Lenovo ideapad 500 program çöktü YARDIM

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
bosluk birakip cd.. yazarmisiniz komutlari tam hatirlamiyorum, dos komutlarini bilen varsa yardimci olabilir. dizin silme komutu ile silip istediginiz komutu yazabilirsiniz,ama ugrasmayali cok zaman oldu unutmusum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

CD : Başka klasöre geç
Bir klasörden diğerine geçmek için, başka bir deyişle klasör değiştirmek için cd komutu kullanılır. Bir klasöre geçildiğinde komut satırının solunda o klasörün adı bulunur. Her klasörde sadece adı verilerek ancak bir altındaki klasöre geçilebilir. Bir üst klasöre klasör ismi olarak '..' girilerek gidilebilir. Bir alt ve bir üst düzey dışındakiler geçmek ya adımı adım klasör değiştirerek ya da geçilecek klasörün tam yolu verilerek ulaşılabilir.

CD Klasör Klasöre geç.
CD .. Bir üsteki klasöre geç.
1. cd isleminin sonunda 2. yazi gelecek sonra onun yaninada cd.. x:\source yazarsiniz
1 x:\windows\system32 cd..
2 x:\windows cd..
x:\

mesaj düzenleyemiyorum 3 hak dolmus
1. cd isleminin sonunda 2. yazi gelecek sonra onun yaninada cd.. 3.asamada x:\ bos kalacak oraya x:\source yazarsiniz
1 x:\windows\system32 cd..
2 x:\windows cd..
x:\
deneyeyim yok olmuyor x:\windows\system32 olark kayıt yapmıyor komut istemi en üst tarafta yani üst bantta. (administrator:X:\windows\system32\cmd.exe diye yazı var.

Son düzenleme:
Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
ben tam tersini anlamisim :(
x:\source cd.. yazin x:\ kalir
daha sonra
x:\windows yazin enterleyin acilan dizinden \system32 secin
bende görünen şöyle. (x:\sources>) sources cd yazıyorum x geçmiyor

bende görünen şöyle. (x:\sources>) sources cd yazıyorum x geçmiyor. sources cd yazdığımda uyarısı şu oluyor ing çevir yaptım. ( kaynakları dahili veya harici bir komut çalıştırabilir program veya toplu iş dosyası olarak tanınmıyor diyor.

Son düzenleme:
Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
x geçti. windows yazıp enter yapıyorum tekrar x geçiyor. uyarısı şu oluyor. program veya toplu iş dosyası olarak tanmıyor uyarısı veriyor ing olarak

sanırım yönetici olarak açamıyorum komut istemi dosyasını ondan bir sorun olurmu acaba

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
x:\>windows\system32 yazıyorum tekrar x geçiyor. c\windows\system32 yazıyorum. Türkçe şu uyarıyı veriyor. Sitem belirtilen yolu bulamıyor uyarısı veriyor

x:\>windows\system32 yazıyorum tekrar x geçiyor. c\windows\system32 yazıyorum. Türkçe şu uyarıyı veriyor. Sitem belirtilen yolu bulamıyor uyarısı veriyor. c: yazıp enter yapınca c:\> geçiyor fakat windows\system32 yazıyorum yine bir şey olmuyo

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Sayin Vedatank Vedatank dosyalari koruyarak windosu onar sistemde kurulu olan windowsun birebir ayni örneğinin usbsini ya da cd sini ister örnegin windows 10 1909 redstone farkli versiyonlarda sadece sifir formata izin verir Simdi yapmaniz gereken hangi isletim sistemi yuklu ise onun son derece basitlestirilmis ve usbden calistirilabilen versiyonlari mevcut bir tane bulup usbye kopyalayip biostan o usbyi en uste getirerek usbden pcyi acip icinde onemli ne var ise baska kaynaga yedeklemek sonra da temiz formatlama olmalidir kolay gelsin

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Sayin Vedatank Vedatank dosyalari koruyarak windosu onar sistemde kurulu olan windowsun birebir ayni örneğinin usbsini ya da cd sini ister örnegin windows 10 1909 redstone farkli versiyonlarda sadece sifir formata izin verir Simdi yapmaniz gereken hangi isletim sistemi yuklu ise onun son derece basitlestirilmis ve usbden calistirilabilen versiyonlari mevcut bir tane bulup usbye kopyalayip biostan o usbyi en uste getirerek usbden pcyi acip icinde onemli ne var ise baska kaynaga yedeklemek sonra da temiz formatlama olmalidir kolay gelsin

Ben yukarıda kendisine Hiren's BootCD PE linki vermiştim ama görmemiş sanırım;

Vedatank Vedatank

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ben yukarıda kendisine Hiren's BootCD PE linki vermiştim ama görmemiş sanırım;
Hiren boot :)
İlk çıktığından beri kullanıyorum ,hatta knoppix de var elimde ama o cd kuşları korkutmak için kullanılacakçünkü ,delmişim cdyi ,ağaçlara asacağım ama hireni halen kullanırım :ok

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Hiren boot :)
İlk çıktığından beri kullanıyorum ,hatta knoppix de var elimde ama o cd kuşları korkutmak için kullanılacakçünkü ,delmişim cdyi ,ağaçlara asacağım ama hireni halen kullanırım :ok
ALLAH sizlerden razı olsun yardımcı oldunuz Hakkınızı helal edin. vermiş olduğunuz bir ingilizce anlatım vardı oradan düzeltilme ihtimali çok yüksek idi fakat ben c:\windows\system32 ile işlemleri yapacağıma kafam karıştı videodaki gibi x:\windows\system32 yaptım oda olmadı tabiki halbuki bizdeki bilgisayardaki proğram elbetteki C dizininde idi kafa karışınca sıkıntı oluyor anlaşılan ben artık ihtiyarlamışım :) Cenabı mevlam tüm emeği geçenlerden razı olsun vaktinizi bütün yardıma ihtiyacı olanlar yardımcı oluyorsunuz.

Geri
Üst Alt