Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
N Çevrimdışı

neptuna

Yeni Üye
11 Kas 2017
4

Üstadlar merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Diğer konulardaki birkaç mesajı okuma imkanım oldu fakat hepsini okuyamadım, o yüzden daha önce bahsedilmişse kusura bakmayın.

Kullanılacak Yerin Alan (m2):30
Kullanılacak Yerin Yüksekliği:5
Bölge/Şehir/İlçe:marmara Bursa
Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: Bati
Zemin/Ara kat/Çatı kat:Zemin
Ev /İş yeri: İş yeri
Kişi Sayısı:2-4

Dükkanıma klima alacağım. Dükkan ince uzun. Ön tarafı camekan, yanlardan ısı kaybı olacağını sanmıyorum olursa öndeki camekandan olur. Daha çok kışın ısıtmada kullanılacak, daha önce soba yakıyordum ama bu dükkanda ilk kışım ve baca yok.

Aklımdaki klimalar şöyle:

Vestel Nature Plus 18 - 2600TL
Samsung 8 Kutuplu 18 - 3100TL
Mitsubishi Heavy SRK45ZMP-S - 4000TL

Az yakması tercih sebebidir. Siz hangisini tavsiye edersiniz. Bir de FH serisinden bahsediliyor. Bunu internette bulamadım nerede satılıyor bunlar fiyat farkına değer mi? Yoksa SRK45ZMP iş görür mü?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,711

Neptuna Merhaba Hosgeldin

Mekanin Yusekligi Cok Fazla Bunu Belirteyim

Sogutmada Problem Olmasada

Isitmada Problem Yasayacagin Asikar

Isinan Havanin Yukselmesi Sonucu

Sicak Hava Zemine Kadar Dolmasi Imkansiz

Birde Ustune Bursanin Sogunu Eklersek

Cok Zor Bir Tablo Cikiyor Ortaya

Tavani Alcipanla Alcalttirma Ihtimalin Nedir

N Çevrimdışı

neptuna

Yeni Üye
11 Kas 2017
4

Hoşbulduk. Tavan yüksekliğini göz kararı yazmıştım. Şimdi ölçtüm 3.5m. 5 metreyi abartmışım biraz :) Burada kalacağımız süre çok belli olmadığı için alçıpan tavan biraz zor. Yan dükkandakilerden biri klima ile ısınıyor biz de oradan cesaret aldık açıkçası :).

I Çevrimdışı

ibrahimsezer

Yeni Üye
11 Kas 2017
1

Foruma yeni üye oldum selam olsun.Klima bilgisizliğimi sayenizde gidermeye çalışıyorum.23 m2 arakat yalıtımlı oturma odam için klima almak istiyorum.Bütçe sıkıntım yok bana en az yakabilecek ,çok iyi ısıtabilecek ,bizleri üzmeyecek klima tavsiye edebilirmisiniz.Çok fazla uğraşmak istemiyorum biran önce bu işi halletmem gerekiyor hepinize teşekküz ederim şimdiden.

sertace Çevrimdışı

sertace

Yeni Üye
2 Eki 2017
20

neptuna' Alıntı:
Hoşbulduk. Tavan yüksekliğini göz kararı yazmıştım. Şimdi ölçtüm 3.5m. 5 metreyi abartmışım biraz :) Burada kalacağımız süre çok belli olmadığı için alçıpan tavan biraz zor. Yan dükkandakilerden biri klima ile ısınıyor biz de oradan cesaret aldık açıkçası :).

21000 btu sogutma 24000 btu ısıtma kapasitesi olan urunlere bakacaksınız. .. 

ME GF 21000
MHI [font=Roboto, Arial]SRK63ZR-S

modelleri ışinizi görür. .

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

neptuna' Alıntı:

hocam aynı binanın dükkanlarıysa bir iki gün takılın komşunuzla ısıtmasını beğenirseniz aynı klimadan alın.

ama şunuda sormayı unutmayın,  şuan havalar daha çok soğuk değil. daha soğuklarda durum nasılmış onuda  öğrenin ısıtıyorsa aynı marka modelden alın kullanın.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

ibrahimsezer' Alıntı:
Foruma yeni üye oldum selam olsun.Klima bilgisizliğimi sayenizde gidermeye çalışıyorum.23 m2 arakat yalıtımlı oturma odam için klima almak istiyorum.Bütçe sıkıntım yok bana en az yakabilecek ,çok iyi ısıtabilecek ,bizleri üzmeyecek klima tavsiye edebilirmisiniz.Çok fazla uğraşmak istemiyorum biran önce bu işi halletmem gerekiyor hepinize teşekküz ederim şimdiden.

hocam para sıkıntım yok diyorsanız  9000 btu Mitsubishi electric Legenedera serisi veya Kirgamine FH serisi alabilrisiniz fırın gibi yapar odanızı ve sizi hiç bir konuda üzmez.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

neptuna' Alıntı:
Üstadlar merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Diğer konulardaki birkaç mesajı okuma imkanım oldu fakat hepsini okuyamadım, o yüzden daha önce bahsedilmişse kusura bakmayın.

Kullanılacak Yerin Alan (m2):30
Kullanılacak Yerin Yüksekliği:5
Bölge/Şehir/İlçe:marmara Bursa
Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: Bati
Zemin/Ara kat/Çatı kat:Zemin
Ev /İş yeri: İş yeri
Kişi Sayısı:2-4

Dükkanıma klima alacağım. Dükkan ince uzun. Ön tarafı camekan, yanlardan ısı kaybı olacağını sanmıyorum olursa öndeki camekandan olur. Daha çok kışın ısıtmada kullanılacak, daha önce soba yakıyordum ama bu dükkanda ilk kışım ve baca yok.

Aklımdaki klimalar şöyle:

Vestel Nature Plus 18 - 2600TL
Samsung 8 Kutuplu 18 - 3100TL
Mitsubishi Heavy SRK45ZMP-S - 4000TL

Az yakması tercih sebebidir. Siz hangisini tavsiye edersiniz. Bir de FH serisinden bahsediliyor. Bunu internette bulamadım nerede satılıyor bunlar fiyat farkına değer mi? Yoksa SRK45ZMP iş görür mü?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

hoşgeldiniz sefalar getirdiniz kardeşim forumumuza.m2 nize göre ev olsaydı iş kolaydı.ama dükkan işi biraz daha farklı oluyor.listenizdeki klimalar sizi üzebilir birde bursanın nemli havasını baz alırsak üzer.maddi durumunuz ne durumdadır bilemiyorum ama iyi bir klima alırsanız verim alırsınız tüketimide ona keza düşük olur.alt katagori alırsanız verim düşük fatura yüksek olur.

iyi bir klimanın 18 liği yeterli gelir.örneğin me fh serisinin 50 liği.fiyat listesi şu linkte var.:

gene aynı linkte MSZ-GF60VE var buda hiç sııntısız olur.

dersenizki fiyatlar yüksek beni aşıyor o zaman :

midea mission 24 lük de var ama stoklarda bulabilirseniz uygun fiyatlı güzel klimadır.

likler örnek amaçlıdır daha uygun olan yerler vardır mutlaka araştırın.

sertace kardeşin önerdiği mhı klimalarda var fakat şuan için fiyat olarak me ile aynı durumda.o yüzden iklimsa şuan için cezbetmiyor.

me fh serisinin fiyatlarını internetde bulamazsınız.birkaç bayinin sitelerinde vardır sadece.liste fiyatı yukarıdaki linkte var.bu fiyatlar üzerinden indirim işini bayi ile görüşmeniz gerekecek.ve bütün bayilerden fiyat alın ona göre değerlendirin

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

ibrahimsezer' Alıntı:
Foruma yeni üye oldum selam olsun.Klima bilgisizliğimi sayenizde gidermeye çalışıyorum.23 m2 arakat yalıtımlı oturma odam için klima almak istiyorum.Bütçe sıkıntım yok bana en az yakabilecek ,çok iyi ısıtabilecek ,bizleri üzmeyecek klima tavsiye edebilirmisiniz.Çok fazla uğraşmak istemiyorum biran önce bu işi halletmem gerekiyor hepinize teşekküz ederim şimdiden.

hoşgeldiniz sefalar getirdiniz forumumuza.böyle durumlarda iş daha kolay oluyor çünki hedef belli ve yazılacaklarda belli :ok:

9köyünde demiş olduğu gibi son sistem olan legendra serisi ve bir altı fh serisi 12 lik size fazlasıyla yeter.gerek tüketim gerekse iklimlendirme açısından sizi üzmez.şu linkte legendra hariç fiyatlar var:

burasıda genel linki :

ilinize göre bayileri bulup bilgi alıp ücretsiz keşif yaptırabilirsiniz.

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78

ghostkiller1' Alıntı:
9köy' Alıntı:
arkadaşlar görmedinizmi bu mesajı @sota 2 üç kelimeyle şirinlik yaptığını sanana  kadar mesajları gör   :bur2: @ghostkiller1 sen nasıl kaçırdın bu klimanın kullanısı değilmisin.

@Bozdem ara sıra bak be ya foruma. @Ado hocam teknik sende sende bir el at sorduğu soru tekniksel mi diyeyeim arkadaşın. :)

sn @shrapci arkadaşım fh serisniğn 12liğinin 6142 btu ya kadar kısması hiç bir şey ifade etmez. zamanında çok tartıştık bu durumları çok affedin dhdeki kıçıkıllı bazı çok bilmiş gavatlarn az yaksın ha az yaksın  1000 btu ya vs düşüyor dedikleri klimalrın hepsi insanı üşütürken.

ozamanların en yüksek cop kliması daikin ururu sarara dahi 5500 e düşüyordu. hep bu örneklerle cevap verdim çok bilip senşn tekniğin yok diyenlere. yoksa yok çok affedin o gavatların çoğu girmiyor bile dhye şimdi işleri güçleri adam aşağılamaktı he yok mk affedin  benim tekniğim. arabayı ehliyetmi kullanıyor şöförmü. hadi ben kompleks yapıyom.
ozaman defalrca dedim bunu birisi açıklasın neden daikinle me nin kısma değerleri yüksek ve en yüksek cop onlarda. gık çıkmıyordu. malum kişi mbesil biroldan bile. ben sorardım o cevap yazmazdı başka bir konuya yazardı 4-5bin btudan aşağı düşen klimanın ısıtmasından soğutmasından  hayır gelmez diye.

ama gende üstü kapalı geçerdi çünkü o aralar zibro çok kısanlar vardı onalrı gazlardı 12000 lik klimalrı bile 10600 lüktü aslında. 

ama yıllar sonra ötmeye başlamıştı çok kısan klimayı hiç bir zaman övmedim diye çünkü zibro bitmiş burada eritmişlerdi stokları. 

ben bu konuda ado hocamıda ekledim onunda fikrini alırız bu konuda. sorduğum kişiler harici karışılmazsa sevinirm yanlız yine kötü meseleler dönüyor çünkü.

Shrapci kardeşim merhabalar.kusura bakmayın lütfen geç cevap için.

9köy bu mesajı iki gündür arıyorum yemin ederim.yazıldığında gördüm sonradan bulamadım.yaşlılık başa bela.ordamı burdamı derken sen bulmuşsun .

shrapci kardeşim öncelikle belirtmeliyimki sf ninde fh nin de kullanıcısıyım.fh yi tek geçerim.heryönüyle farklı bir klima.sf ile arasında farklılıklar gözle görülür derecede yüksek.çalışma sından tutun verimliliği tüketimi  vs.

Minimum kısma adımına bakmayın  hiç kafaya takılacak bir durum değil fh için.fh nin çalışma prensibi sf den farklı siz sadece start verin dereceyi ayarlayın bakın keyfinize.fazla tüketim yapar yada kendini kısamaz çok sıcak olur gibi düşüncelere kapılmayın yanılırsınız.

Örneğin x marka 100 wata düşüyor düşüyorsa ne oluyor hiçbirşey olmuyor.çünki verimi kaybediyor serin hava üflüyor iklimlendirmeye faydası kalkıyor.isterse 10000 btu ya kadar kısabilsin bu sorun değil total önemli.yani gün sonu rakam önemli.

Bende aynı zamanda 175 wata inen klimada var x markanın.aynı şekilde farklı bir markanın 380 wata inen klimasıda var.ama günsonu toplamında yada günler sonu toplamında hiçbir değişiklik yok.bu konu uzun ayrı bir konu zamanındada çok tartışıldı boşu boşuna.

Fh yi gerçekten yapmış adamlar.gücünüz varsa hiç mi hiç kaçırmayın alın rahatınıza bakın.ah bu kafam zamanında hepsini fh almak imkanım varken almadım şimdik keşke diyorum.oyüzdende size ısrarla fh alın diyorum maddi durumunuz elveriyorsa

yorumunuz için teşekkür ederim benimde  son kararım fh yönünde ama bu gün keşif için gelen kişi döşeme tipi klima önerdi  sizce döşeme tipi düşünmeli miyim? duvara takılan klima ile döşeme tipi arasında ne gibi farklar vardır?

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

shrapci' Alıntı:
ghostkiller1' Alıntı:
Shrapci kardeşim merhabalar.kusura bakmayın lütfen geç cevap için.

9köy bu mesajı iki gündür arıyorum yemin ederim.yazıldığında gördüm sonradan bulamadım.yaşlılık başa bela.ordamı burdamı derken sen bulmuşsun .

shrapci kardeşim öncelikle belirtmeliyimki sf ninde fh nin de kullanıcısıyım.fh yi tek geçerim.heryönüyle farklı bir klima.sf ile arasında farklılıklar gözle görülür derecede yüksek.çalışma sından tutun verimliliği tüketimi  vs.

Minimum kısma adımına bakmayın  hiç kafaya takılacak bir durum değil fh için.fh nin çalışma prensibi sf den farklı siz sadece start verin dereceyi ayarlayın bakın keyfinize.fazla tüketim yapar yada kendini kısamaz çok sıcak olur gibi düşüncelere kapılmayın yanılırsınız.

Örneğin x marka 100 wata düşüyor düşüyorsa ne oluyor hiçbirşey olmuyor.çünki verimi kaybediyor serin hava üflüyor iklimlendirmeye faydası kalkıyor.isterse 10000 btu ya kadar kısabilsin bu sorun değil total önemli.yani gün sonu rakam önemli.

Bende aynı zamanda 175 wata inen klimada var x markanın.aynı şekilde farklı bir markanın 380 wata inen klimasıda var.ama günsonu toplamında yada günler sonu toplamında hiçbir değişiklik yok.bu konu uzun ayrı bir konu zamanındada çok tartışıldı boşu boşuna.

Fh yi gerçekten yapmış adamlar.gücünüz varsa hiç mi hiç kaçırmayın alın rahatınıza bakın.ah bu kafam zamanında hepsini fh almak imkanım varken almadım şimdik keşke diyorum.oyüzdende size ısrarla fh alın diyorum maddi durumunuz elveriyorsa

yorumunuz için teşekkür ederim benimde  son kararım fh yönünde ama bu gün keşif için gelen kişi döşeme tipi klima önerdi  sizce döşeme tipi düşünmeli miyim? duvara takılan klima ile döşeme tipi arasında ne gibi farklar vardır?

ısıtma açısından daha kuvvetli ısıtma yapar zemine yakın olduğu için sıcak hava yukarı daha geç yükseleceği için ısı daha iyi yayılır. 

ama soğutması nasıl olur onu bilmiyorum. mutlak dezavantajı olur soğotmada . çünkü soğuk hava ağırdır çabuk çöker zemine . eve dağılımı biiraz gecksede işinizi görür . bir taraftanda çarpılma probleminiz daha az olur.

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78

birde bana bir tane özel  mesaj gelmiş ama okuyamıyorum Bu sayfaya erişim izniniz yok. Bunun sebebi aşağıdaki nedenlerden dolayı olabilir: diyor e mailimde onaylı gözüküyor ne yapmalıyım? 

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

shrapci' Alıntı:
birde bana bir tane özel  mesaj gelmiş ama okuyamıyorum Bu sayfaya erişim izniniz yok. Bunun sebebi aşağıdaki nedenlerden dolayı olabilir: diyor e mailimde onaylı gözüküyor ne yapmalıyım? 

özel mesaj sistemi kapalı telefon kaydı olmadan çalışmıyor 

büyülk ihtimalle sizi bir başka üye etiketlemiştir ozaman öm gelir size ama tıkladınızmı gelen öm okuyamazsınız önemli bir şey değilidir.

ama genede isterseniz ekran görüntünüzü buraya işleyin bakalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt