Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
sıcaklar bastırınca mecbur alacaklar fakat 1000 tane satılacağına 300 tane satılır gene bizim esnafımız fahiş fiyatlarla klimayı satar cukkayı kapar benim klimacım - beyaz eşyacım işini bilir.
Bu mesajı kurumsal kimliğim ile yazmıyorum, bu yazdığınız FGeurope Midea için geçerli hiçbir dönem olmadı. Şuan ülke olarak evet zor süreçteyiz . Her iki taraftan bakarak konuşuyorum. Şuan ithalat yapıp , üzerine hizmet maliyetleri ile Türkiye de iş yapmak çok akıl işi değil. İthalat yapan bir firma iş kurup, istihdam yaratacağına, nakit parasıyla dolar altın, alıp satsa bugün çok daha fazla kazanıyor.

S Çevrimdışı

Sc0ut

Yeni Üye
14 Ağu 2021
10
38
Bugün itibariyle yine zam gelmiş midea ya alım yapmaya gittiğimde öğrendim . Ülke biraz garip bir hal aldı . Adem abinin incelediği midea prime 12000 BTU klima tek model miydi farklı serileri var mıydı ? Bilmiyorum ama an itibariyle alımını yapıyorum . Bilen birisi cevaplarsa çok sevinirim .aklımı da birazcık kurcaladılar işin doğrusu Alarko carier x-power fresh 12000 BTU klima da aynısı ama servis olarak Alarko daha iyi falan dediler bilemedim ?

C Çevrimdışı

ceycey74

Aktif Üye
27 Haz 2021
71
47
sadece soğutma için 9luk makinalar yeterli olur. Kiracıysanız 12lik tercih edin ev değişimi yaparsanız kapasite yetersiz kalabilir.

Midea ve Midea üretimi makinalar, LG, Arçelik,Beko bakabilirsiniz.

18 makinalar 13-15bin bandına gelmiş kimseye tavsiye veresim gelmiyor. Vallahi yazık bizlere.
Geçen sene Temmuz ayının başında LG dual plus 18000 liği 6188 TL ye almışım bana kupon ve puanlarla 5700 e falan geldi . 1 sene olmadan nereye gelmiş

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Kompresör sesli çalışıyor biraz
soğutma konusunda gayet başarılı
30 M3 ÇATI katı harici ara holüde soğutma biliyorum.
Kışın hiç açmadım ısınma için
kompresör cihaz ilk açığında sesli çalışıp
bir müddet sonra sesi kesiliyor mu.

bu şekildeyse normal çünkü ilk çalıştırmada gaza sonuna kadar basıp
içeriyi biran önce istenilen dereceye getirmeye çalışmakta.

C Çevrimdışı

ceycey74

Aktif Üye
27 Haz 2021
71
47
kompresör cihaz ilk açığında sesli çalışıp
bir müddet sonra sesi kesiliyor mu.

bu şekildeyse normal çünkü ilk çalıştırmada gaza sonuna kadar basıp
içeriyi biran önce istenilen dereceye getirmeye çalışmakta.
İçeri istenilen sıcaklığa ulaşınca kesiyor

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bugün itibariyle yine zam gelmiş midea ya alım yapmaya gittiğimde öğrendim . Ülke biraz garip bir hal aldı . Adem abinin incelediği midea prime 12000 BTU klima tek model miydi farklı serileri var mıydı ? Bilmiyorum ama an itibariyle alımını yapıyorum . Bilen birisi cevaplarsa çok sevinirim .aklımı da birazcık kurcaladılar işin doğrusu Alarko carier x-power fresh 12000 BTU klima da aynısı ama servis olarak Alarko daha iyi falan dediler bilemedim ?
Olmaz denen herşeyin olduğu Ülkemizde çok üzücü ki insanımız her şeye çok çabuk adapte oluyor.
Artık sindirilmiş, korkmuş, muhalif tavrını bir kenara bırakıp ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' mantığına dönmüş büyük bir kitle varken de bundan sonra İYİ birşey olmaz görüşündeyim. (Taaa ki muktedirler gidene kadar)

Brent petrol fiyatını referans gösterip HERGÜN 1 lira 1,5 lira benzine mazota zam yapan ve 8 liradan 20 liralara gelen muktedirler, 120 dolardan 98 dolara düşen Brent petrol fiyatına rağmen kıllarını kıpırdatmıyorken ''hangi esnaf neye göre uygun fiyatlı ürün satsın? Yarının garantisi mi var? İstikrar mı var?'' diye ister istemez soruyoruz.

Ben esnaf değilim dostlar yanlış anlaşılmasın, lakin bu Ülkede esnaf olmanın zorluğunu gayet iyi bilirim.

Çakal çukalları ayrı tutuyoruz tabi sohbetimizde.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Merhaba, bu ara sık giremiyorum dilerim bunu düzene sokacağım. Midea konusunda ise özellikle de forum aracılığı ile ürüne ulaşıp, gerçekten eğer ürünle ilgili sorun yaşamış ve çözülmemiş sorun olmamışken bu konuda şüphe FGeurope bayilerinden ürün alındığı sürece şüphe duyamam her zaman bir muhattap karşınızda var olacaktır. Alarko konusunu Midea dan çok bağımsız yorumlarsak, köklü bir firmadır kimse laf edemez, ama kurumsal düzende sorun çözme hızları konusunda kurumsal prosedürden fazlası olma şansı yok.

G Çevrimdışı

gunes13

Yeni Üye
26 Nis 2022
1
32
ev.png

Merhaba, evim resimdeki gibidir. Oda ebatları metre küp cinsindendir.
İzmir'de yaşıyorum.
Ev ön cepheden 9.30 - 10-30 arası arka cepheden 15.00-17.00 arası güneş almaktadır. Arka cepheye bakan odalarda ikişer adet pencere vardır. Ön cephedeki odalarda cam sürgülü kapı mevcuttur.
Nispeten yeni bir bina olup dış cephe yalıtımı mevcuttur.
Yeşil alan eski kiracının klimasının olduğu alan ve duvarımızda klima için boru mevcut.
Şimdi şu konularda naçizane bilgilerinize başvurmak istiyorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ben bu eve iki adet 12 binlik klima almayı planlıyorum. Sizce;
1- İki adet 12 binlik klimayı tüm evi soğutma için kullanabilir miyim? (sadece soğutma amaçlı klima kullanılacaktır.) Ayrıca hangi odalara nereye koyarsam klimaları daha verim alırım?
2- Bana bu ev için elektrik tüketimi az ve sessiz olan 12lik bir iki tane model önerebilir misiniz? (ortalama bütçe klima başına 10 -12 bin TL olarak belirledim ancak daha ucuza bulabilirsem tabi çok memnun olacağım iki tane alacağım için.)

Butateknoloji Çevrimdışı

Butateknoloji 

Aktif Üye
23 Mar 2020
91
36
24000 btu luk klimalarda enerji tuketimi ve calisma performansi olarak hangi marka modelleri tavsiye edersiniz

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
ev.png

Merhaba, evim resimdeki gibidir. Oda ebatları metre küp cinsindendir.
İzmir'de yaşıyorum.
Ev ön cepheden 9.30 - 10-30 arası arka cepheden 15.00-17.00 arası güneş almaktadır. Arka cepheye bakan odalarda ikişer adet pencere vardır. Ön cephedeki odalarda cam sürgülü kapı mevcuttur.
Nispeten yeni bir bina olup dış cephe yalıtımı mevcuttur.
Yeşil alan eski kiracının klimasının olduğu alan ve duvarımızda klima için boru mevcut.
Şimdi şu konularda naçizane bilgilerinize başvurmak istiyorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ben bu eve iki adet 12 binlik klima almayı planlıyorum. Sizce;
1- İki adet 12 binlik klimayı tüm evi soğutma için kullanabilir miyim? (sadece soğutma amaçlı klima kullanılacaktır.) Ayrıca hangi odalara nereye koyarsam klimaları daha verim alırım?
2- Bana bu ev için elektrik tüketimi az ve sessiz olan 12lik bir iki tane model önerebilir misiniz? (ortalama bütçe klima başına 10 -12 bin TL olarak belirledim ancak daha ucuza bulabilirsem tabi çok memnun olacağım iki tane alacağım için.)
merhaba, mutfak hariç diğer alanlar 60m2 tekabül etmekte. 2 adet 12lik klima doğru konumlandırılması şartıyla rahatlık o hacmi iklimlendirir.
soğukluk anlayışı kişiden kişiye değiştiği için iklimlendirme terimini kullandım. (terlemeden rahatça oturursunuz)

öncelikle şunların tesbitini yapalım en fazla vakti salonda mu, oturma odasında mı geçiyorsunuz.
mutfak iklimlenecek alana dahil mi.
kullanılmayan oda var mı.

Geri
Üst Alt