>"PC",hele de o işten iyi anlıyorsanız en iyisi hala budur
>Box işinin aslında kaymağını yedi ana Çin üreticileri,şimdi 2 senedir herifler den
ses getirecek bir şey çıkmadı,bana göre en son RockChip 3399 lar çıktı baba olarak
ama yazılım-destek filan hikaye çıktı(bütün RK3399 lu Box ları da tek tek satın alıp kullandım)
>Belli ki donanım kısmında da bir tıkanıklık sözkonusu ve insanlar da artık yavaş yavaş doydu
Box lara,örneğin ben eski den balıklama atlardım her çıkan Box üstüne ama sonra olayı
çözdükçe beklemeye geçtik!
Çinli benden senden bir adım değil 5 adım ileridedir yaw
>Sonra IPTV işi iyice oturdu,hatta herifler Server lı cihaz bile satmaya başladılar!
>Çin li "yazılım" işinden anlamaz! o sadece üretimi bilir(donanım olarak ve verirsen parasını sana
Kralını yapar!) zaten herifin başı ağrıyacağı için yazılımla filan uğraşmak istemiyor!
>RUS lar yazılım işini yapar bir tek sonra da gelip Antalya da tatil yaparlar yaz-kış
>kimse cihaza Aps.yükleyeyim de bilmem ne filminin derdinde değil,zaten bunlar da artık
sıkıntılı olmaya başladı örneğin ben eskiden her Film sitesi Aps.ları yüklerdim şimdi
1 tane bile yüklemiyorum!
Kodi için de hergün belli yerler den Addons lar da ne var ne yok diye dolanır dururdum
şuanda 1 tek Addons yok Kodi üzerinde yaw
Üstelik Real-Debrid den de senelerdir premium acc.satın alırım zira Debrid hesabın yoksa yine
hikaye gibi oluyor özellikle Kodi üstelik de çoğu filim açılmıyor yine de!
>İllegal önleme çalışması da hız kesmeden devam ediyor! kimileri artık korkmaya başladı!
hapis¶ cezaları başladı(bunlar belli tipler içindir,TR de yok bunlar dan)
>gördüğüm tek trend olan olay bugünler de IPTV gerisi hikaye,Çin li şimdi oturup da bilmem ne
cihazını en azından donanım olarak geliştirmezki!
Zaten böyle bir şey RK3399 lara olurdu,en azından bunun bir çok şeyi oturmuştu
2018 de RK35xx gibi bir chip çıkacaktı o da hikaye oldu!
>Bir kaç Avrupalı ve Avustralyalı tipler var zaten yazılımın ana yazılım kısmı hariç herşeyini bunlar
hazırlıyor! Çin li bile bunların eline bakıyor yaw
"Marka" diye gördüğünüz(bana göre Xiaomi dahil hiç birisi MARKA filan değil,hepsi osuruk bunların
ve hepsi de bu yukarıdaki tiplere hazırlatıyorlar yazılım kısmını)bunlar da "FAKE" olarak forumdalar
örneğin Freaktab gibi!
Sonuca gelirsek ortada 1 tane bile alınası Box yoktur,Shield hariç ki o da MediaPlayer olarak daha çok
işinize yarar! Zidoo da öyledir(biraz sıkıntılıdır,Dune ve Zappti ile beraber)
Boşuna para vermeyin ve ucuz Box alın,ben de son cihazım da öyle yaptım yoksa parayı veririm ama
yok öyle değecek Box,işi de bilmiyorsanız hiç denemeyin bile!
IPTV için de ucuz yollu bir şey alın onu kullanın,gerçi resim kalitesi elbette daha da kötü olacak
ama en azından böyle cihazla başlayın!
Çoğunuzun zaten TV leri de Smart v.s IPTV için Box a da gerek yoktur!