M
maymunkral
Aktif Üye
- 30 May 2018
- 358
- 42
Birinin fiyatı neredeyse diğerinin 2 katı. O fiyata değecek bir performans farkı bence yok. Bu fiyatlara bence ölü doğmuş. 1300 olmasa bile sizi kırmayayım 1500 olsun. Ötesi bu cihaza değmez. O fiyata çıkınca yazılım desteği de gerekir.Şimdi öncelikle fiyatlamayı bir kenara bırakıp iki cihazı kıyaslamanı öneririm. Çünkü fiyat üzerinden gidersek bütçesi az olan kullanıcıya zaten gidip Km2 Plus önerilmez. Benim önceki yazılarımada bakacak olursanız, sadece Netflix, Disney, Youtube, Iptv kullanıcısına hep gidin Sunny Prime alın geçin demişimdir. Bütçe meselesi ayrı bir mevzu, ben her zaman bütçeye ve kullanıma göre cihaz öneririm.
Şimdi cihazlar kıyaslanırken Netflix, Disney, Amazon görüntü kalitesi ve uygulamaların performansına göre kıyaslanmaz. Kaldıki uygulama arası geçişler ve kullanımı açısında km2 plus daha seri bir cihaz. Stick cihazlarda bluetooth sorunuda var mesela, iki cihazdan fazlasını bağladığınızda verim düşüyor, kopmalar, ağırlaşmalar başlıyor. Yani daha iyi fikir sahibi olabilmek için iki cihazıda kullanmak gerekiyor demek istediğim noktalar bunlar. Kağıt üzerindeki verilerlede bir fikre sahip olabiliriz ama bizzat deneyimlemek ap ayrı. Tivo stream 4k stick bir cihaz olduğu için uzun kullanımda çok ısınıyor, ısınan cihazda performans kaybına uğrar. Km2 plus ta ısınma derdimiz yok.
Yani gpu aynı işlemci ne olursa olsun aynı performans alınır yanlış.
Donanım olarak Tivo da sadece bir adet Usb C çıkışı var, kullanabilmek için ek aparat almak gerekli, onunda veri aktarım hızı km2 plusa göre çok geride. Ethernet, usb, micro sd, optik ses çıkışı v.s gibi donanımlarda Tivo da mevcut değil. Ayrıca km2 plus ın AV1 codec desteklediğinide belirteyim. Bu özellik stick cihazlarda Sunny Prime dada mevcut. Km2 plus ın wifi çekiminede dikkat çekmek isterim, ağları tarattığımda şimdiye kadar diğer cihazlarda hiç görmediğim ağları gördüğünü deneyimledim, öyle bir ağ listesi çıkardı ki liste uzayıp gidiyordu. Çok kuvvetli bir kablosuz ağ çekimi var.
Şimdilik deneyimlediklerim aklıma gelenler bunlar, daha uzun kullanımda daha detaylı bilgiler vereceğim.