bilseydim suraya bos kagit acik cek filan koyardim hazir imza aliyoruz
saka bir yana tvleri tasarlayanlar aslinda minimum ve maksimum deger ayari gibi bir opsiyon koysa tvlere ve tv ler görüntü girisine göre cikis degerini kullanicinin belirledigi aralikta optimize etse otomatik olarak cok iyi olur.
mesela benim samsung qled tv de "dinamik" ayar var ekrandaki sensörlere gelen isiga tv nin aydinlatma ayarlarini degistiriyor fakat bu sadece dis etkenlere göre degisiyor gün isigi varsa ekran isigini acip aksam veya gece karanliginda kisiyor ama ayni islemi actiginiz videodaki sahnelerin durumuna göre tam olarak yapamiyor sadece tv nin isginin oda icindeki geri yansimasina göre biraz degisikik oluyor
örnegin izledigimiz filmde karanlik bir sahne varsa gece cekimi vs isigi acip gündüz sahnelerine gecince isigi biraz kissa cok iyi olurdu
ayni sorun ses ayarlarinda da var daha su ses normallestirmesini yapmayi basaran bir tv ben görmedim duymadim özellikle dublajli filmlerde normal sahneler icin ayarladiginiz ses iyiyken fon müzigi yada efektli patlamali atlamali sahnelerde konusmalari duyamiyoruz ses birden cok yüksek geliyor veya az geliyor desibel cinsinden bir aralik belirsek onun ne altina düsse ses nede üstüne ciksa fena olmazdi