L1 Sertifika Sorunsalı

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Zibilyontane sattım şu tv lerden. Yorumları okuyorum hem smart hem android yazmışsınız kafamı karıştırdınız. Ne alaka ikisi diyorum :) düz android tv işte. İkisi bir olmaz olamaz. Gerek yok :) lisansı falan var güzel tv

F Çevrimdışı

felisleo 

Aktif Üye
15 Kas 2021
97
39
Aynen üründe L1 ve Netflix sertifikası olduğu görsellerden belli oluyor.

Benim anlamadığım bu ürünü lisanslı Android yapıp, ayrıca Smart özelliği koymak hangi sivri zekanın işi 🙂 Android varken Smart özelliğinin ne espirisi var, tv yi yormaktan başka bir işe yaramaz. Çoğu kişi yorumlarda Tv nin ağır ve yavaş oluşundan bahsetmiş.

Tv de 4gb hafıza 1.5gb ram olduğunu okudum yorumlardan, Android kısmı lisanslı olduğundan başlarda sıkıntısız, stabil çalışacaktır. Ama zamanla ordada sıkıntılar baş gösterebilir.

Açıkcası ben bu tv den uzak dururdum.
Bir TV'de 2 farklı işletim sistemi olmaz, Arçelik kendine özgü bir tema geliştirmiştir en fazla telefon üreticilerinin yaptığı gibi.

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Ben hala anlamadım nerden iki sistem olduğuna kanaat getirildi

Genelde Android tv ise sadece Android Tv yazar, Smart ise Smart Tv yazar. Bu tv Android Smart tv yazmış, aslında orayada takılmadım 😁 tv yi alanların yorumları kafa karıştırıyor, kimisi Android değil Smart tv bu Android diye almıştık diyen var. Kimisi Android olması harika demiş, kimiside Hem Android hemde Smart özelliği var demiş 😂 yeminle bu ülkede yoruma bakılıp birşey alınmaz.

Aslında sorun üreticide, koskoca Arçelik - Beko grubu bir tv üretip Grundig Android Tv diye piyasaya sürüyor. Tv hakkında doğru düzgün bir bilgi yok, şu kadar hdmı girişi, şu kadar usb girişi felan diye özellikler var.

Android diye belirtmiş geçmiş, kullanılan işlemci ne, ekran kartı ne, hafızası ne, ram kapasitesi nedir, lisanslı Android mi, değil mi ? Hiç bir bilgi yok, anca resimden, görsellerden bir fikir üretebiliyoruz. Kullanıcı yorumları ise tutarsız 🙂

Tv nin özelliklerine benim belirttiğim özellikleri yazacak ki, kafada soru işareti kalmasın.
Düşük hafıza düşük Ram olayı var 8 diye duyan kaçıyor smart deyip geçiyorlar ..
Reklamasyon satış politikası detay vermeyerek bilinçsiz tüketiciyi avlamak smart akllı diye satıyorlar ..

Smart yazıyor diye linux sistemlere uygulama yükleyebileceğii sananlarda çok ..

Eğitim şart gençlerde bile bilinç yok araştırma sorgulama diye birşey yok son 20 yılın özeti ..:haha
Düşük hafıza düşük Ram olayı var 8 diye duyan kaçıyor smart deyip geçiyorlar ..

Reklamasyon satış politikası detay vermeyerek bilinçsiz tüketiciyi avlamak smart akllı diye satıyorlar ..

Smart yazıyor diye linux sistemlere uygulama yükleyebileceğii sananlarda çok ..

Eğitim şart gençlerde bile bilinç yok araştırma sorgulama diye birşey yok son 20 yılın özeti ..:haha
Reklamasyonsan değilde daha çok basit düz satış diyelim. Smart tv için. Vatandaş bana sormuş bunda film izlenir mi diye bende demişim evet netflix blutv vs izlersiniz. Adam tv almış gitmiş. 1 ay sonra arçelik thh nere varsa şikayet etmiş. Beni kandırdılar film izleyemiyorum diye. Korsan sitelere girip izleyemiyormuş şikayeti o :)
Android bu desen korsan maç uygulaması yüklenmiyor diye şikayet eden çıkar bu ülkede

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ya ben "kullanım klavuzu"nu ekledim mübarekler,orada yazıyor "android" diye işte :kiskis
Siz bakmayın gençlerin "smart" yazdıklarına,bizim forumu takip etmeyip başka forumları takip ederlerse bilmezler tabii smart-android nedir diye,ha bire "bu tv smart" yazarlar.Hele şimdiki zamanda biliyorsunuz "armut piş ağzıma düş" modunda gençler(Z kuşağından bahsetmiyorum ,onlar zaten uzay çağının 1.ci YY'dalar :) )

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bizim Grundig 55GGU8960'ın kutusunda hem "Android TV", hem de 'Smart' yazıyor.
Büyük ihtimalle, ilk parti üretimde firmaya" bu tv akıllı mı" diye sormuşlardır ,hem de sıkça ,üretici de baktı olmuyor bari bir de "smart yazalım" demişlerdir.böylece android-smart omuştur :)

@Herkese;
Lütfen gülmeyin ama benim arkadaşım bizzat bana sordu, "alocum android tv alacağım ama acaba bunlarda smart özelliği varmı" diye :kiskis .Ben de "cemal,alırken sor bakalım smart mı diye,öğrenirsin o zaman" demiştim,tabii sonra hemen kafasına bir şaplak indirdim hafifcene "ya zaten android,sen ne yüklersen o kadar smart" dedim.

Geri
Üst Alt