Led Tv

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhaba Adem Helvacı Adem Helvacı, ustam benzer bir çok soruna cevap verdiğinizi gördüm (ama ufak tefek farklarla) aynı sorun bendede var diyebilirim, benim tv de Philips 42pfl6198 k12 ilk açılıkta ekrana marka ismi geliyor ama hemen sonra gidiyor Kumandaya cevap veriyor ses ve diğer menülere girdiğini anlıyorum , ekrana ışık turunca arkada hareket var , bir ara düzeldi ama sonra yine bozuldu, tahmini sorun nedir led yada diğer bir parça sorunlu ise sizden temin edebilir miyim, şimdiden teşekkürler
(Ekli resimde anlayacağınız üzere daha önce olmamakta birlikte HIL harflerinin üzeri karanlık oldu ara sıra düzeldiğinde bu kararmada gidiyor, faydası olur diye belirttim)
Günaydın. Sizin modelde kullnılan ledler, videodakinden farklı. Bottom led kullanılıyor sizde.
Direct ledlere göre değiştirmesi biraz daha (Afedersiniz) kıldır tüketiciler adına.

Yedek parça orijinal olsun derseniz yetkili servis arkadaşlardan destek alabiliyoruz bu konuda lakin orijinalin de adı orijinal o ayrı konu :kiskis

Neden arasıra çalışıp arasıra çalışmadığına dair detay girmiştik forumda çok kez, dilerseniz sizin için de yazabiliriz bir kere daha :)

J Çevrimdışı

Jhmman

Yeni Üye
20 Eki 2020
13
44
Günaydın. Sizin modelde kullnılan ledler, videodakinden farklı. Bottom led kullanılıyor sizde.
Direct ledlere göre değiştirmesi biraz daha (Afedersiniz) kıldır tüketiciler adına.

Yedek parça orijinal olsun derseniz yetkili servis arkadaşlardan destek alabiliyoruz bu konuda lakin orijinalin de adı orijinal o ayrı konu :kiskis

Neden arasıra çalışıp arasıra çalışmadığına dair detay girmiştik forumda çok kez, dilerseniz sizin için de yazabiliriz bir kere daha :)

ustaların siteniz ve aktardığınız bilgiler Sayesinde cesaretlenip ledleri değiştirdim şu an çalışıyor lakin daha önce olmayan ekranda renk farklılıkları oluştu Acaba Polarize filmleri yanlış takmış olabilir miyim diye düşündüm yine sizin bu konuyla ilgili videonuzu buldum, sanırım en alttaki yansıtıcının üzerinde bulunan cam vari Katmanı ters takmış olabilir miyim yani bundan kaynaklanır mı ve yine nette gezerken adem ustamın bir videosunda gördüm benimde anakarttan t-con a giden fleks kablo yıpranmış ve uçları kırık tabiri caizse zor tutturdum ondan da olabilir mi acaba TEKNOwest TEKNOWEST, By_Trol By_Trol, Adem Helvacı Adem Helvacı,

Son düzenleme:
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,257
ustaların siteniz ve aktardığınız bilgiler Sayesinde cesaretlenip ledleri değiştirdim şu an çalışıyor lakin daha önce olmayan ekranda renk farklılıkları oluştu Acaba Polarize filmleri yanlış takmış olabilir miyim diye düşündüm yine sizin bu konuyla ilgili videonuzu buldum, sanırım en alttaki yansıtıcının üzerinde bulunan cam vari Katmanı ters takmış olabilir miyim yani bundan kaynaklanır mı ve yine nette gezerken adem ustamın bir videosunda gördüm benimde anakarttan t-con a giden fleks kablo yıpranmış ve uçları kırık tabiri caizse zor tutturdum ondan da olabilir mi acaba TEKNOwest TEKNOWEST, By_Trol By_Trol, Adem Helvacı Adem Helvacı,
Görüntüye ait resim eklerseniz hata hakkında yorum yapabiliriz.

J Çevrimdışı

Jhmman

Yeni Üye
20 Eki 2020
13
44
Görüntüye ait resim eklerseniz hata hakkında yorum yapabiliriz.

5D196FCD-747E-4846-AEBC-798E2354D458.jpg
B69DCD4A-3F44-4E8C-A929-75C8835506FE.jpg
47290EDD-8D3E-46E0-9C3A-8D5F8AF99423.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

By_Trol By_Trol, üstadım fotoda görünür şekilde çekebildim mi bilmiyorum ama orada daha sarı bir ışık sızması var gibi , birde farklı açılardan bakınca özellikle tv nin sağımdaki açılarda ekran altında dalgalanma var , yardımlarınız için ne kadar müteşekkirim anlatamam ??

Son düzenleme:
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,257
Paneli dağıttığınızda polarizerleri birbirinden ayırdınız mı? Sıralama ve yön sorununa benziyor.

J Çevrimdışı

Jhmman

Yeni Üye
20 Eki 2020
13
44
vestel logosunun hemen sol kısmı lgp (cam) tam oturmamış gibi
Bende bir şeyleri yanlış yaptığımı düşünüyorumdum , benim TV bottom LED, sanırım alt yansıtıcı haric 4 katman vardı Adem Helvacı Adem Helvacı, hocamın bir videosunda polarize katmanları sıralamış bu benim TV içinde geçerli midir ,farklı ise tarif edebilirmisiniz ? yada faydalanabileceği bir kaynak gösterebilir misiniz ,hakkınızı helal edin lutfen

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
lgp camın altındaki beyaz yansıtıcı tam oturmamış olabilir.led in ışığını engelliyor olabilir. paneli toplamandan önce ışığın heryere homojen dağılımını kontrol etseydiniz.

J Çevrimdışı

Jhmman

Yeni Üye
20 Eki 2020
13
44
lgp camın altındaki beyaz yansıtıcı tam oturmamış olabilir.led in ışığını engelliyor olabilir. paneli toplamandan önce ışığın heryere homojen dağılımını kontrol etseydiniz.
haklısınız karıştırdım sanırım, Ustalık ta tam burda ortaya çıkıyor işte, hele hele forum olmasa hiç yapamazdım ? ?, şimdi film yönlerini tam teyid edip yeniden sökeceğim ve zarar vermeden yaparım inş

Moderatör tarafında düzenlendi:
J Çevrimdışı

Jhmman

Yeni Üye
20 Eki 2020
13
44
Üstadım yeniden söktüm Polarize film sırasını yanlış yapmışım onları düzelttim tüm filmler tam oturdu ?? , (cofları çok dikkatli söküp taktım) ama renk farklılığı devam ediyor,
1-sorun olarak ledbar üstünde t şeklinde siyah tutucular var onlardan iki tanesini ilk söküp parçayı beklerken kaybetmişim, yeni gelenden de çıkmayınca aynı boyutta başka yaparak taktım, ?
2-ana karttan t-con a giden flex biraz yıpranmış zoraki tutturdum,
3- kendim tamiri düşünmeden fikir amaçlı götürdüğüm usta panel i kasaya sabitleyen (cofların üzerine gelen) alt metal çerçeveyi biraz yamultarak takmış ben düzelterek taktım acaba bu işlem panel e baskı yada yetersiz baskı mı yapıyordur, ( bunları bilgi amaçlı fikir olur diye yazdım,
En önemlisi

04BB04E2-409A-4B45-8A0F-F4791795BA50.png
63FD43E0-E6FD-402B-804C-9F56B7AF58E5.jpg
F354DF80-A86C-43D1-A524-28973217D146.jpg
2C69591F-4B6F-4F9A-BEEC-0C812DA93056.png

Sizce sorun nedir TEKNOwest TEKNOWEST, By_Trol By_Trol,
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üstadım yeniden söktüm Polarize film sırasını yanlış yapmışım onları düzelttim tüm filmler tam oturdu ?? , (cofları çok dikkatli söküp taktım) ana renk farklılığı devam ediyor,
1-sorun olarak ledbar üstünde t şeklinde siyah tutucular var onlardan iki tanesini ilk söküp parçayı beklerken kaybetmiş, yeni gelenden de çıkmayınca aynı boyutta başka yaparak taktım, ?
2-ana karttan t-con a giden flex biraz yıpranmış zoraki tutturdum,
3- kendim tamiri düşünmeden fikir amaçlı götürdüğüm usta panel i kasaya sabitleyen (cofların üzerine gelen) alt metal çerçeveyi biraz yamultarak takmış ben düzelterek taktım acaba bu işlem panel e baskı yada yetersiz baskı mı yapıyordur, ( bunları bilgi amaçlı fikir olur diye yazdım,
En önemlisi

04BB04E2-409A-4B45-8A0F-F4791795BA50.png
63FD43E0-E6FD-402B-804C-9F56B7AF58E5.jpg
F354DF80-A86C-43D1-A524-28973217D146.jpg
2C69591F-4B6F-4F9A-BEEC-0C812DA93056.png

Sizce sorun nedir TEKNOwest TEKNOWEST, By_Trol By_Trol,

87F15B52-4A69-46D9-85C0-FCFE071F79E0.jpg

8F982B37-9472-43D9-8AEB-B802BF8617B9.jpg

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt