Led arizasi yardım

L Çevrimdışı

luckyfather

Aktif Üye
25 May 2018
144
56
Kendim tamir yapabilirmiyim zorluk derecesi nedir ledleri nerden alabilirim bilgi verebilirmisiniz birkaç video izledim adem hocaminda videoları var zannedersem link verebilirmisiniz izleyeyim bakalım tamir işini yapabilecekmiyim 49 inç ve 32 inç tv var ikisindede aynı sorun var ses var görüntüleri çok cılız belli bile olmuyor adem hocam yardımcı olabilirmi @ademhelvaci,
valla dostum yapabilirsin tabiki ama önce kendin inanmalısın yapabilirim diye sonra dikkat&nazik ve sabır.. ben kendi tv'min lensleri sonra o gazla kardeşimin tv'sinin ledlerini sonra toshibanın power kartını değiştirdim en büyük mutluluk ise yaptıktan sonra çalıştırıp tv'nin karşısına geçip seyretmek derim..

E Çevrimdışı

Emre78

Aktif Üye
3 Ara 2018
432
47
Sizin yazdıklarınıza göre resimde işaretlediğim parçalar değişecek %75 Tv çalışacak led arızası olma ihtimali %25

IPS.jpg
Hocam elektronikçi değilim ama elektronik işine çok heveslisi imkan olsa elektronik işinde çalışmayı tv onarım tamir işleriyle uğraşmayı çok seviyorum ama ama herhangi bir elektrik elektronik eğitimi almadığımdan tereddütte kalıyorum bu tür tamir islerini yapıp yapmamakta :( :( bugün serviste aradılar 5400 tl istediler besleme ve ledler arızalı dediler sizce normalmi

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
355
Tvyi açmak 1500,kapamak 1500 olsa.1450 board yenisi ile değiştirdi.600 LED barlar geliş fiyatı=5050 yapar.350 de yol yakıt ücreti.tamam bulduk 5400 TL yaptı.😉
Ama kendin yapmadigin için o zevkten mahrum kalacaksın.

Malzemeleri al.1 ince uç yıldız tornavida,4 tane vantuz(ben banyo askılık vantuzlarindan söktüm😁)
Bir masa, üstüne yumuşak bir örtü,çarşaf vs de olur.tak beybi eldivenleri yatır masaya tvyi ameliyat 1 saat sürer en fazla.kolay gelsin.
not:paneli kırmamak için karşılıklı 2 kişi vantuzlar ile dengeli kaldırın yerinden.en kısa mesafedeki önceden hazırladığınız düz zemine uzatın.bu işlem dışında bir risk yok gibi

Son düzenleme:
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,883
Hocam elektronikçi değilim ama elektronik işine çok heveslisi imkan olsa elektronik işinde çalışmayı tv onarım tamir işleriyle uğraşmayı çok seviyorum ama ama herhangi bir elektrik elektronik eğitimi almadığımdan tereddütte kalıyorum bu tür tamir islerini yapıp yapmamakta :( :( bugün serviste aradılar 5400 tl istediler besleme ve ledler arızalı dediler sizce normalmi
Yazdıklarınıza göre kendiniz onaramayacağınız için işi bilen birinin yapması en doğru seçim olacak biraz pazarlık yapın.

E Çevrimdışı

Emre78

Aktif Üye
3 Ara 2018
432
47
Anladım hocam müşteri hizmetlerini arayıp konuşacak baksın indirim yapacaklar mi normalde ne kadar masrafı olur bu durumlarda ...hocam 32 inç tvyi soktum malesef ekranı sağ alt köşesinden çerçeveyi çıkarırken fazla baskı uyguladım istemeyerek ceviz büyüklüğünde ekranı kırdım :( içini açtığımda ledler yanmiyodu kenar uclardan tornavidayi doku durdukca yanip sonuyor cekince yanmiyor iku led şeritten bbiri cok zayif digeri full yanıyor yanlış tornavida yardımıyla başka türlü yanmiyor dökmeden ses var görüntü yoktu soktuktan sonra tornavidayi led başlarına dokundurdum ondan mi başka birşey mi artık tv den seste gelmiyor sadece stanby ışığı yanıyor okadar :( tvnin neresine zarar verdim acaba

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,883
Anladım hocam müşteri hizmetlerini arayıp konuşacak baksın indirim yapacaklar mi normalde ne kadar masrafı olur bu durumlarda ...hocam 32 inç tvyi soktum malesef ekranı sağ alt köşesinden çerçeveyi çıkarırken fazla baskı uyguladım istemeyerek ceviz büyüklüğünde ekranı kırdım :( içini açtığımda ledler yanmiyodu kenar uclardan tornavidayi doku durdukca yanip sonuyor cekince yanmiyor iku led şeritten bbiri cok zayif digeri full yanıyor yanlış tornavida yardımıyla başka türlü yanmiyor dökmeden ses var görüntü yoktu soktuktan sonra tornavidayi led başlarına dokundurdum ondan mi başka birşey mi artık tv den seste gelmiyor sadece stanby ışığı yanıyor okadar :( tvnin neresine zarar verdim acaba
32' için geçmiş olsun tamda bu nedenle bir önceki yazımda işi bilen biri yapsın diye yazdım. Ses için tornavida kısa devre yapıp ana karta veya besleme kartına zarar vermiştir. Diğer tv için müşteri hizmetleri ile görüşmeyin direk servis ile görüşün.

E Çevrimdışı

Emre78

Aktif Üye
3 Ara 2018
432
47
32' için geçmiş olsun tamda bu nedenle bir önceki yazımda işi bilen biri yapsın diye yazdım. Ses için tornavida kısa devre yapıp ana karta veya besleme kartına zarar vermiştir. Diğer tv için müşteri hizmetleri ile görüşmeyin direk servis ile görüşün.
Sagolun hocam kötü oldu bu aralarda işsizim paranın yok zamanına denk geldi sorunlar arızalar üst üste geldi ne yapacağımı şaşırdım torna tornavidayi ledlerin bağlantı yerine dokundurdum ses gitmesinin sebebi bumu yani bide anakarta kadar gidermi arızalı standby kırmızı ışık yanıyor :( diğer 49 inç tv yede normalde nekadar Fiat çıkar ? servisin yüksek fiyat istemesinin ardından normal tamircide yaptırsak verimli olurmu acaba sizin tahmininize göre servis yüksek fiyat istemeseydi kaç TL ye yapar di

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Emre78

Aktif Üye
3 Ara 2018
432
47
Hocam bugün servisle görüştüm yetkili biriyle konuşup Fiat konusunda yardımcı olacaklarını söyledier yarin arayıp bilgi verecekler bakalım nekadar indirim yapacaklar sizce bu onarım ücreti nekadar olmalıydi .? Başka tv tamircilerinede sordum birisi 3500 tlye olur diğeri ise 2500 tl Fiat verdi siz ne dersiniz fikriniz nedır

B Çevrimdışı

boys81

Yeni Üye
4 Haz 2020
5
44
Yetkili servis her zaman daha pahalıdır . Özel servis her zaman daha uygundur . Tabi kulanıcakları parça bire bir orjinal mi olur olmaz mı orasını önemli .

E Çevrimdışı

Emre78

Aktif Üye
3 Ara 2018
432
47
Serviste Enson 5 bin tl olur dediler dahada indirim yapmadilar servise mi tamir ettirelim yoksa başka tv tamircisinemi tvyi tamir için verelim

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Emre78

Aktif Üye
3 Ara 2018
432
47
Adem hocanın videosunda bu iki led bari birleştiren malzeme için pertinak pertinak gibi bisey dedi sanki bu videoda 40 ile 50.saniye arasında ben tam anlayamadım

E Çevrimdışı

Emre78

Aktif Üye
3 Ara 2018
432
47
Hocam webde biraz araştırma yaptım 49 inç vestel tv besleme kart 1450 tl ledlerde 1000 tl civarı vestel serviste bana neden 5400 tl hesap çıkarıyorlar beslemekart komple ariza yaparmı acaba yoksa belirli bir yerimi arizalanir bu tür durumlarda İnternette besleme 1450 kart tl 1000 tl led 2500 dersek 3000 tl onarım icinmi istiyorlar bu adımı sizce müşteri hizmetleri ile aradı yardımcı olmuyorlar ne yapayım ben simdi besleme kartla ledleri İnternette alıp kendimmi montaj yapayim

Geri
Üst Alt