Kumtel indüksiyon ocak monofaze olarak kullanılabilir mi

K Çevrimiçi

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
256
23
Merhabalar dogalgaz ocak baya çürüdü indüksiyon ocaklar aşırı hoşuma gidiyor çok sık duruyor temizliği de çok kolay ama ev monofaze arkadada bir tane priz var kullanabilir miyim acaba kullanan var mı

1000250505.jpg
1000250947.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,458
Motor olsa halledilir ama trifaze indüksiyon ocağın monofaze olarak çalıştığını sanmıyorum.
Bu ocaklar 8-21kw arasında güç çeker tek fazda bu gücu çekemezsin sigorta atar.

K Çevrimiçi

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
256
23
Motor olsa halledilir ama trifaze indüksiyon ocağın monofaze olarak çalıştığını sanmıyorum.
7kw yazıyor muhtemelen 4 ocak tam güç de 7kw çekiyor 4 ocak tam güç de kullanmayız biz de kullanmıyoruz da zaten

Yapay zeka ya sordum 4 göz maksimum da çalışırsa 7200watt çeker diyor monofaze trifaze değil diyor ama prizin içindeki kabloların kesiti ne kurtarır mı acaba

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

andac9

Yeni Üye
25 Şub 2026
8
56
Ürün 220v monofaze

Screenshot_20260225_224051_Samsung-Internet.jpg
Öncelikle Hayırlı olsun. Servis geldiğinde size bu konuda bilgi vermesi gerekirdi. Cihaz muhtemelen monofaze çalışıyor ki bu konuda size uyarı yapılmamış. Prizin içindeki kablo kesitin de ve topraklama hattında sorun yoksa sıkıntı olmaz. Zaten hattınız yükü kaldırmazsa sigorta attırır sizde mecburen elektrikçi çağırmak zorunda kalırsınız.

K Çevrimiçi

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
256
23
Öncelikle Hayırlı olsun. Servis geldiğinde size bu konuda bilgi vermesi gerekirdi. Cihaz muhtemelen monofaze çalışıyor ki bu konuda size uyarı yapılmamış. Prizin içindeki kablo kesitin de ve topraklama hattında sorun yoksa sıkıntı olmaz. Zaten hattınız yükü kaldırmazsa sigorta attırır sizde mecburen elektrikçi çağırmak zorunda kalırsınız.
Teşekkür ederim de daha almadım uygunsa alırım diyordum sanırım uygun
Ürün 220v monofaze

Screenshot_20260225_224051_Samsung-Internet.jpg
Bu tablo iyi oldu teşekkür ederim 2 göz aynı anda maksimum da kullanılsa bile çok sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum uyarırım evdekileri maksimum da kullanmazlar

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,458
Teşekkür ederim de daha almadım uygunsa alırım diyordum sanırım uygun

Bu tablo iyi oldu teşekkür ederim 2 göz aynı anda maksimum da kullanılsa bile çok sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum uyarırım evdekileri maksimum da kullanmazlar
prizden 3000-3500watt kadar rahatlıkla çekebilirsin ama yerinden olsam fişi iptal eder kabloyu direk bağlardım.

K Çevrimiçi

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
256
23
prizden 3000-3500watt kadar rahatlıkla çekebilirsin ama yerinden olsam fişi iptal eder kabloyu direk bağlardım.
Aslında düşününce tek göz de 10 dakikada bir tencere su kaynıyor ondan sonra her halükarda da kısık ateşte devam ediyor 4 göz aynı anda maksimum da çalışmaz biraz da dikkat ederiz 3 4 kw ti geçmez kesinlikle elektirikli alayım ben

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,458
Aslında düşününce tek göz de 10 dakikada bir tencere su kaynıyor ondan sonra her halükarda da kısık ateşte devam ediyor 4 göz aynı anda maksimum da çalışmaz biraz da dikkat ederiz 3 4 kw ti geçmez kesinlikle elektirikli alayım ben
4 gözü aynı anda kullanmayı düşünürsen sigorta panosundan ocağa kadar 6lık kablo çekmen gerekir.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
657
46
Bu ürünler aslen monofaze. Burada kafa karıştıran konu 3 faz girişi olması. Trifaze elektrik 380V olur. Bu ürünlerde ise linyelere yük bindirmemek için 3 tane monofaze hat paralel bağlantı yapar. Aslında olması gereken bu linyelerin her birinin sigorta kutusunda ayrı bir sigortaya bağlı olmasıdır ama eski yapılarda bunu görmek imkansızdır. Hatta birçok yeni yapıda dahi bu şekilde yapmıyorlar. Kimileri bağlantı noktalarında tek linye bağlantısı yapmaya imkan verecek şekilde köprü bağlantı şeması verir. Ancak bu durumda size vaat edilen güçte çalışmayacaktır.

K Çevrimiçi

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
256
23
Bu ürünler aslen monofaze. Burada kafa karıştıran konu 3 faz girişi olması. Trifaze elektrik 380V olur. Bu ürünlerde ise linyelere yük bindirmemek için 3 tane monofaze hat paralel bağlantı yapar. Aslında olması gereken bu linyelerin her birinin sigorta kutusunda ayrı bir sigortaya bağlı olmasıdır ama eski yapılarda bunu görmek imkansızdır. Hatta birçok yeni yapıda dahi bu şekilde yapmıyorlar. Kimileri bağlantı noktalarında tek linye bağlantısı yapmaya imkan verecek şekilde köprü bağlantı şeması verir. Ancak bu durumda size vaat edilen güçte çalışmayacaktır.
Sigorta kutusunu kurcaladım biraz mutfakta 4 adet priz var ve her prize ayrı ayrı hat çekilmiş her sigorta 1 prize bağlı ben bu 4 hattı fırının orada toplayabilir miyim acaba

1000251692.jpg

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
657
46
Sigorta kutusunu kurcaladım biraz mutfakta 4 adet priz var ve her prize ayrı ayrı hat çekilmiş her sigorta 1 prize bağlı ben bu 4 hattı fırının orada toplayabilir miyim acaba

1000251692.jpg
Bu iş öyle değil.
Türkiye'de sigorta kutunuzdan mutfak buatına tek linye gelir. Buat içinde o linyeye 5 linye daha bağlarlar ve fişlere çekerler. Problem de zaten burada.

Kaba bir hesap yapalım.
7200 watt güç çekiyor. Bu durumda sadece ocağınız 31,3 amper güç çekecek demek oluyor. Sigortalarınızın en güçlüsü 16 amper. Doğal olarak linyede buna göredir. Bakın daha o linyedeki fırın, bulaşık makinesi ve buzdolabı gibi enerji konusunda iyi çeken başka cihazlar da mevcut.
Yapılması gereken ise sigorta kutunuzdan ocağınıza kadar 3 tane paralel ve tek parça linye çekilmesi ve sonrasında sigorta kutunuzda bu hatlara grup sigorta takılması gerekir. Diğer bir yöntem de yine sigorta kutunuzdan ocağa tek parça olacak şekilde 3x6 mm² bağlantı çekilmesi ve 32 amperlik bir sigorta takılması. Her iki durumda da bu yük için ya seramik klemens ya da "cooker connection unit" denilen bir bağlantı tipi kullanmanız gerekecektir. Sayaçtan sigorta kutunuza gelen hat bunu kaldırabilir mi bilemiyorum.

Demem o ki olay sadece 4 tane kabloyu birleştirmekten ibaret değil. Eni konu tesisat işi var. Siz sigortaları böyle görüyorsunuz, ancak bu sigortalar başka odalarla paylaşımlı da olabilir. Eviniz kaç odalı bilemiyorum tabii .

K Çevrimiçi

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
256
23
Bu iş öyle değil.
Türkiye'de sigorta kutunuzdan mutfak buatına tek linye gelir. Buat içinde o linyeye 5 linye daha bağlarlar ve fişlere çekerler. Problem de zaten burada.

Kaba bir hesap yapalım.
7200 watt güç çekiyor. Bu durumda sadece ocağınız 31,3 amper güç çekecek demek oluyor. Sigortalarınızın en güçlüsü 16 amper. Doğal olarak linyede buna göredir. Bakın daha o linyedeki fırın, bulaşık makinesi ve buzdolabı gibi enerji konusunda iyi çeken başka cihazlar da mevcut.
Yapılması gereken ise sigorta kutunuzdan ocağınıza kadar 3 tane paralel ve tek parça linye çekilmesi ve sonrasında sigorta kutunuzda bu hatlara grup sigorta takılması gerekir. Diğer bir yöntem de yine sigorta kutunuzdan ocağa tek parça olacak şekilde 3x6 mm² bağlantı çekilmesi ve 32 amperlik bir sigorta takılması. Her iki durumda da bu yük için ya seramik klemens ya da "cooker connection unit" denilen bir bağlantı tipi kullanmanız gerekecektir. Sayaçtan sigorta kutunuza gelen hat bunu kaldırabilir mi bilemiyorum.

Demem o ki olay sadece 4 tane kabloyu birleştirmekten ibaret değil. Eni konu tesisat işi var. Siz sigortaları böyle görüyorsunuz, ancak bu sigortalar başka odalarla paylaşımlı da olabilir. Eviniz kaç odalı bilemiyorum tabii .
Ev dubleks üst katın panosu ayrı alt katın ayrı ikisinde de ayrı ayrı 40a sigorta var kaçak akım var ekstra bina girişinde de 40a sigorta kaçak akım ve benim sonradan taktığım akıllı kaçak akım sigortası var fotoğraf da ki pano alt katın panosu alt katta 2 oda 1 mutfak var fotoda ki inik olan 4 adet sigorta mutfakta ki prizlere paylaşılmış buzdolabı için ayrı sigorta tezgah için ayrı tezgah da ki 2. Priz için ayrı fırın için ayrı 4 sigorta var müteahhit paradan kaçmamış anladığım kadarıyla face de elektirik grubuna sordum aynı soruyu biz zamanında 7kw ihlas sofbenlere 2.5 luk kablo ile çok bağladık sıkıntı olmadı dediler ama yine de alırsam risk almam kablo çektiririm muhtemelen fakat bina girişinden panoya gelen kablo klimalar fırın ocak Kurutma makinesi çamaşır makinesi bulaşık makinesi çay makinesi hepsi sırayla çalışsa bile 30 40 amper civarı uzun saatler sabit çekecek aylık tüketimimiz 500kw zaten kaldırır mı ki evi satıp trifaze eve geçsek daha mantıklı aslında

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
657
46
2,5'luk kablo sıva altı döşendiğinde en fazla 20 ampere dayanır. Açıkta ise 32 ampere dayanır. Bu bahsettiğim değerler gerçekten kaliteli kablolar için geçerli. Türkiye'de paradan kaçmayan müteahhit görmedim şahsen. Türkiye'deyken oturduğum eve gerçek toprak hattı çektirmek istemiştim ve gelen elektrikçi "Abi doğal gaz borusuna bağlayalım, bir şey olmaz. Biz hep böyle yapıyoruz." dediğinde ne diyeceğimi bilememiştim.

Ben size güvenli olan yöntemi aktardım sadece. Evinizin elektrik altyapısı, altyapı kalitesi ve kullanım şekliniz hakkında yorum yapamam. Eğer böyle bir niyetiniz varsa, MMO'dan sertifikalı bir elektrikçiye danışmanızda fayda var.

Geri
Üst Alt