slowfood
Moderatör
- 23 May 2022
- 7,878
Hayır, uzman değilim. Bilgim dahilinde insanların sorularını yanıtlamaya çalışıyorum, soruları yanıtsız kalmasın![]()

Düzeltme: Kendi adıma konuşayım, çünkü aramızda ustalarımız mevcut.
Son düzenleme:
Hayır, uzman değilim. Bilgim dahilinde insanların sorularını yanıtlamaya çalışıyorum, soruları yanıtsız kalmasın![]()

slowfood muhabbetimiz ''Beyaz eşya önerisi başlığında olduğu için'' muhabbeti buraya taşıdım
Ben de karavan düşünüyorum aslında ama almaya cesaret edemiyorum
Aslında minibüsten ziyade otobüs karavan düşünüyorum.Hatta 2 katlı olursa mükemmel olur
![]()
Hanım istemişti çok, "karavan alsak ya alo diye"Evet aslında aynı fikirdeyiz. Minibüs tipi karavan benim için hiç mantıklı değil ve o olacağına bir vip araca o işi gördürürüm diye düşünüyorum. Hatta aslında asıl mantıklı olan bence çekme karavan. Karavanı bir yere sabitleme imkanı olduğunda küçük ihtiyaçlar için yeri kaybetme riski ya da koca aracı her yerde gezdirme sıkıntısı olmasın istiyorum.
,gerçi biz çadır kampına da alışığız,daha önceleri yazmıştım
,bagajda çadır ve sandalyeler duruyor hala.Eylülü bekleyeceğiz mecburen,okullar açılınca belki kaçarız bir yerlere 
Ya hiç hekırlar "ben hekırım" der mi mübarek , ben demem şahsen hekır olsaydım mesela ,lahavleeeeHiçbirimizuzman değiliz. Elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce. (Bir söz aklıma geldi, gerçek hackerlar "Ben hacker' ım." Demez miydi? Yanlış mı hatırlıyorum acaba? )
Düzeltme: Kendi adıma konuşayım, çünkü aramızda ustalarımız mevcut.

İyi geceler ,yarın geliyorum İstanbul'a ,hangi kasaba gideceksin acaba ,şey için merak etmiştim deBu gece erken çıkacağım gözlerim kapanıyor sabah yine kasapları dolaşacam kıyma işi var şimdi vücut dinlensin biraz yarın görüşmek üzere hayırlı geceler hayırlı bayramlarınız olsun.

Zaten ana mantık tatil için bir yerlere bağımlı olmamak. (Otel v.b.) Yoksa sürekli yaşam için bize göre değil. Özellikle atıklar v.b. konularda benim genelde çok gözümü korkutuyor.Emmi şuan gezmelerdedir
Karavan hayatını birkaç gün çekilir ama sonrasını düşünemiyorum.
Ooo hayırlı olsun, güle güle kullanın, daha yeni haberim oluyorHanım istemişti çok, "karavan alsak ya alo diye",gerçi biz çadır kampına da alışığız,daha önceleri yazmıştım
,bagajda çadır ve sandalyeler duruyor hala.Eylülü bekleyeceğiz mecburen,okullar açılınca belki kaçarız bir yerlere
![]()
Aşağıdaki çok güzel gezen ev her yerde ev sahibi olabilirsinZaten ana mantık tatil için bir yerlere bağımlı olmamak. (Otel v.b.) Yoksa sürekli yaşam için bize göre değil. Özellikle atıklar v.b. konularda benim genelde çok gözümü korkutuyor.
İyi geceler ,yarın geliyorum İstanbul'a ,hangi kasaba gideceksin acaba ,şey için merak etmiştim de![]()
Merak etme dostum sen gel yeterki o şeyden veririz başım gözüm üstüneİyi geceler ,yarın geliyorum İstanbul'a ,hangi kasaba gideceksin acaba ,şey için merak etmiştim de![]()

Bunlara karavandan çok yeri değiştirilebilir ev demek daha doğru olur. Sabit yaşantıyı çevirmek için daha uygun. Bir ormana gitsen yüksekliğinden giremezsin, yolda belirli bir hızın üzerinde gidemezsin. Süspansiyonu dört dörtlükte olsa 1 aylık bir gezide sürekli yanında taşırsan yolların durumundan dolayı o sürenin sonunda pert edersin. Avrupa yolları ya da yurtdışındaki kaymak asfaltlara göre neyse ama bizim karavan düşüncemiz için uygun değil.Aşağıdaki çok güzel gezen ev her yerde ev sahibi olabilirsin
Avrupa atıklar için özel yerler yapılmış direk atığını boşaltıyorsun bizde fazla gelişmedi o işler.
![]()
Taşınabilir yazlık olarak düşünürsek tatil bölgesinden ev yerine arsa alıyoruz sonra bunu oraya çekiyoruz hazır yeri arsası olan için güzel sürekli seyahat için uygun değil.Bunlara karavandan çok yeri değiştirilebilir ev demek daha doğru olur. Sabit yaşantıyı çevirmek için daha uygun. Bir ormana gitsen yüksekliğinden giremezsin, yolda belirli bir hızın üzerinde gidemezsin. Süspansiyonu dört dörtlükte olsa 1 aylık bir gezide sürekli yanında taşırsan yolların durumundan dolayı o sürenin sonunda pert edersin. Avrupa yolları ya da yurtdışındaki kaymak asfaltlara göre neyse ama bizim karavan düşüncemiz için uygun değil.