Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Beni taaaaa 1986'ya götürdün iyimi,benim ilk bilgisayarım(!) vestel MSX idi,aslında basic öğrenmeye bunda başladım diyebilirim ama yetmedi bana,ardından satıp CM64 aldım,kaset-teyp,başla dur ,ohooooo,birgün kaset taktım oyun açacağım,çalışmadı-okumadı teyp,kıracaktım CM64dü,o zaman nişanlıyım ,hava atacam ya,eh tabii atamadım -hanım halen anlatır- neler yaptıysam teyp olmadı,birgün schaub lorenz teybim vardı(SL 56 mı,58 mi neydi hatırlamıyorum),kaseti koydum,play tuşuna bastım ,ve bingo.
Amiga500 alana kadar kullandım CM64'dü ,sonra Amiga500 aldım1987 veya 88 olabilir,hatta yeni evliydim,hanım"buna bu kadar para mı verdin" demişti,(z80 saymıyorum artık amigaya geçtim) halen duruyor amiga500,bazı disketleriyle beraber,faresi kırık,ama linux altında emu ile oynuyorum bazen,en çok sevdiğim oyunu super frog'tu,bayılıyorum bu oyuna.
Kasetten yükleme sesi dedin de sevgili Ado ,inan arkama yaslandım,geriye doğru taaaa 1986-2019 yaptırdın bana ,hanım bugün bile "ben aloyu ilk gördüğümde anlamıştım,neler yapabileceğini"der hep,kızarım bende,söyleme böyle derim.
İşte kodlarla ilgilenmem taaaaaaa o yıllara dayanır,seviyorum işte,hatta hanımın şöyle bir düşüncesi de vardır :
"Alo,sen benden önce ölürsen ,seni mumyalatıp pc başında oturtacağım ve neskahve getirip ,soğuyunca alacağım" der ,bunu halen der
Kurcalamayı,sökmeyi takmayı seviyorum,resmi yerden emekliyim,bu nedenle 2 kez 30xsaat ücreti(saat ücretinin 30 katı) ve 1 kez de 3 maaş tutarında ödülüm var,hatta emekli etmek bile istemediler,kendim zorla emekli oldum desem yeridir
Of ya neler yazdım yine,ama geriye doğru gittim geldim .modem,z80 amiga ...
EK:
Harf değişikliği yaptım
Abi bu iyi güzel ve nostaljik dalışlar yapmak benim de hoşuma gidiyor da sonra da düşünüyorum oha ne kadar yaş almışız diye
İlk magazin dergim Blue Jean di, İlk aşık olduğum kadın Madonna, Hayatımın ilk hit şarkısı La İs La Bonita idi ve Madonna söylerdi.
Bu sadece bir dizi ismi değil abicim, 80 ler her zaman bir başka idi