murat06
Yeni Üye
- 1 Haz 2018
- 36
- 31
2000-2500 tl ye de varSizce EKRAN BÜYÜKLÜĞÜ aynı olsa bile Vestel'den 1000tl fazla vermeye değer mi?

2000-2500 tl ye de varSizce EKRAN BÜYÜKLÜĞÜ aynı olsa bile Vestel'den 1000tl fazla vermeye değer mi?
başka bir gezegende sanırım. şu an için vatan gibi (açık vatan mağazası kaldıysa) yerlere girmek pek akıl karı değil.Samsung TV'ler DTS ses codecini desteklemez. Bu DTS sesli videolarda ses alamayacağınız anlamina gelir.
En guzeli USB'ye test videolarını doldurup Vatan vs gibi yerlerde bahsi geçen TV'leri bizzat test etmektir.
Bence dts dolby digitalden daha kaliteli ses veriyor ama benim tavsiyem Va panelli bir vestel ve kalan bütçeye her türlü ses codecini destekleyen bir ses sistemi olur. Bende 14 yıllık bir Samsung 5.1 home theatre sistem var, Vestel 65 ub 9100 e entegre bu kadar eski sistemde bile Netflixte film izlerken mest oluyorum. Dolayısıyla ses önemli o yönde bir yatırım öneriyorum.
Evet soundbar da fark hissedilmez, ben sesi xbox üzerinden optik kabloyla çözdürüyorum, malum 5.1 eski olduğu için hdmi yok, xbox da her iki codecte var gerek netflix gerekse diğer filmlerde bariz fark var ikisi arasında, ben 50 kademe sesi 20 ye zor açıyorum ki çok güçlü değil bendeki sistem 300 w falan, yeni sistemlerde Dolby Digital HD ve Dolby Atmos var onlar çok daha üstündür, projeksiyon iyi hoş ama gündüz keyfi pek yok, 65 inç gayet yeterli geliyor sinema deneyimi için.evet dts daha kaliteli ancak bu farkı hissetmeniz için sizdeki gibi surround sistem lazım.Bende soundbar var dts vr Dolby farkı var ama bariz anlaşılmıyor.Açıkcası sinematik yatırım yapacak olsam kesimlikle projeksiyon alırım ,iş yerinde bir bayan başladı eşi bayağı meraklı böyle konularda ,tabi evde müsait olması lazım .Neyse salonun bir duvarı boş bırakmışlar , birde projeksiyon asmışlar ,tv film vs. harika bir deneyim kocaman duvarda mükemmel geldi bana.tabi birde ses sistemi almışlar.Evet tv ler harika görüntü veriyorlar ama büyüklük çok önemli.sizin 65 inç belki tat veriyordur ama 47 ,55 kesinlikle film tadı veremiyor .
Ben bununla ilgili çok araştırma yaptım ana sebep dts lab ücretinin daha pahalı olması, genelde bas seslerde ve düşük frekanslarda dts üstünlüğü tartışılmaz, şimdi bendeki vestelde kullanma kılavuzuna göre hem dd hem dts desteği var ama ses sistemini optik ile tv ye bağladığımda sadece dd çıkış veriyor tv, herhangi bir ayar yok ben de ne yapıyorum, optiği ses sistemi ve xbox one arasında bağlıyorum, netflixi xboxtan çalıştırıyorum hdmi sadece görüntü için kullanılıyor. Xbox ayarlarında dts, dd seçimi olduğu için dts seçiyorum, arada muazzam bir fark var. Tabii imkan varsa günümüzde dolby atmos çok daha geçerli.Aragorn, hocam bende de eski bir sistem var. malum DTS desteği yok. HDMI ile bağlayabiliyorum. Toshibada çözdürüp HDMI arc ile ses sistemine veriyorum. Ses DD'e göre çok daha iyi ve fark ettiriyor. DTS zaten yüksek boyuttaki filmlerde oluyor remux gibi (50-60 GB.) DDte aynı ses 300-500mb iken DTS'te 1-2Gb arası oluyor. Tabi Pcde codeği DD e çevirebilirsin ama bunlarla uğraşmak istemiyorsan DTS desteklemeli bence tv. Yılılar önce LG desteklemiyor diye iade etmiştik tvyi. Benimde netfilixte cok hoşuma gidiyor 5.1 izlemek. Orada da DD+ tv codekleyip ses sistemine gönderiyor. Bence tutmamasının sebebi boyuttan ripperler kodeği koymuyor.
Aslında dts muhabbeti değil, siz daha çok sinema izleyeceğim dediğiniz için ben zaten tavsiyemi o yönde verdim son kez söyleyeyim ayrılayım SAHİBİ olduğunuz konudan, ucuz tv + iyi bir ses sistemi bence doğru kombinasyondur.Arkadaşlar. Konu sahibi olarak TAVSİYE rica ediyorum. DTS muhabbeti istemedim ki...
dts optik kabloyla taşınabilirmiş, ama dts hd için hdmi şartmış.Aslında dts muhabbeti değil, siz daha çok sinema izleyeceğim dediğiniz için ben zaten tavsiyemi o yönde verdim son kez söyleyeyim ayrılayım SAHİBİ olduğunuz konudan, ucuz tv + iyi bir ses sistemi bence doğru kombinasyondur.
Not : Adminlerden ricamdır benim dts mesajlarımı siler misiniz lütfen ?