egeliefe48' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba bir klima hakkında fikir rica edecektim, HİTACHİ RAK 50 PPA. Klimayı 2 ay yazın serinletme, 15 gün kışın ısıtma için kullanıcam, Muğla Milas'ta köy evim var orada kullanılacak, klimanın Milas'ta servisi var gözüküyor, 4000 tl civarı fiyatı var. Tavsiye eder misiniz? Ya da alternatif? Şimdiden teşekkür ederim.
gayet güzel fiyat klimayı tanımıyorum ama 3 adet çekincemi belirteyim. sonrasındada hiç dinlemez alırdım bu klimayı diyeceğim.
1- hitachinin klima bölümünü johnson controls devraldı döküntü bir abd firmasıdır köken olarak. ne hat ettii belli değil york ta onlarda gree ye ürettiriyor. bir zamanda hitachiyi hisense ye ürettirdi bilgilsi var. çakalın birisi vermişti ama o çakal işine geldiği gibi konuşur. yani bir tür pazarlama firması gibi oldu.
2-hitachidede alüminyum ürünler olduğunu duydum ama sanmam bu ürün öyle olsun genede sorunuz.
3- klima ASAL ürünümü IPI ürünümü
ipi izmir firması malum çakalın teki onalra servis açısından çok kötü diyordu eskiden bayisiydi ayrıldktan sonra adamlara giydirmedik laf bıramadı birde yahudi firmasıymış o firma onun dediğine göre. madem yahudiydi neden bayisiydin önce derler ama çıkar tatlıdır. işimiz yahudililk şunculuk bunculuk değil bu arada tabiki anlatabilyorsam.
who is this jackal
mbirol is a jackal or coyote
Not: siz bilgiyi okuyun mbirol konusunu karıştırmayın kurallarımızda yazılı bu konuda eleştiri istemiyoruz lütfen.
servis kötüymüş yedek parça sorun varmış falan filan.
neyse asal a gelirsek oda istanbul firması ama abkay ın yan kuruluşu. mbirol bunlarıda sevmez izmir ortağı özkay dan dolayı. klimaları fujitsudur eskiden yerden yere vururdur fujistsu yu satamadığı için amaa şimdi aynı firmanın general i geldi kıyak klima oldu.
şahsen bende fujitsu general grubu klimalrını sevmem. ama sevmediğimi belirtirim illede şirket ayrımı yapmam.
asal iklimlimelndimede ise konumuz hitachi
bende diyorumki şimdi vakumunu düzgün yaptırırsanız kolay kolayda arıza vermez hitachi klimalar.