Lg panel arızası

C Çevrimdışı

Civil54

Yeni Üye
18 Kas 2020
5
70
Merhaba, 49UH770V model 2016 yılının aralık ayında aldığım tv. Titreme ve flu gösterinden dolayı tv. tamircisine götürdüm, panel arızası panel değişmeli dediler. Orjinal panel değil başka markanın panelini 3000₺ takarım dediler, başka bir panel tamircisine götürdüm, orasıda elimde panel var 2500₺ takarım dediler, lg yetkili servisin verdiği fist ise 3800₺ idi, dolayısı ile kafam karıştı, 2500₺ takılacak panel orjinalmi? Bu panel arızasında paneli değiştirmeden tamir imkanı yokmudur, bu gelişmeler izmirde yaşandı, bu konuda görüş ve desteklerinizi bekliyorum. İyi günler dilerim.
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Yatay tarama hattı arızalarında net çözüm opencell değişikliğidir, tamiri olmaz. (Lazer makine ile olsa da dikiş tutmaz)

Rakamların değişmesinin nedeni de GRADE A - GRADE B - Class3 - Class4 durumlarından kaynaklanıyor. (Class 1 zaten dünyada zor bulunuyor, Class 2 ise ülkemize pek uğramıyor)

Yetkili servisler her zaman için daha yüksek fiyat verir bunu zaten biliyoruz.

Bunun altında yatan neden bazen servisin aç gözlülüğü olur, bazen de Opencell yerine Blockcell değiştirdikleri için olur. (Bu onların elinde değil, Merkez öyle gönderiyor)

Opencell = Öndeki sadece siyah cam olarak düşünün
Blockcell = Öndeki siyah cam+BLU ünitesi+led bar

Başka markanın paneli takılır ancak sonuç ve performans konusu tartışılır zira görüntü mü? Görüntü. Yerine oldu mu? oldu. Mantığı bu işte tutmaz.

Yani o tv yi ya orijinal panel takabilecek olana verin, ya da Yedek parça niyetine 1000tl ye satıp gidip taksitle yeni tv alın lütfen.
 
C Çevrimdışı

Civil54

Yeni Üye
18 Kas 2020
5
70
Adem bey bilgiler için çok teşekkürler, hurda fiatına bu rakama alacak yerler varmıdır, bana 200₺ veririz dediler.
 
C Çevrimdışı

Civil54

Yeni Üye
18 Kas 2020
5
70
LG 49 UH770V modeli 4 yıl önce aldığım tv. arızalanınca tamirciye götürdüm. Panel arızası değişmeli dediler. Panel değişimi çok pahalı olduğu için yaptırmadım, titremeli 1 hafta kadar izledikten sonra ekran kendiliğinden düzeldi. 5 gündür gayet net izleniyor. Bunun geçici bir süre olacağını düşünüyorum, bu konuda aynı denemeyi yaşayan varmıdır, arıza teşhisi yanlışmıdır. Bu konuda fikri olan varsa paylaşırsanız memnun olurum.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri