Horizon707
Süper Üye
- 4 Eyl 2020
- 795
8 yaşında bir adet Sivas Kangalı köpeğimiz var. Sürekli bahçeden kaçıp başını derde sokmasıyla ünlü. Bir kere belediyecilere yakalanmış yerde sürümüşler hayvanı dizleri soyulmuş birde uyuz kapmıştı. Bir kaç sene psikolojik etkisini atamadı, bacağındaki yara da kapanmadı galiba stres olunca yolmaya alıştığından 3-4 yıldır bir türlü yarayı kapatamadık. Boyunluk da takınca panik oluyor hayvan bir yere kafasını sokup kendine zarar verecek hareketler yapıyor. En son her gün tekrar tekrar sararak bacağını hiç yalamasına izin vermeden kapatmaya çalışıyorum ama yakalarsa ilk fırsatta soyuyor. Ancak konu bu değil. Bu arkadaş sürekli kendi başına iş getirmekten artı birde erken yaşta başlayan eklem problemlerinden çok çekti ve erken yaşlandı. Kaşlarındaki ve sakalındaki beyaz kıllar çıkmaya başladı. Eklem problemi için glukozamin veriyoruz, kemik büyümesi dediler Erciyes Veterinerlik Fakültesine. Ancak son dönemde gözlerinin kenarındaki beyaz kısımlar sürekli kanlı gibiydi hayvanın. Enfeksiyon gibi bir akıntı, çapak da olmadan. Dün bir şey dikkatimi çekti, gözünün yan beyaz kısmında kahverengi bir bölge oluşmuş. Gözünün yan kısmında ama sonra yayılır korkusuyla veterinere fotoğrafını gösterdik ya yaşlılıktan ya da şeker hastalığından dedi. Şimdi şeker hastalığı için kan testi baktıracağız ama sizden bir tavsiye almak istedim. Bu köpeğin genel sağlık durumu için ne yapmamızı önerirsiniz. Gerek cüssesi gerek birde kardeşi olan ikinci kangal sebebiyle mama ile beslemiyoruz (hoş zaten en pahalı mamalar dışında mamalar da sağlıksız da) makarna+sakatat kıymasını kaynatıp veriyoruz birde evde pişen yemeğin artıklarını içine katıyoruz. Nasıl daha doğru bir besleme yapabiliriz, ya da sürekli ağrı gibi problemlerine iyi gelecek bir şey var mıdır tavsiyeleriniz bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Gözündeki nokta
Gözündeki nokta