By_Trol
Administrator
- 24 Ağu 2019
- 14,797
Mesajınız ait olduğu bölüme alındı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sayın ustam sesi normal.ama açıldıktan 3 saniye sonra bu şekilde oluyor
Son düzenleme:
Mesajınız ait olduğu bölüme alındı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sayın ustam sesi normal.ama açıldıktan 3 saniye sonra bu şekilde oluyor
Bahsettiğiniz durum resimlerde belirgin değilBu dikey ışık üzmeleri nedir? Katman veya hücreden mi kaynaklanıyor? Adem Helvacı
Belirgin ya hocam ?Bahsettiğiniz durum resimlerde belirgin değil
Gece uykulu gözlerle bakınca göremedim sağda ve solda iki tane dikey beyaz bar gördüm. Sorun panelin kendisinde değil polarizer katmanlardaBelirgin ya hocam ?
Evet. Benim televizyon bu. Fabrikaya gidip panel değişmişti. Durum mahkemede gerçi ne olur bilmiyorum ama.. Tedavisi mümkün mü bu durumun peki?Panel bölümü sökülüp takılmış bir tv mi bu acaba?
Bu durumu sökülüp takılmış hemen hemen bütün markalarda görüyorum.Evet. Benim televizyon bu. Fabrikaya gidip panel değişmişti. Durum mahkemede gerçi ne olur bilmiyorum ama.. Tedavisi mümkün mü bu durumun peki?
Katmanları ütülemek lazım o zaman ?Bu durumu sökülüp takılmış hemen hemen bütün markalarda görüyorum.
İlginç olanı ise fabrikadan çıkmış tvlerde de gördüğüm oluyor.
Katmanlar malum birbirine monteli değil. Hemen hepsi serbest salınım halinde tutucu kule destekleri ile pot yapmadan dik duruyorlar. Bunlar arasında oluşan, oluşabilen, oluşmuş olan sehim veya mini potlar nedeni ile bu durum görülebiliyor.
Büyük ekranlı tvlerde daha yoğun görülüyor.
Panele ait kabloların tam olarak takıldığından emin olun.Sayın adem bey LG marka lgd 42"TV sahibiyim ekranda lekeler vardı onları temizlemek için sizin videolarınızı izleyerek TV yi soktum temizledim hiçbir sorun yaşamadan montajını yaptım ama çalıştırdığimda dikey çizgiler meydana geldi ne yapmam gerek
Bez kuruydu şu yada benzeri hiç birşey kullanmadım büyük ihtima nekadar dikkat etsemde galiba coflara zarar verdim malesef bakacağım tekrar tşk ederimPanele ait kabloların tam olarak takıldığından emin olun.
Bondedcell'i ıslak bez ile mi sildiniz?
Coflara ait ffc kablolarda kopma yırtılma olursa da benzer hatayı yapabilir.
Panel arızası
ekranımda görüntü yerine bu çizgiler hareket ediyor sizce nedeni ne olabilir.