A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
2005 yılında eve yeni taşındığımda almıştım.emekliye ayırmayı düşünüyordum fakat millet olarak çok fakirleştik bende fakirleştim.hayaldi geçek oldu.

S Çevrimdışı

Sc0ut

Yeni Üye
14 Ağu 2021
10
38
sadece deneme yaptık.bu havalarda ısıtıyor.test amaçlı.yazın soguk kullanılacak genel amaç bu

IMG_7653.jpg

değerleri

IMG_7653.jpg

değerleri

bu arada turkıye resmıde vardı.akdeniz ve ege turuncu marmara ve karadeniz yeşil iç bölgeler mavi şeklinde yani ege ve akdenizde ısıtmada A*** olan marmara bölgesinde A* oluyor enerji tüketimi önemli bir ayrıntı.
Ürünü havalardan dolayı test edememiş olabilirsiniz ama benim de 2021 Ağustos ayında aldığım SEG marka bir klima vardı problemli olduğunu düşünüp test etmiştim hem ısıtmada hem de soğutmada 670 watt altına hiç düşmediği için klimayı değiştirmeyi düşünüyorum .sizin klimayı test etme imkanınız oldu mu olduysa da verileri nasıl acaba

Bu arada bugün bir midea servis ve satıcısına gittim. Adem abinin videolarında izlediğim midea prime 12000 BTU için kurulum dahil ( wifi hariç ) 9000 TL teklif verdiler . Şimdiki piyasaya koşullarını değerlendirdiğimizde almak mı mantıklı yoksa 2022 model mideaları beklemek mi mantıklı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
S Sc0ut, 2022 modellerinin fiyatının daha yüksek olacağı yönünde bilgi kırıntılarına sahibiz.
Abi kırıntı değil listelere bile sahibiz bazı ürünler için ve ben bu listelerle kim klima satabilir, kim klima alabilir çok merak içerisindeyim lakin, 5 liralık mazot 25 olduğunda aldık ise, 5bin liralık klima 25bin olduğunda da alırız gibi geliyor bana.

Hele o TEMMUZ SICAKLARI bastırsın bak kimsenin gözü para mara görmez.

Alınır mı? Alınır amaaaa, sebep olanlara bela okunur mu? Hadi orası bu konu başlığının yeri değil.

Hani bir laf vardır, ''Kurt kışı çıkarır ama yediği ayazı da unutmaz'' derler..

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
S Sc0ut, 2022 modellerinin fiyatının daha yüksek olacağı yönünde bilgi kırıntılarına sahibiz.
Ben bu fiyatların böyle artacağını paramızın bu kadar değersiz olacağını bilseydim,

Neler alırdım neler liste yapmıştım alınacak elektronik ürünler vardı 1000 den 3000-5000 oldu

3-4 yılda bir ülke nasıl sıfırlanır batırılır onu uygulamalı olarak öğrendik Başkan şaka gibi ama gerçek ..

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Ben bu fiyatların böyle artacağını paramızın bu kadar değersiz olacağını bilseydim,

Neler alırdım neler liste yapmıştım alınacak elektronik ürünler vardı 1000 den 3000-5000 oldu

3-4 yılda bir ülke nasıl sıfırlanır batırılır onu uygulamalı olarak öğrendik Başkan şaka gibi ama gerçek ..
Böyle olacağını bilseydim 60 vadeli ihtiyaç kredisini patlatır
2. aracı çekerdim.
Aslına yapacaktım hanım vazgecirdi elimizi darlama diye

0.80 faiz oranı 60 vade
çekmişsin 80-100bin 1700-2000 ödemesi vardı. Missss

S Çevrimdışı

Sc0ut

Yeni Üye
14 Ağu 2021
10
38
Abi kırıntı değil listelere bile sahibiz bazı ürünler için ve ben bu listelerle kim klima satabilir, kim klima alabilir çok merak içerisindeyim lakin, 5 liralık mazot 25 olduğunda aldık ise, 5bin liralık klima 25bin olduğunda da alırız gibi geliyor bana.

Hele o TEMMUZ SICAKLARI bastırsın bak kimsenin gözü para mara görmez.

Alınır mı? Alınır amaaaa, sebep olanlara bela okunur mu? Hadi orası bu konu başlığının yeri değil.

Hani bir laf vardır, ''Kurt kışı çıkarır ama yediği ayazı da unutmaz'' derler..
Abi al diyorsun o zaman yani . Fiyat iyi mi ona karar veremedim . Ben bu evde olan klimayla yaza girersem bu elektrik fiyatlamasıyla yaz geçmeyecek gibi görünüyor . Eş değer bi cihaz varsa belirtilen klimaya daha makul ona bakayım yoksa gözüm karardı iyice ..

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhabalar Kandiliniz mübarek olsun bir sorum olucak.. fazla detaya girip sizi sıkmak istemiyorum tüketici mahkemesine sıfır klimamda belli başlı gerekçeler olduğu için para iadesi için başvurdum fakat başvurdugum zaman klimam 6.500Tl idi şuan 13.000 TL adalet mi ben bu aradaki değer artışını ne yapabilirim alabilirmiyim yardımcı olur musunuz.. Ben bu ürünü iade edersem nasıl yeni klima alabilirim.. mahkeme karara bağlandı ama tebligat daha ulaşmadı bu arada teşekkürler şimdiden..
Basit bir örnek vereyim size.
Geçen haftaki toplantı için gittiğimde, Başkanlık odasındayken bir tüketici girdi içeri. Dosyası varmış teslim etmiş, meğerse ben ürünü incelemek için istemişim, o da onu getirmiş tesadüf ben oradaydım. Dosyasını istedim arkadaşlar verdiler açtım inceledim ve gördüm ki vatandaş ücret iade talebinde bulunmuş, ürün Cep telefonu, dosyası haklı talep yani kabul görecek belli lakin iade alacağı ücret ile o emsalde telefon alabilmesi mümkün değil. Henüz karar bağlanmamıştı dosya zira ben daha ürünü incelememiştim, arkadaşlara danıştım, ricacı oldum ve onayları doğrultusunda tüketiciye bir A4 kağıdına hemen ek dilekçe yazdırıp şikayet dilekçesindeki talebinin ücret iadesi değil, gelişen koşullar, öngörülemeyen orantısız enflasyon değerleri nedeniyle değer kaybı ve oluşacak mağduriyet nedeniyle MALIN AYIPSIZ MİSLİ İLE DEĞİŞİMİ yönde yazdırıp imzalatıp evrak havalede işlemlerini yaptırtıp dosyaya ekledik.

Bu kıssadan hiisede size şunu anlatmak istedim. Heyetlerden talebiniz ne ise, heyetler o doğrultuda inceler dosyayı. Binlerce dosya ile ilgilenen insanlardan tüketicilerin dilekçelerindeki talepleri onlar adına doğru karar mı yoksa değil mi kısmına onlar hem yetki anlamında giremez, hem de o işin içinden çıkılmaz çünkü kimse darılmasın bizim insanımız da laftan anlamaz zaten.

Defalarca şahit oldum yardımcı olmak isteyen memur arkadaşların amirlerine şikayet edildiğine.

Diyeceğim o ki siz isyanınızda haklısınız ancak eğri oturup doğru konuşalım ki 90 lardan beri görmediğimiz bir enflasyon ile karşı karşıyayız ve ne yazık ki resmi rakamlar ile gerçek rakamlar örtüşmediği için bu mağduriyetler ortaya çıkıyor.

Buna paralel, bu 6502 Sayılı TKHK tasarlanırken bu durumlar hiç öngörülememiş o nednele de olayın Yasa Yönetmelik kısmının da eli kolu şu an bağlı.

Yani Ülkenin bu koşullarında siz ücret iadesi istediniz ise, suç yine sizin oluyor ne yazık ki.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi al diyorsun o zaman yani . Fiyat iyi mi ona karar veremedim . Ben bu evde olan klimayla yaza girersem bu elektrik fiyatlamasıyla yaz geçmeyecek gibi görünüyor . Eş değer bi cihaz varsa belirtilen klimaya daha makul ona bakayım yoksa gözüm karardı iyice ..
Abi kimseye hiçbirşey için gönül rahatlığı ile ''AL'' diyemiyoruz ki artık.

Sadece teknik argüman doküman deneyim sonuçlarını paylaşıp yol yordam sunmaya gayret ediyoruz şu koşullarda.

Dün ALMA dedik bugün ne oldu
Dün AL dedik bu gün ne oldu

kısımlarını çok yaşadığımız için biz de darlanıyoruz açıkçası.

Yani bir yönlendirme yapmak yerine avantaj ve dezavantajlarını sunup kararı size bırakmak daha mantıklı oluyor.

C Çevrimdışı

ceffry

Yeni Üye
27 Şub 2021
7
48
Ürünü havalardan dolayı test edememiş olabilirsiniz ama benim de 2021 Ağustos ayında aldığım SEG marka bir klima vardı problemli olduğunu düşünüp test etmiştim hem ısıtmada hem de soğutmada 670 watt altına hiç düşmediği için klimayı değiştirmeyi düşünüyorum .sizin klimayı test etme imkanınız oldu mu olduysa da verileri nasıl acaba

Bu arada bugün bir midea servis ve satıcısına gittim. Adem abinin videolarında izlediğim midea prime 12000 BTU için kurulum dahil ( wifi hariç ) 9000 TL teklif verdiler . Şimdiki piyasaya koşullarını değerlendirdiğimizde almak mı mantıklı yoksa 2022 model mideaları beklemek mi mantıklı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
hayır.kullanmıyorum.sıcak havalarda kullanacam sadece...

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567
Bence artık tavsiye verilebilir bir ekonomik sistem kalmadı. Bu saatten sonra "2. el alırken dikkat edilmesi gerekenler" "2. el Platformu" vs gibi konular açmak lazım. Gerçekçi gelmiyor bana "12 bin liraya bilmem ne tavsiyesi".

Bu başlık altında 2. el tavsiyesi sorulmuş mesela bana daha gerçekçi bir ihtiyaç gibi geliyor. Eski klima olmasalar değerlendirilirmiş.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Bence artık tavsiye verilebilir bir ekonomik sistem kalmadı. Bu saatten sonra "2. el alırken dikkat edilmesi gerekenler" "2. el Platformu" vs gibi konular açmak lazım. Gerçekçi gelmiyor bana "12 bin liraya bilmem ne tavsiyesi".

Bu başlık altında 2. el tavsiyesi sorulmuş mesela bana daha gerçekçi bir ihtiyaç gibi geliyor. Eski klima olmasalar değerlendirilirmiş.
sıcaklar bastırınca mecbur alacaklar fakat 1000 tane satılacağına 300 tane satılır gene bizim esnafımız fahiş fiyatlarla klimayı satar cukkayı kapar benim klimacım - beyaz eşyacım işini bilir.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39

Önerim alın , bu fiyatı şuan çoğu bayi veremez size iyi denk gelmiş.

Geri
Üst Alt