Herkese selam,
Öncelilke yazılanları okumunazı tavsiye ederim. yazılım yüklemek her zaman risktir ve bu kullancının sorumluluğundadır. yazılım en altta paylaşılmıştır.
Vestel yazılımnda büyük değişime giderek Qui menü ile piyasaya sürülmeye başladı, Vestel ve kullanıcıları bu menüye toshibadan aşinadır. Gelelim yorumlarımıza, Güzel hoş ve işlevsellik ön plandadır. Renkler daha canlı görüntü daha nettir. bu şekilde çıkan yazılımlı televizyonlar bence başarılıdır.
şu anda piyasaya sürülen bu menülü televizyonlar: 49UD8450 ve 55UD8450 modeldir.
Peki ya biz carbon veya titanyum menüye sahip mb130 şase kullanıcılara ne olacak derseniz ? vestel tam bir destek sağlamamaktadır. Ama bir kaç tv de bu yazılımı denedik ve sonuçları ikiye ayırdım;
1-Eski mb130 kullunacıları için sıkıntılar;
*Bildiğiniz üzere toshiba kumandalarında (aşşağıda) home tuşu var vetselde aynı şekilde yapıp mevcut kumandalardaki bazı tuşlar işlevsiz hale geldi.
peki hangi tuşlar çalışmadı ? Mevcut kullanmış olduğumuz mor tuş olan internet kısa yol tuşu, Qmenü kısayol tuşu gibi bazıları işlevsiz hale getirilmiştir. Bunun yerine home tuşuna entegre olan menü tuşu kullanılıyor.
Vestele uyan home tuşlu bu kumandaya ulaşabilirseniz sorun ortadan kalkıyor. Home tuşlu kumandamız (aşşağıda):
*Bazı kullanıcılar için çok önemli olan
NETFİLX ile alakalı sorun var. Eski menüye ait bir mb130 şaseye yüklediğimde açılmıyor hata veriyor, belki bu modlama yapan arkadaşlarla düzenlenir. ama diğer uygulamalarda sorun görmedim. Tabi bütün uygulamaları denemedim ?
*toshibadan hatırlarsanız home tuşuna basınca uygulama kısa yolları geliyor. aşşağıda mevcut;
bu kısa yol tuşları benim tv de ilk başta gelmedi aynen şöyle oldu;
ama bir kaç deneme sonrasında düzeldi, diğer yüklediğim tvlerde de direk aktif oldu.
*bazı özellikleri aktif etmek için ilk kurulum yada interneti kaldırıp tekrar bağlanmak gerekti
2-Eski mb130 kullunacıları için artılar;
ben şahsi fikrim beğendim, hız güzel, işlevsellik artmış, özellikler güzel, kısayollar güzel,carbon ve titanyumun karartısından kurtuldum diyebilirim içim açıldı be ? hattabu konuda altyazının opaklığı için sıkıntı yaşıyanlar rahatladı.
bazı ekran resimleri;
Hitachi , toshiba, jvc ve smartsız tv hariç mb 130 şase için geçerlidir.
QUİ MENÜ V43580 YAZILIM LİNKİ: [Gizli içerik]
istediğiniz süreçte eski yazılıma dönebiliyrsunuz ben eski yazılıma dönmede herhangi sorun görmedim.
Eğer yine 3.62.33.0 yazılımına dönmek isterseniz;
Eski titanyum menü linki :
[Gizli içerik]
Eski carbon menü linki:
[Gizli içerik]