bozdem' Alıntı:
Elime bi kaç katalog alıp incelemem lazım
bende @rüzgaz arkadaşıda ekleyerek yorum yapayım
ben şahsen eurovent'ede güvenmiyorum ama varmı olsun diyoruz işte... daha doğrusu dünya çapında olan hiç bir kuruluşa güvenmiyorum sonuçta bu firmalar olmasa eurovent olmaz. nasılki burada deriz ya bankalar olmasa bankalar birliiği olmaz her kurum ticari ..ve her türlü olayların arkasaından dolaşıp istediklerini yapıyorlar. söylemler çok önemlidir o söylemleri çözene kadar atı alan üsküdarı geçiyor.
bir keresinde dh de Türkiyedeki ısı yalıtım konusunda bir mühendise sorduydum neden ülkemizde ısı yalıtım standartı avruğadaki gibi değil demiştim nasıl bizm mühendilerimiz bu durma izn veriyorlar bilmiyorlarmı vs demiştim arkadaş demişti zaten ıs yalıtım birliği üyelerinin kurup yönettiği br kurum parası ordan çıktıtan sonra demişti. yani bu durum eurovente olmazmı neden olmasın görüyoruz işte wolkswageni mitsubishi otomotivi en son kobe çelik i vs yanıltıcı değerleri ortay çıktı belliki sağlam beslemediler o kurumları yada artık birşey çeok belirgin ayyuka çıktı.
Türk yabancı meselesi değil insan her yerde aynı insan üstte dediğim gibi. kendimizi çok fazla küçümsemeyede gerek yok tamam vur diyince öldüren bir milletiz dengemiz pek yok ama... rüşvetinde dönmediği ülkede yoktur.
abd ve batıda şerefsizdir gör göre göre bizide bölmeye çalışıyorlar. bir birimize madik atsakta aptallıklar yapsakta genede b,zm bizden başka dostumuz yok .
mhi ile hj serilerini karşılaştırırsakta mhi değerler olarak daha güçlüdür rakamalarda öyle söylüyor.
me hj serinin eleştiri alması başta fiyatı olmakla daha öncede yazmıştım. artık fiyatamı dayalı NEM li bölgeleremi dayalı ben bu klimayı ısıtmada devamlı çalışmayacaksa nemli yerlere önermekten çekinir oldum. en çok antalyadan şikayet var bilisiniz nem oranı beter bir şehir.
ama bir akadaşım buyurun gelsinler antalyaya gezidreyim diyor ısıtıyormu ısıtmıyormu diyerek.
buna paralel olarakta dhde kiral33 arkadaşada herkes sorsun çoğu kişi üye dh ye ısıtıyormu ısıtmıyormu. mersinde çok nemli bir şehrimiz bilirsiniz. ve o nem öyle bir soğuk yapıyorki gece uyuyamadım orada soğuktan kıbrısa giderken. ya bu ürünler rusyada bulgaristanda vs satılıyor dah öncede değinmiştik.
bunun yanında zmps serisininde izmirde ısıtmadığı bilgisi var bir arkadaşın yakınında.
ama dayanıklılığa girdimi iş ben şahsen hj tercih ederim ısıtmadada devamlı çalıştırırım inatla aç kapa yapmam bu klim aksımaya dayalı bir ürün çünkü..
zaten arkadaş şuanda soğutma diyor eskitemez klimasını. ve ben 3bin küsur verdikten sonra ev de kensinnidir belli oluyor zaten. kampanyada yakındır sanırım ama fiyat ne olur bilinmez ben hj alırım. ama haftada 2 gün çalıltıracağı yazmış @başakşehir arkadaşımız. o zaman gider en ucuz klima hangisiyse onu alırım. şayet ilerye yönelik planı yoksa. ama o parayıda verdikten sonra az daha eklerim üstüne alırım hj gerçi hj de bitmiştir büyük ihtimalle artık . çünkü peşinde dm çıkmıştı .şuan VN serileri var. enerji değerleride daha iyi sanırım.