independent
Süper Üye
HDMI 1.4 kablo alıp bağlayacaksınız elbetteMonitörde HDMI girişi mevcut.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Bu kablodan mı hocam?
HDMI 1.4 kablo alıp bağlayacaksınız elbetteMonitörde HDMI girişi mevcut.
Bu kablo HDMI 2.1, monitördeki giriş ise HDMI 1.4 destekliyor. Geriye uyumlu olarak çalışır, sorun olmaz lakin daha ucuz bir kablo da kullanabilirsiniz. Veya evde fazlalık HDMI kablosu varsa onu da takabilirsiniz.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Bu kablodan mı hocam?
Samurai çok iyi cevaplamış.Ömer Çolak monitörü aldım. ASUS VG77Q1A modelinden aldım.Yukarıda linkini attığım kabloyu inceledin mi?
8 GB yeterli olur ama 4-5 yıl sonra da memnun edebilmesi için 16 öneririm. Macbook'larda ram konusunda fiyat biraz aşırı fark ediyor olmasa hiç düşünmeden 16 al derdim. Ram de yükseltilemiyor, unutmamak lazım.Ömer Çolak seni yakalamışken senin de fikrini alayım;
Bir tane MacBook almak istiyorum. Aşağıdaki kullanım senaryosu için 8 GB Ram yeter mi yoksa 16 GB mı almalıyım,
- Oyun oynanmayacak,
- Photoshop'ta basit çizimler yapacağım,
- 7-8 adet internet sekmesi, Excel dosyası ve Outlook aynı anda açık olacak.
Yapacağım işler bunlar; Excel, internet sekmesi ve mailleşmeler.
Teşekkür ederim. Ram'lerin tümleşik oluşu ve +7.200 TL fark etmesi biraz problem evet8 GB yeterli olur ama 4-5 yıl sonra da memnun edebilmesi için 16 öneririm. Macbook'larda ram konusunda fiyat biraz aşırı fark ediyor olmasa hiç düşünmeden 16 al derdim. Ram de yükseltilemiyor, unutmamak lazım.
Ama işin özünde, 8 GB bu gibi kullanımlarda yeterli olur. Yıllar geçtikçe uygulamaların ram ihtiyacı artabilir ve bu da performansa olumsuz yönde etki edebilir tabi.

Umarım beklentinizi karşılarÖmer Çolak Samurai zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Bu arada belki ileride masaüstü bilgisayar alırım diye HDMI 2.1 kablo siparişini verdim. Kablo geldiğinde kaç hz aldığımı sizlerle de paylaşıyor olacağım![]()
Bende kasayı toplayıp monitorü sona bıraktım.Arkadaşlar merhaba,
Bende oyun amaçlı bir monitör arayışı içindeyim. Elimdeki laptopa bağlantı yapacağım. Şuanda elimde aşağıda özelliklerini yazdığım laptop var ve laptop'un verdiği performansın aynısını alabileceğim bir monitör arıyorum. Ne tavsiye edersiniz? Fiyatlar hakkında bilgim yok ama 10-12 bin civarında bir çözüm bulursam harika olur :-) Tavsiyelerinizi rica ediyorum.
MSI Vector GP66 Gaming Laptop: 12th Gen Intel Core i7, GeForce RTX 3070 Ti, 15.6" QHD Display, 165Hz, 32GB DDR4, 1TB NVMe SSD, Type-C w/DP
O zaman tavsiyeleri bekliyoruzBende kasayı toplayıp monitorü sona bıraktım.
32" monitör bakınıyorum.
gerçi ben 27 inch bakıyorum ama güzel bir öneri olursa 32'yi de değerlendirebilirim. fiyatta çok artacaktır ama bir bakalım.Ben de size bu Asus'u önerecektim. Ben 27VQ kullanıyorum, VA ve FHD olanını. Çok fazla bulutlanma nedeniyle film izlemek zevkli olmuyor ama onun dışında fena değil. Sizin baktığınız AQ olan model çok daha iyi. Siyahlar biraz kötü durur, HDR performansı da çok iyi değildir, geniş renk gamutu desteklemiyor. Asus 10 bit olduğunu söylüyor ama açıkçası şüphelerim var. Bunlar dışında güzel. 27QA'nun Rtings incelemesi,O zaman tavsiyeleri bekliyoruzgerçi ben 27 inch bakıyorum ama güzel bir öneri olursa 32'yi de değerlendirebilirim. fiyatta çok artacaktır ama bir bakalım.
şunlara bakındım..
(Yalnız bunun paneli IPS'mi VA'mı bilemedim. Sanırım oyun için IPS daha uygunmuş)Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.