LG 55UM7100 Hayal Kırıklığım

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Son dönemde beyaz eşya alan birisi olarak; baktığım Vestel Beyaz eşya ürünleri oldu ama çevreden hep böyle şikayetler duyduğum için hiç yönelmedim.
Vestelden alınacak tek beyaz eşya Bulaşık Makinesidir. Gerisinden dinlenmeden kaçmak gerekir.

Hep yazıyorum, Öncelikle Vestel de yönetim değişikliği lazım.

2011 de küllerinden doğan SSH anlayışı misyonunu çoktan tamamladı, Vizyonunu kaybetti, rotasından çıktı.

Taze kan lazım..

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
vestelin klimasıda iyidi şota hocamın tavsiye ettiği model fakat şota hocamın dediğine göre oda yeni modellerde kaliteyi düşürmüş.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
İnnolux den panel al, Hynx den ram al, ST den chip al, Mediatek den işlemci al, Toshibadan Nand Flash IC al, oradan onu buradan bunu derken arka kapağına da yapıştır SONY markasını hoooop, oldu sana 3TL lik tv 5TL :)

Aynı mal, Önünde Vestel yazarsa 3, LG yazarsa 4, SONY yazarsa5tl :) (Yazılım mühendisliğini ayırıyorum)
Aynı mal da,vestel olunca "tu kaka" oluyor maalesef,ama ecnebinin üretimi bir numara nedense :rant1

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Vestel'in işi 1 tık daha ciddiye alması lazım.
Örneğin Android TV'leri.
Yani sesli komut olmayan Android TV mi olur?
X modele verdiğin kumandayı Y modeline de ver?
Bence 2001 yılından çıkıp adam gibi RAM ve depolama koyması. Uygun fiyatlı ama düzgün performansa sahip güncel işlemciler kullanması gerekiyor. Ucuzlatmak için 250MB rami çalıyor adamlar kaç yılındayız 1998'mi?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Vestel'in işi 1 tık daha ciddiye alması lazım.
Örneğin Android TV'leri.
Yani sesli komut olmayan Android TV mi olur?
X modele verdiğin kumandayı Y modeline de ver?
+1
Bence 2001 yılından çıkıp adam gibi RAM ve depolama koyması. Uygun fiyatlı ama düzgün performansa sahip güncel işlemciler kullanması gerekiyor. Ucuzlatmak için 250MB rami çalıyor adamlar kaç yılındayız 1998'mi?
+1
Aslında suç Vatandaşta da değil Alo abim, Binlerce kere yazdığım şeyi bir kere daha yazayım. Vestel efendi koca okyanusu aşıp, derede boğulmayı tercih ediyor nedense :kiskis
Bunu çözemediler ne yazıkki, bu da benim "vestel mühendisleri "vestel tv" kullanmıyorlar savımı destekliyor ki Gaziemir'de bir berberde mühendis ile muhabbet ettim,telefonu bile samsungtu ve "sen vestelde mühendismişsin ama telefonun samsung" dedim,bana "abi bize verilen telefonu babama verdim o kullanıyor "dedi :kiskis
Anla artık tvleri :hihi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
+1

+1

Bunu çözemediler ne yazıkki, bu da benim "vestel mühendisleri "vestel tv" kullanmıyorlar savımı destekliyor ki Gaziemir'de bir berberde mühendis ile muhabbet ettim,telefonu bile samsungtu ve "sen vestelde mühendismişsin ama telefonun samsung" dedim,bana "abi bize verilen telefonu babama verdim o kullanıyor "dedi :kiskis
Telefonlar ilk çıktığında Ahmet Nazif Zorlu fabrika çalışanlarının ceplerine bakıyordu ne kullanıyorlar diye.

Millet cebinde çift telefon taşımaya başladı, Ahmet bey sorarsa Venüs verip, samsumg kullanmaya devam ediyorlardı

Durum böyle olunca bu sefer son aramalara baktığı rivayet edilir görmüşlüğüm yoktur :kiskis

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
+1

+1

Sovyet üretimi mallar gibi uygun fiyata üreteceğiz bahanesiyle fazla ucuza kaçıyorlar ama sıkıntı şu sattıkları ürünler o kadar da ucuz değil. Yani verdikleri fiyata göre yetersiz kalıyor donanım. Birde Adem Helvacı Adem Helvacı abinin sürekli dile getirdiği fiyatlandırma olayı var koydukları resmi fiyatlar saçma sapan piyasasının 600 hatta 1000tl üzerinde. E bu mallar zaten büyük çoğunlukta daha ucuza toptan sattığın başka satıcılardan ya da indirimden satılıyor. Peki neden baştan mantıklı bir tavsiye edilen satış fiyatı konmuyor?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Telefonlar ilk çıktığında Ahmet Nazif Zorlu fabrika çalışanlarının ceplerine bakıyordu ne kullanıyorlar diye.

Millet cebinde çift telefon taşımaya başladı, Ahmet bey sorarsa Venüs verip, samsumg kullanmaya devam ediyorlardı

Durum böyle olunca bu sefer son aramalara baktığı rivayet edilir görmüşlüğüm yoktur :kiskis
Öyle söylentiler gördüm ama inanmamıştım pek, doğruymuş demek ki. İyi yani adam çalışanından kopuk değil.? Tabi bu biraz fazla baskı gibime geldi, acaba kendisi kullanıyor mudur Vestel telefon?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sovyet üretimi mallar gibi uygun fiyata üreteceğiz bahanesiyle fazla ucuza kaçıyorlar ama sıkıntı şu sattıkları ürünler o kadar da ucuz değil. Yani verdikleri fiyata göre yetersiz kalıyor donanım. Birde Adem Helvacı Adem Helvacı abinin sürekli dile getirdiği fiyatlandırma olayı var koydukları resmi fiyatlar saçma sapan piyasasının 600 hatta 1000tl üzerinde. E bu mallar zaten büyük çoğunlukta daha ucuza toptan sattığın başka satıcılardan ya da indirimden satılıyor. Peki neden baştan mantıklı bir tavsiye edilen satış fiyatı konmuyor?
Üretim olmayıp,dışardan gelince fiyatlar böyle oluyor maalesef ,ama yine de diğer markalara göre iyi bence.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Üretim olmayıp,dışardan gelince fiyatlar böyle oluyor maalesef ,ama yine de diğer markalara göre iyi bence.
Tabi ama board üretebilecek kapasitede bir şirket daha iyisini yapabilir. Yani kar marjından bir miktar kesse ürünlerinde çok büyük atılımlar olabilir. Zaten ekleyeceği donanımın şirkete maliyeti çok çok düşük. Hatta fiyatı da arttırsın 200TL pahallı olsun ama ben Vestel almam! Diyenlerin bile tercih edebileceği gerçekten bir Samsung, Sony kadar olmasada onlara yakın hoş bir TV diyebilecekleri ürünler çıkarsın. Ancak hâlâ işlemci gücü yetersiz Upscale yapamıyor, hareketli sahneler bulanıyor gibi problemlerle uğraşıyorlar kendi tercihleri.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Tabi ama board üretebilecek kapasitede bir şirket daha iyisini yapabilir. Yani kar marjından bir miktar kesse ürünlerinde çok büyük atılımlar olabilir. Zaten ekleyeceği donanımın şirkete maliyeti çok çok düşük. Hatta fiyatı da arttırsın 200TL pahallı olsun ama ben Vestel almam! Diyenlerin bile tercih edebileceği gerçekten bir Samsung, Sony kadar olmasada onlara yakın hoş bir TV diyebilecekleri ürünler çıkarsın. Ancak hâlâ işlemci gücü yetersiz Upscale yapamıyor, hareketli sahneler bulanıyor gibi problemlerle uğraşıyorlar kendi tercihleri.
Dediğin teknik olayları bilen kişi sayısı az ,genelde insanlar ucuz diye alıyorlar vesteli up-map bakan yokki :) .
Mesela bizim apartmanda komşu elindeki bir markayı 2.el satıp yerine vestel aldı,çok da memnun ,hatta akrabalarına da aldırdığını biliyorum.Elindekini satma sebebi kanal aratamaması ve taşıyamaması idi :kiskis
Böyle örnekteki gibi kullanıcı sayısı oldukça fazla ülkemizde,yani kimse "şu var mı,bunu yapıyormu" diye almıyor ,bakıyor görüntü güzel ,kurulumu kolay ,kanal taşıma basit fiyatı da iyi ,vestel alıyor :)

Geri
Üst Alt