara gireceğim'' diyerek ilişiğini kesti.

Oğlum artık pazarlama bölümü okuyor. :kop

Gençler çok garipsiniz, darılmayın ama :kiskis
Abi bizde şöyle oluyor ailede anne baba olarak okuyalım diye dershaneye okula yollayıp her eksiğimizi tamamladılar ama iş seçimine gelince dershanedeki öğretmenlere bıraktılar kendileri okumadı ve pek bilgileri yok diye.

Sonuç olarak tüm ülke genelinde bazı bölümler tıklım tıklım doldu taştı bazı bölümler ihtiyaçları karşılayacak düzeyin çok altında
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son Yıllarda Mesleğe Alınan Tüm Genç Personel Yüksekokul ( Lisans Mezunu İçlerinde Yüksek Lisans Mezunu Dahi Var ) Mezunu 2017 veya 2018 de Son bir Dışarıdan Komiser Yardımcısı Alımı Yapıldı ve Kapatıldı, Kurum İçinden Amirlik Sınavı Açarak Tedarik Edilecek diye Biliyorum Ama Ülkemiz Şartları Her zaman Değişebilir
2020 yılı son alım olacak kpss 22 ekimde açıklanacak kpssden sonra aımlar kapılacak mart ayında da alım yapıldı ancak 2018 kpss de 70 altında puan almıştım başvuru yapamadım 2019 da da giremedim sınava askerdeydim :) yani kısmet bekleyip göreceğiz

Moderatör tarafında düzenlendi:
E Çevrimdışı

Ertugruloner

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Emniyettekiler (lisans mezunları) farklı bir bakanlığa geçmek için uğraşıyor araya adam koyuyorlar ona rağmen geçemiyorlar. Sizin Emniyet teşkilatını tercih etmeniz ilginç.
işte ben dışarıdan bakarak geçmeyi düşündüm. mesela sizin duyduklarınızı hiç duymadım. ki burda konu açmamın esas nedeni de o. dışarıda on numara meslek ama işin içinde olanlardan tanıdıkları olanlardan yorum olarak bilgilendirilmek istedim

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Uzmalar tarafından 15 yıla kadar mevcut mesleklerin 1/3 inden fazlası yok olacak deniyor. Dijital bir dünya geliyor, çok iyi araştırmak lazım son pişmanlık pek fayda etmez. Örneğin; Yıllar önce yani 2004'e kadar sen bir şey üret ihtiyacı olan seni bulur gelir pazarlık eder malını alır giderdi. Pazarlamacı diye pek bir şey yoktu yaygın olarak.
2004-2018 diyebilirim ki üreticiler müşterinin ayağına temsilcilerini yolladı yada kendileri bizzat gitmeye başladı ürününü en ince ayrıntısıyla anlatmak ve destek sözü vermek iskonto oranını bağlamak için. Hem de beyaz gömlekli fit personeller, altlarına kiralık marka arabalar hatta kalacakları otelin yıldızı yeri ve yiyeceği yemeğin restoranı kaliteli yerlerden tercih edilirdi ki karşıya etki tam olsun. Mağazalar zinciri, marketler zinciri, devasa merkezler yoktu esnaf küçük sermayeli, müstakil, dağınık ve yaygındı. Her birine ulaşabilen işini de o kadar büyütebiliyor idi.
Yakın yıllarda artık bu pazarlama sistemi de yeni bir evreye geçti, müşteri isteğine göre özel üretim. Otomobiller de böyle inşaatlar da böyle, hatta bu işler için tekstil yazıcıları, 3D yazıcılar geliştirildi. Galiba bundan sonra pazarlama işlerini yazılımlarla kişiye özel yapacakları bir konsepte doğru evriliyor. Mevcut sosyal medya devlerinin damarlarındaki kanın baş kaynağı da bu zaten. En popiler meslek bankacılıkta bile insanları dijital bankacılığa itelemeye başladılar.
Salgın da gördük klasik olan her şey tökezliyor dijital olan her iş kolu yükseliyor genişliyor. Görülen o ki yeni dönemde firmalar değil devletler güçlü olacak. Devlet işi garanti olacak diğer işler piyasada beceri, performans ve kişisel gelişimini sürekli güncelleyebilenlerin sistemde yer bulabileceği çok zor bir dönem olacak.
Bu sistem de yeni değil ABD de zaten yıllardır uygulanan sistem. Ancak yaşayanlar arasındaki ekonomik makasın da en açık olduğu sistem.

Çok güzel hemşirelik gibi geleceğin ve günümüzün bir mesleği oldukça da onurlu. Bilmeyen kıymetini de bilmez takdir de etmez. Bu her meslek için geçerlidir. Eskiler araba süren hanımefendileri filimler de izlerdi. Şimdi sürücü kurslarında hanımefendi sürücü eğitmenler erkeklerden daha başarılılar.

Bence en önemlisi birilerinin sizin mesleğinizi takdir edip etmemesinden çok sizin hangi mesleği yaparken keyif alıp mutlu olacağınız daha önemlidir.

Şöyle ki, sabah kalktınız işe gidiyorsunuz ve sevmediğiniz bir iş mutsuz başlayıp başarısız bir iş günü geçirip akşam evinize çıktığınızdan daha mutsuz dönüp ev hayatınızı da etkileyecek sabah bir önceki güne göre daha mutsuz başlayacaksınız. Bunu uzatırsak içten dışa doğru bir spiral seklinde artan mutsuzluklarla dolu hayatınız olacak. Tersinde ise sabah işe keyifle gidip işinizi severek yaptığınızdan başarınız artacak akşam işten evinize sabahkinden daha mutlu döneceksiniz. Burada da yıllar içinde hayata bağlı sağlıklı mutlu bir yaşam sürme haliniz oluşacaktır.

S Çevrimdışı

serhan 

Aktif Üye
10 Ara 2017
278
Hayat senin hayatın ama polislik biraz uzaktan hoş iyi bir yere geçene kadar sinir harpleri yaşayabilirsin yıpranabilirsin meslekte çok arkadaşım var birçoğu evi arabayı hallettikten sonra mesleği bırakmanın peşinde hemşirelik kolaymı o da değil kabül ama polis olabilmek için karakterin kişiliğin buna uygun mu ölç tart bin düşün bir yap.

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Eski yıllarda adamlar lise mezunu ise polis oluyordu. Polis olmak kolaydı. Şimdi çok zor ama buna rağmen polisliğe özendiriliyor. En sakin meslek meslekçi olarak girilen askeriyedir. Sen kendi işini yaparsın zaman su gibi akar aldığın maaş 5K dan aşağıda olmaz.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Görülen o ki yeni dönemde firmalar değil devletler güçlü olacak. Devlet işi garanti olacak diğer işler piyasada beceri, performans ve kişisel gelişimini sürekli güncelleyebilenlerin sistemde yer bulabileceği çok zor bir dönem olacak.

Devlete de aynı denetim gelirse, garanti diye bir şey kalmaz.
Bence özel sektörün acımasızlığı devlette de olmalı.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Ben yerinde olsam hiç durmazdım aklı olan sağlıkçı çalışmasın o kadar CAHİL anlayışsız bir milletizki kime ne yapsan yaranamıyorsun sana soru sorayım o vakitler neden hemşirelik okudun ? peki

Geri
Üst Alt