Vedatank
Aktif Üye
- 15 Ocak 2020
- 380
- 66
deneyeyim yok olmuyor x:\windows\system32 olark kayıt yapmıyor komut istemi en üst tarafta yani üst bantta. (administrator:X:\windows\system32\cmd.exe diye yazı var.bosluk birakip cd.. yazarmisiniz komutlari tam hatirlamiyorum, dos komutlarini bilen varsa yardimci olabilir. dizin silme komutu ile silip istediginiz komutu yazabilirsiniz,ama ugrasmayali cok zaman oldu unutmusum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
CD : Başka klasöre geç
Bir klasörden diğerine geçmek için, başka bir deyişle klasör değiştirmek için cd komutu kullanılır. Bir klasöre geçildiğinde komut satırının solunda o klasörün adı bulunur. Her klasörde sadece adı verilerek ancak bir altındaki klasöre geçilebilir. Bir üst klasöre klasör ismi olarak '..' girilerek gidilebilir. Bir alt ve bir üst düzey dışındakiler geçmek ya adımı adım klasör değiştirerek ya da geçilecek klasörün tam yolu verilerek ulaşılabilir.
CD Klasör Klasöre geç.
CD .. Bir üsteki klasöre geç.
1. cd isleminin sonunda 2. yazi gelecek sonra onun yaninada cd.. x:\source yazarsiniz
1 x:\windows\system32 cd..
2 x:\windows cd..
x:\
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
mesaj düzenleyemiyorum 3 hak dolmus
1. cd isleminin sonunda 2. yazi gelecek sonra onun yaninada cd.. 3.asamada x:\ bos kalacak oraya x:\source yazarsiniz
1 x:\windows\system32 cd..
2 x:\windows cd..
x:\
Son düzenleme: