Maksat muhabbet olsun ...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Beni taaaaa 1986'ya götürdün iyimi,benim ilk bilgisayarım(!) vestel MSX idi,aslında basic öğrenmeye bunda başladım diyebilirim ama yetmedi bana,ardından satıp CM64 aldım,kaset-teyp,başla dur ,ohooooo,birgün kaset taktım oyun açacağım,çalışmadı-okumadı teyp,kıracaktım CM64dü,o zaman nişanlıyım ,hava atacam ya,eh tabii atamadım :gul -hanım halen anlatır- neler yaptıysam teyp olmadı,birgün schaub lorenz teybim vardı(SL 56 mı,58 mi neydi hatırlamıyorum),kaseti koydum,play tuşuna bastım ,ve bingo.
Amiga500 alana kadar kullandım CM64'dü :cak ,sonra Amiga500 aldım1987 veya 88 olabilir,hatta yeni evliydim,hanım"buna bu kadar para mı verdin" demişti,(z80 saymıyorum artık amigaya geçtim) halen duruyor amiga500,bazı disketleriyle beraber,faresi kırık,ama linux altında emu ile oynuyorum bazen,en çok sevdiğim oyunu super frog'tu,bayılıyorum bu oyuna.
Kasetten yükleme sesi dedin de sevgili Adem Helvacı Ado ,inan arkama yaslandım,geriye doğru taaaa 1986-2019 yaptırdın bana ,hanım bugün bile "ben aloyu ilk gördüğümde anlamıştım,neler yapabileceğini"der hep,kızarım bende,söyleme böyle derim.
İşte kodlarla ilgilenmem taaaaaaa o yıllara dayanır,seviyorum işte,hatta hanımın şöyle bir düşüncesi de vardır :
"Alo,sen benden önce ölürsen ,seni mumyalatıp pc başında oturtacağım ve neskahve getirip ,soğuyunca alacağım" der ,bunu halen der :haha1
Kurcalamayı,sökmeyi takmayı seviyorum,resmi yerden emekliyim,bu nedenle 2 kez 30xsaat ücreti(saat ücretinin 30 katı) ve 1 kez de 3 maaş tutarında ödülüm var,hatta emekli etmek bile istemediler,kendim zorla emekli oldum desem yeridir :haha1
Of ya neler yazdım yine,ama geriye doğru gittim geldim .modem,z80 amiga ...

EK:
Harf değişikliği yaptım :)

Abi bu iyi güzel ve nostaljik dalışlar yapmak benim de hoşuma gidiyor da sonra da düşünüyorum oha ne kadar yaş almışız diye :kiskis

İlk magazin dergim Blue Jean di, İlk aşık olduğum kadın Madonna, Hayatımın ilk hit şarkısı La İs La Bonita idi ve Madonna söylerdi.

Bu sadece bir dizi ismi değil abicim, 80 ler her zaman bir başka idi :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
yok abi seni nasıl silelim, hem buradan silsek gönlümüzden silemeyiz ?

yalnız evet, bu aralar çok devamsızlık yapmaya başladın, özletiyorsun kendini..:danger
Bu 2 3 gün biraz aktifim. 15 Şubat da yıllık istişare toplantısı var o zamana kadar biraz sakinim, 16 sı sonrası dananın kuyruğu kopacak :))

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Abi bu iyi güzel ve nostaljik dalışlar yapmak benim de hoşuma gidiyor da sonra da düşünüyorum oha ne kadar yaş almışız diye :kiskis

İlk magazin dergim Blue Jean di, İlk aşık olduğum kadın Madonna, Hayatımın ilk hit şarkısı La İs La Bonita idi ve Madonna söylerdi.

Blue Jean ile ilgili yazdıklarım... O dönemde bambaşka bir şeydi bu dergi hocam... Çölde vaha gibi. :)

Screenshot_2019-02-08-17-26-47-078_com.opera.browser.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Blue Jean ile ilgili yazdıklarım... O dönemde bambaşka bir şeydi bu dergi hocam... Çölde vaha gibi. :)

Screenshot_2019-02-08-17-26-47-078_com.opera.browser.jpg
Sayın Hocam 80 lerde yurtdışından bir deri sayfası bulmak dahi mucizeyken bu dergi bizim moral kaynağımız, ufkumuzun genişlemesine yardımcı olan bir vasıtaydı.

Orta sayfasında büyük boy poster veren dergi de bumuydu yoksa ben mi karıştırdım :alala

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Volume'den haberi olmaması da kötüymüş. :hihi
Yok sevgili umut,o ben son ses çalıyorum sanıyordur mutlaka,gelip de böyle dediğine göre keçinin ,ama inan geldi ve sünnetim var çalarmısın dedi,tabii dedim,aslında ben unutmuştum olayı da o bana hatırlattı :)
teraspy teraspy zevkle okuyorum, keyif alıyorum ömrün bol olsun hayırlısı ile. Sonsuz teşekkürler.
Çok teşekkür ederim sevgili Domestos,hep beraber,ailecek-çoluğumuz çocuğumuzla inşallah,aklıma estikçe yazacağım buradan :)
5 çekme isi bizim buralardada meşhurdur :hihi
evet sato kardeşin belirttiği (arabada 5 evde 15 ) bu sözde meşhur türkü ve şarkılarda:clap
Anaaaa,ama adam göçmendi :hihi

Tüm Blue Jean severlere,benim zamanımda "Hey" vardı,oradan takip ediyordum,küçücük müzik dergisiydi :ok

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Sayın Hocam 80 lerde yurtdışından bir deri sayfası bulmak dahi mucizeyken bu dergi bizim moral kaynağımız, ufkumuzun genişlemesine yardımcı olan bir vasıtaydı.

Orta sayfasında büyük boy poster veren dergi de bumuydu yoksa ben mi karıştırdım :alala
Orta sayfasında iki tane önlü arkalı toplam dört tane poster vardı evet... Ayrıca, dergi yanında büyük bir poster ile küçük küçük çıkarmalar veriyordu...

* * *

Hey, dergisinin çizgisi daha farklıydı... Beni hiç cezbetmedi.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hey, dergisinin çizgisi daha farklıydı... Beni hiç cezbetmedi.
..ben cevap verdim sanmıştım :)
Benim dediğim dergi 71-72 yıllarıydı,boyu hatırladığım kadarıyla ufaktı,hatta birkaç sayı da biriktirmiştim,sanırım 12-15 yaşındaydım,tabii adını yanlış hatırlamıyorsam "Hey" idi.Küçük bir teyp almıştım kendime,tatilde inşaatta çalışyordum,para biriktirmiştim,rengi de kırmızıydı,sadece çalardı,kayıt etmiyordu ama işimi görüyordu :)
Rahmetlik gazete bayisi Hüseyin amca bir gün bana "sen Mübeccel öğretmenin (nur içinde yatsın,ilkokul öğretmenimdir Mübeccel Duman) öğrencisi değilmiydin" demişti,evet dedim.Meğer kızıyla beraber okumuşuk ilkokulda :)
İşte o günden sonra bana dergi ayırmıştır mutlaka,param olmadığında hediye ederdi...Ne günlerdi diyeceğim yine :)
Benim bahsettiğim dergi işte bu Hey idi :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
..ben cevap verdim sanmıştım :)
Benim dediğim dergi 71-72 yıllarıydı,boyu hatırladığım kadarıyla ufaktı,hatta birkaç sayı da biriktirmiştim,sanırım 12-15 yaşındaydım,tabii adını yanlış hatırlamıyorsam "Hey" idi.Küçük bir teyp almıştım kendime,tatilde inşaatta çalışyordum,para biriktirmiştim,rengi de kırmızıydı,sadece çalardı,kayıt etmiyordu ama işimi görüyordu :)
Rahmetlik gazete bayisi Hüseyin amca bir gün bana "sen Mübeccel öğretmenin (nur içinde yatsın,ilkokul öğretmenimdir Mübeccel Duman) öğrencisi değilmiydin" demişti,evet dedim.Meğer kızıyla beraber okumuşuk ilkokulda :)
İşte o günden sonra bana dergi ayırmıştır mutlaka,param olmadığında hediye ederdi...Ne günlerdi diyeceğim yine :)
Benim bahsettiğim dergi işte bu Hey idi :)

Madem öğretmenlerden konu açıldı, İlk öğretmenim İbrahim yavuz, 1 sene sonra Hidayet Ergün idi Eskişehir de. Heeey gidi.
Ortaokulda unutamadığım öğretmenim Mesut Kilit. İlkokul numaram 672, Ortaokul Numaram 2536 idi.

:cay

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Alahalahhh,süperonlineden sms geldi şimdi,güncel fatura diye,şok oldum,kapatmıştık oysa,ben çıkıyorum,bir arayayım bakayım MH,nemiş konu
Döşekler var zaten :) hazırlamaya gerek yok :))

Geri
Üst Alt