Maksat muhabbet olsun ...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hahahahaaa,hadi buradaki şifreyi çözün bakalım ...
Artık köyden dönüşte cevaplarınızı okurum (dermişim) :haha1

tgbd4133a0b63051542.png

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yan masadan 56K modem sesı gonderıldı

Neler çektim ben bunlardan ,çünkü linux kullanıyorum,sürücüsü yok,ama çalıştırmıştım linuxta, hatta o yıllar elektronikçi arkadaşım benden farklı yöntem bulmuştu da onu uygulamıştım ,o yıllar linux toplantısı olmuştu,yöntem anlatılmıştı ama kimse inanmamıştı, "kesinlikle kullanamazsınız" demişlerdi ,ne günlerdi be :cak
Sırf size dahil olmak için 48kb lık ilk bilgisayarım olan ZX Spectrum'un LOAD'' ENTER komutuyla başlayan yükleme sesini dinletmek istedim ama ytb de bulamadım sesi bir türlü :kiskis
Beni taaaaa 1986'ya götürdün iyimi,benim ilk bilgisayarım(!) vestel MSX idi,aslında basic öğrenmeye bunda başladım diyebilirim ama yetmedi bana,ardından satıp CM64 aldım,kaset-teyp,başla dur ,ohooooo,birgün kaset taktım oyun açacağım,çalışmadı-okumadı teyp,kıracaktım CM64dü,o zaman nişanlıyım ,hava atacam ya,eh tabii atamadım :gul -hanım halen anlatır- neler yaptıysam teyp olmadı,birgün schaub lorenz teybim vardı(SL 56 mı,58 mi neydi hatırlamıyorum),kaseti koydum,play tuşuna bastım ,ve bingo.
Amiga500 alana kadar kullandım CM64'dü :cak ,sonra Amiga500 aldım1987 veya 88 olabilir,hatta yeni evliydim,hanım"buna bu kadar para mı verdin" demişti,(z80 saymıyorum artık amigaya geçtim) halen duruyor amiga500,bazı disketleriyle beraber,faresi kırık,ama linux altında emu ile oynuyorum bazen,en çok sevdiğim oyunu super frog'tu,bayılıyorum bu oyuna.
Kasetten yükleme sesi dedin de sevgili Adem Helvacı Ado ,inan arkama yaslandım,geriye doğru taaaa 1986-2019 yaptırdın bana ,hanım bugün bile "ben aloyu ilk gördüğümde anlamıştım,neler yapabileceğini"der hep,kızarım bende,söyleme böyle derim.
İşte kodlarla ilgilenmem taaaaaaa o yıllara dayanır,seviyorum işte,hatta hanımın şöyle bir düşüncesi de vardır :
"Alo,sen benden önce ölürsen ,seni mumyalatıp pc başında oturtacağım ve neskahve getirip ,soğuyunca alacağım" der ,bunu halen der :haha1
Kurcalamayı,sökmeyi takmayı seviyorum,resmi yerden emekliyim,bu nedenle 2 kez 30xsaat ücreti(saat ücretinin 30 katı) ve 1 kez de 3 maaş tutarında ödülüm var,hatta emekli etmek bile istemediler,kendim zorla emekli oldum desem yeridir :haha1
Of ya neler yazdım yine,ama geriye doğru gittim geldim .modem,z80 amiga ...

EK:
Harf değişikliği yaptım :)

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yılı hatırlamıyorum,90lı yıllar olabilir,bir gün düğün çalıyorum sünnet düğünü,ara verdim çay içiyorum ,ben hiç alkol almadım çalarken,çünkü iş yeri gibi görüyordum hep,,birisi geldi yanıma...
-Selamun aleyküm birader
-Aleyküm selam
-Kaç vat bu amfi yahu (!)
-Neden sordun
-Arkadaş benim arabamın hoparlörü senin düzeni geçer
Allahahaa,delimidir nedir (içimden söyleniyorum)
-Anlamadım
-Ses yok senin amfide,benim arabadaki ses sistemi sana 5 çeker
-Hahahahahahaaaaaaa,vaallamı
-Tabii ,deneyelim istersen
Adamın teyp çıkışı olsun olsun 10wat,ben önümdekiler duysun yeter diyerek volum 3-5 arası ayarlarım hep,arka mahalleleri rahatsız etmenin alemi yok derim...
vatandaş arabanın içinden dinlediğinden,benim ses ona kısık gelmiş anlaşılan ? ama üşenmedi açtı teybini,güldüm,açık kalsın dedim,işaret ettim,sonra sese abandım.
Yanıma geldi ve ...
-Bu nasıl oldu
-ne nasıl
-ses yükseldi de
-gerçektenmi :)
Adam arabasına bindi ve gitti,1 yıl sonra o kişinin oğlunun sünnetini çaldım :haha1

EK:
Bazen düşünüyorum da neler yaşadım neler :haha1

Geri
Üst Alt