Bugün itibarı ile arıza (ekran mavilesmesi) giderildi.sureci ozetliyorum;aynı tür arızası olanlara klavuz olabilir.
Öncelikle ;TV bir ay aşkın süre renklerin mavi,mor olmasıyla? ha bugün ha yarın ledbarlari değiştirmek gerek düşüncesindeyken bir sabah TV acilmayinca? " iş başa düştü, zaten bu forumda da ustalarımız var sora izleye ben bu arızayı bulacağım " dedim.?
Önce TV yi parçalara ayırmadan,ledbar sipariş etmek gerekti.sagolsun Adem hocam'in yardımıyla ledbar sipariş geçildi.bir süre vaktim olmadı yedek parça ve TV bekledi .
birgün; adım adım video izleyerek ledlere kadar ulaştım.eskileri söktüm yenileri yapıştırdım. tam yansıtma parlak beyaz kağıdı serdim.o da ne??
Ledbarlar soktuklerimle aynı değil,LED sayısı farklı,haliyle delikler uymadı.hevesim de kırılmadı değil hani.
Firmayı daha sonra aradım.sagolsun şimdi ismini unuttuğum arkadaş ilgilendi.biz size yenisini gönderelim dedi.fakat gelen ürünü montajladim için geri yollayamayacagimi,tüketici olarak benim de bu durumda dikkatsizligim olduğunu söyleyerek (sonuçta ürünü açtığımızda doğru ürün olduğunu bile bilemiyorsak,bu tecrübenin de bir bedeli olmalı?)yeni siparişi verip bekledim.
Ledbar ,fmr firmasından geldi.montajladim(tabii artık" tecrübe kazanmış usta "havalarına girerek hanıma "gel bak kurdeleyi sen kes" dedim.calismadi tabii?
Dalga geçmesi biraz kızdırdı ama hirslandirdi sonuçta...
Nette ilgili bulduğum tüm videoları izledim.diyot, direnç, transistör, kondansatör vs . Elemanları tanıma ve olcumlemeyi biraz da olsa öğrendim.bir de multimetre sipariş ettim.
Netice olarak emek vermeden bilgi ,bilgi sahibi olmadan da bir sonuca varmak olmuyormuş.
Bu konu başlığında da bahsettiğim üzere en son ti-con kartta kısa devre ölçtüm ve arkadaşların önerisi ile arızalı parçanın yerinden sökülüp yenisiyle değiştirmenin malzeme ve tecrübe gerektiğini de bu vesileyle öğrendim.
Ti-con kartı İstanbul merkezli bir firma olan televizyonkartı.net den sipariş ettim.
Bugün parçayı montajlayip,uzun süredir salon yemek masasında kadavra gibi yatan TV yi ayağa kaldırdık.kaldirdik diyorum;kucuk kızıma da bu vesile ile teşekkür ederim az buz vida sıkmadı ?