LG 49UB850V TV tamiri

T Çevrimdışı

trgyergun

Yeni Üye
17 Kas 2020
7
38
Şuan elimde yok Ustam siparişini verdim. 1-2 güne gelir inş. Sıfırdan başladığım için otomatik dijital bir cihaz aldım(Zoyi zt-s1). Videolarınızı izledim. Nasıl kullanılması gerektiğini çok güzel anlatmışsınız bizim gibi amatörlere. Emeğinize sağlık.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Şuan elimde yok Ustam siparişini verdim. 1-2 güne gelir inş. Sıfırdan başladığım için otomatik dijital bir cihaz aldım(Zoyi zt-s1). Videolarınızı izledim. Nasıl kullanılması gerektiğini çok güzel anlatmışsınız bizim gibi amatörlere. Emeğinize sağlık.
Tamam şunu yapacağız bunun en teel anlama noktası o olacak.
Önce Tcon sistemin besleme voltajı olan 12V giriyor mu ona bakacağız

12V giriş var ise, Tcon sistemdeki osilatör kısmının çalışıp panel için gerekli olan 3 temel çalışma voltajını üretiyor mu ona bakacağız.

Geldiğinde yazarsın tekrar olur mu?

T Çevrimdışı

trgyergun

Yeni Üye
17 Kas 2020
7
38
İyi günler Adem Helvacı Adem Helvacı ustam. Avometrem geldi. Ölçüm yaptım. Anakarttan t-con a gelen flex kablonun yanındaki sigortadan 12v alıyorum. Ama t-con dan panele giden 2 tane flex kablonun yanındaki kapasitörlerde akım yok. Omaj var. (terimlerde yanlışım varsa affola). Besleme ünitesinden t-con a gelen kablonun yanındaki kapasitörlerin 1i hariç 1v değer gösteriyor. Bu arada ben ölçüm yaparken anakart üzerindeki termal padlarin aşırı ısındığını farkettim ve tv kendiliğinden kapandı.Ustam şunu sormak istiyorum T-con daki bir arıza anakartta özellikle işlemcide bir ısınma meydana getirir mi?

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

trgyergun

Yeni Üye
17 Kas 2020
7
38
İyi günler Adem Helvacı [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1602502248[/IMG] Adem Helvacı Adem Helvacı ustam. Avometrem geldi. Ölçüm yaptım. Anakarttan t-con a gelen flex kablonun yanındaki sigortadan 12v alıyorum. Ama t-con dan panele giden 2 tane flex kablonun yanındaki kapasitörlerde akım yok. Omaj var. (terimlerde yanlışım varsa affola). Besleme ünitesinden t-con a gelen kablonun yanındaki kapasitörlerin 1i hariç 1v değer gösteriyor. Bu arada ben ölçüm yaparken anakart üzerindeki termal padlarin aşırı ısındığını farkettim ve tv kendiliğinden kapandı.Ustam şunu sormak istiyorum T-con daki bir arıza anakartta özellikle işlemcide bir ısınma meydana getirir mi?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
İyi günler Adem Helvacı [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1602502248[/IMG] Adem Helvacı Adem Helvacı ustam. Avometrem geldi. Ölçüm yaptım. Anakarttan t-con a gelen flex kablonun yanındaki sigortadan 12v alıyorum. Ama t-con dan panele giden 2 tane flex kablonun yanındaki kapasitörlerde akım yok. Omaj var. (terimlerde yanlışım varsa affola). Besleme ünitesinden t-con a gelen kablonun yanındaki kapasitörlerin 1i hariç 1v değer gösteriyor. Bu arada ben ölçüm yaparken anakart üzerindeki termal padlarin aşırı ısındığını farkettim ve tv kendiliğinden kapandı.Ustam şunu sormak istiyorum T-con daki bir arıza anakartta özellikle işlemcide bir ısınma meydana getirir mi?
İşlemci kendisi zaten oldukça ısınan bir komponent. Tcon arızası sistemi kapatır, görüntüyü bozar, voltajı kesr vs ancak kısadevre haricinde anakartın kapanmasına neden olmaz.

Tcondan panele giden flexleri ayırın ve voltaj almayı tekrar deneyin lütfen.

T Çevrimdışı

trgyergun

Yeni Üye
17 Kas 2020
7
38
Ustam onu da denedim malesef sonuç alamadım. Bize anakartı değiştirme yolu göründü gibi. Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için sağolun.

T Çevrimdışı

trgyergun

Yeni Üye
17 Kas 2020
7
38
Umut Barış Umut Barış Besleme çıkışlarını kontrol ettim. Vermesi gereken tüm voltajları veriyor hocam. Yalnız T-conu test ederken Tcondan panele giden flex kabloları çıkarınca besleme kartında bi tane led ışık yanıp söndü ona anlam veremedim.

IMG_20201119_214640.jpg

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

kadirridak

Yeni Üye
15 Ara 2022
1
40
Rica ederim. LG Yetkili servislerinin (İçlerinde çok değerli ve dürüst ustalarımız var elbette) klasik para tuzağıdır bu. ''Aaabicim şimdi bunu değiştirmezsek taktıklarımızı da yakar, sorumluluk kabul etmeyiz garantiden çıkar vs vs vs''

İlginçtir ki Yıllardır değiştirdiğim LG besleme kartı sayısı hafızamı zorlasam zorlasam 5 bile yoktur sanırım. Daha kesin rakam versem, 5 senede 5 besleme kartı dahi yoktur LG için.
Sayın abim. Lg 49ub850V televizyonum var. Ledleri sağlam (tek tek 3V pil ile denedim hepsi yanıyor) Problem şu, açma tuşuna bastıktan sonra önce standby kırmızı led 3 kere yanıp sönüyor en sonuncuda sönük kalıyor. Eş zamanlı olarak ekran beslemesini elektrik gittiğini ifade eden (anakart üzerindeki) led önce yanıyor hemen sönüyor. 1 dakika bekledikten sonra besleme kartının üzerindeki kırmızı led 10 ar saniye aralıklarla 5 kere yanıp sönüyor. Kimisi besleme kartı diyor, kimisi led diyor, kimisi anakart diyor. İyice kafam karıştı. Ne yapmamı önerirsiniz? 300 liraya çıkma besleme kartı buldum. Denesem mi şansımı?

İkinci sorum şu, panel sağlam. Bu paneli başka bir android board ile kullanabilir miyim ? Teknik olarak mümkün mü? Evetse hangi boardlar uyumlu nasıl öğrenebilirim? Teşekkürler

O Çevrimdışı

ozkan1979

Yeni Üye
2 Eyl 2023
20
46
ustalar benimde 5 sene sonunda lg 49ub 850v tv bozuldu hiçbir tepki yok kırmızı ışık yanıyordu oda yanmaz oldu

lg servisi aradım besleme artı ledler değişecek dedi 5500 tl fiyat verdi yardımlarınıza ihtiyacım var izmirdeyim

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
ustalar benimde 5 sene sonunda lg 49ub 850v tv bozuldu hiçbir tepki yok kırmızı ışık yanıyordu oda yanmaz oldu

lg servisi aradım besleme artı ledler değişecek dedi 5500 tl fiyat verdi yardımlarınıza ihtiyacım var izmirdeyim
Standby ışığı hiç mi yanmıyor? Yoksa TV kapalıyken yanıyor, açıldığında yanıp sönüyor ve ses gelmeye başladığında tamamen mi sönüyor?

O Çevrimdışı

ozkan1979

Yeni Üye
2 Eyl 2023
20
46
merhaba
evet daha önce tv kapatığımda kırmızı ışık yanıyordu tv kapatınca bir süre sonra kapanıyordu
fakat şuanda hiç bir ışık yanmıyor hiç bir tepki yok ses de yok
teşekkürler

Standby ışığı hiç mi yanmıyor? Yoksa TV kapalıyken yanıyor, açıldığında yanıp sönüyor ve ses gelmeye başladığında tamamen mi sönüyor?
merhaba
evet daha önce tv kapatığımda kırmızı ışık yanıyordu tv kapatınca bir süre sonra kapanıyordu
teşekkürler

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
merhaba
teşekkürler
Konuya dikkat ederseniz normalde yalnızca led bar arızası bulunan cihazlarda yalnızca led barlara müdahale imkanı mümkün oluyor. Ancak sizin durumunuzda özellikle besleme kartının da kontrolü gereklidir. Hatta Anakartın besleme problemi çözüldükten sonra anakart eğer sorun çıkartıyorsa onunda donanım ya da yazılım yönünden incelenmesi gerekir.

Fiyat konusunda açıkçası net bir şey söylemek zor çünkü bir taraftan elektronik kartların dışarıda tamiri ile katın orijinaline ulaşmanız mümkün olmuyor. Çıkma kartında stabilitesine garanti verme durumu mümkün değil. Bir de işin işçilik boyutu var ki 50" bir panelin sökülüp takılırken kırılması TV' nin tamamen boşa çıkması anlamına geliyor. Servisle tekrar görüşürseniz bu rakamın TV' nin çalışması için gerekecek son rakamın bu olduğunu ve bu işlem sonrası garanti verip vermeyeceklerini teyit etmelerini isteyin.

Led bar maliyeti ile ilgili sitemizde bannerlarını gördüğünüz firmalara fiyat bilgisi için başvurabilirsiniz. Ben ortalama 500 TL gibi bir rakam görüntülüyorum;

Ancak sorun sadece led bar olmadığı için bulunduğunuz bölgede bir özel servis, tamir noktası varsa dilerseniz bir de oralarla iletişime geçerek fiyat bilgisi alın.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt