Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
K Çevrimdışı

Kuzeyli

Yeni Üye
11 Eyl 2017
4

Iyi geceler. Düzcedeki evimde ısıtma için klima bakıyorum.

Toplam 45 m2 alanı isatacak. 2 odam kuzeye bakiyor. Ev toprak zeminden bir metre artirma, üst kat ve yan daireden dolayı iki cebesi korunakli. Toplam 5 m2 cam alanı bvar.
Duzcede ortama sıcaklıklar sıfırın üstünde olmakla beraber - 6 dereceleri de gördüm.

1 kapasite olarak 21000 btu hesapladim. Siz ne dersiniz?
2 bu kapasitede 4000 tl bütçem için ısıtmada hangi marka model tavsiye edersiniz?
3 midea markasının blanc modern star ve mission modellerinden hangisi daha performanslıdır?
4 şu an ortalama 500 tl gibi bir indirim var gordugum ekim ayında fiyatlar düşer mi:)

Tesekkurler

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

Kuzeyli' Alıntı:
Iyi geceler. Düzcedeki evimde ısıtma için klima bakıyorum.

Toplam 45 m2 alanı isatacak. 2 odam kuzeye bakiyor. Ev toprak zeminden bir metre artirma, üst kat ve yan daireden dolayı iki cebesi korunakli. Toplam 5 m2 cam alanı bvar.
Duzcede ortama sıcaklıklar sıfırın üstünde olmakla beraber - 6 dereceleri de gördüm.

1 kapasite olarak 21000 btu hesapladim. Siz ne dersiniz?
2 bu kapasitede 4000 tl bütçem için ısıtmada hangi marka model tavsiye edersiniz?
3 midea markasının blanc modern star ve mission modellerinden hangisi daha performanslıdır?
4 şu an ortalama 500 tl gibi bir indirim var gordugum ekim ayında fiyatlar düşer mi:)

Tesekkurler

Bence 24 den aşağı olmaz oraya..Isıtmada sıfırın altı sıkıntılı..Mission üst modeldir ondan sonra blanc daha sonra modern star gelir..Fiyatlar düşüyor gibi geliyor bana da..

K Çevrimdışı

Kuzeyli

Yeni Üye
11 Eyl 2017
4

[/quote]

Bence 24 den aşağı olmaz oraya..Isıtmada sıfırın altı sıkıntılı..Mission üst modeldir ondan sonra blanc daha sonra modern star gelir..Fiyatlar düşüyor gibi geliyor bana da..
[/quote]
Teşekkürler cevabınız için. 
Amacım öncelikli olarak isitma. Sıkıntılı derken katalog değerlerinde max -15 C yazıyor kastiniz bunu sağlayamaması midir yoksa sıfırın altında farklı ariza(lar) mi verir.  sıkıntı vermeden ısıtacak hangi klima marka model onerirsiniz ?

Kendi araştırmamı şu kriterler üzerine yaptım.
1  SCOP değeri
2 elektrik sarfiyati
3 ses seviyesi

Yinede markaların ve hatta modellerin üretimlerin kalitesini fason olup olmadığını bilmedigim için kafa karışıklığı yaşıyorum. Düşünmeden Alıp pişmanlık ve rezillik yaşamak istemiyorum.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

[/quote]
Teşekkürler cevabınız için. 
Amacım öncelikli olarak isitma. Sıkıntılı derken katalog değerlerinde max -15 C yazıyor kastiniz bunu sağlayamaması midir yoksa sıfırın altında farklı ariza(lar) mi verir.  sıkıntı vermeden ısıtacak hangi klima marka model onerirsiniz ?

Kendi araştırmamı şu kriterler üzerine yaptım.
1  SCOP değeri
2 elektrik sarfiyati
3 ses seviyesi

Yinede markaların ve hatta modellerin üretimlerin kalitesini fason olup olmadığını bilmedigim için kafa karışıklığı yaşıyorum. Düşünmeden Alıp pişmanlık ve rezillik yaşamak istemiyorum.
[/quote]

Ses seviyesini o kadar takmayın sonuçta sizi ısıtacak klimanın ses seviyesi diğerinden üstse bu alınmayacak anlamına gelmez. İzmir olsa SF50 derdim fakat Düzce'de heleki zemin kat için kesinlikle Mit.Elec. GF60 olacaktır. Yine aynı şekilde İzmir gibi bir yer olsa Midea falan okey ama Düzce'de lütfen japon malı klimalara bakınız. Başınız ağrımasın isterseniz sizin için sıralamam; Mit.Elec.GF 60 yada FH50 fakat FH çok pahalıdır. Daikın,Toshiba tarzı klimaların 24000 BTU luklarına bakınız.
Şimdi burada dip not olarak şunu ekliyeceğim. Mit. ELec. de HJ60 diye de bir klima var daha ucuzdur farkındaysanız önermedim çünkü mit.elec. giriş serisi kliması ve düzceye ısıtma için önermem. Yani sizde kaliteli markaların giriş serilerine değil bir üst segmentinden başlayarak bakmalısınız klimalara.

R Çevrimdışı

Rmznkls

Yeni Üye
21 Ağu 2017
9

Midea blanc 18000 lik ile sigma plus 18000 likten bir tanesini alacağım. Midea 3100 tl sigma 3300 tl. Antalya'da ısıtma amaçlı kullanacağım. Sizce hangisini tercih etmeliyim. Tşk.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

Rmznkls' Alıntı:
Midea blanc 18000 lik ile sigma plus 18000 likten bir tanesini alacağım. Midea 3100 tl sigma 3300 tl. Antalya'da ısıtma amaçlı kullanacağım. Sizce hangisini tercih etmeliyim. Tşk.

Midea alabilirsiniz sigma iyi bir klima değildir

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

Rmznkls' Alıntı:

kesinlikle midea alın.sorunlu üretimin sorunlu kliması sigmaya bulaşmayın.sigmayı alana kadar arçelik,vestel alın aynı.birde fiyatına bak delirme.sanki çok kaliteli klima ibaresi yaratmıyorlarmı gelde sabret ağzını bozmamak için.sigmayı bir tane haysiyetsiz satıcı hariccinde tavsiye eden yok net aleminde.dikkatli olun sağdaki soldaki asalak çapulculardan etkilenmeyin

L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69

Lehrer48' Alıntı:
bozdem' Alıntı:
Size şu kadar söyleyim SF42 uçurur  :ok: Mit.Elec.le Midea nın kalitesini tartışamıyacağımız için SF42 alacak gücünüz varsa neden olmasın. Tabiki iç üniteyi koridorun kapısını gören yere koymalısınız yani klimayı çizdiğiniz duvarın solundaki duvara pencerenin sağına yada soluna olmalı. Eğer ikinci bir ek soğutacak bölgeniz varsa klimanızın yüzü mutlaka oraya dönük olsun.

Hocam klima orda olmak zorunda pencereli duvarlarda yeterli alan yok çünkü. Bu durumda öbür taraflar soğumaz mı dersiniz? Az önce me den keşif ekibi geldi sf50 önerdiler bu arada
Bu arada yeni bir alternatif ekledim arkadaşlar. 

Panasonic Etherea 18000 btu . Fiyat olarak me den daha uygun. Performans hakkında yorumlarınızı bekliyorum

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
599

izmire geldim evdeki 8 yıllık beko 7605 modelini kullanıyorum hala buz gibi yapıyor soğutuyor elektrik tüketimide günde 10  / 12 kw tüm ev elektriği içinde bu sene izmir eylül 12 oldu hala sıcak ve nemli klimasız durulmuyor kesinlikle

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

Lehrer48' Alıntı:
Lehrer48' Alıntı:
Hocam klima orda olmak zorunda pencereli duvarlarda yeterli alan yok çünkü. Bu durumda öbür taraflar soğumaz mı dersiniz? Az önce me den keşif ekibi geldi sf50 önerdiler bu arada
Bu arada yeni bir alternatif ekledim arkadaşlar. 

Panasonic Etherea 18000 btu . Fiyat olarak me den daha uygun. Performans hakkında yorumlarınızı bekliyorum

Panasonic güzel klimadır ama servis ağı konusunda biraz zayıf.

0 Çevrimdışı

0derece

Yeni Üye
13 Eyl 2017
8

Öncelikle merhaba, sayın üstadlar klima tavsiyelerinizi okuduktan sonra doğru yerde olduğumu anladım.  Ankara'da ikamet etmekteyim. ME ve Arçelik'ten keşif hizmeti aldım. 9000'lik makinenin yeteceğini söylediler. Yatak odama taktıracağım için önceliğim olabildiğince olabildiğince sessiz olması. Sadece soğutma amaçlı kullanacağım. 2 makine arasında kaldım. Kağıt üstünde Arçelik de sessiz ve harcama değerleri düşük gözüküyor ama doğru dürüst kullanıcı yorumuna rastlamadım. 
2 ürün arasında fiyat - performans konusunda yorumlarınız varsa paylaşmanız mümkün mü? 

1. Ürün : https://www.arcelik.com.tr/split-klima/09550-mirror-prosmart-klima.html

2.Ürün : MSZ-EF Kirigamine Zen

Arçelik 2300 tl, ME EF ise 4400 tl idi. Gerçi ME'nin Ağustos fiyatı için dedikleri rakamdı şu an günceli nedir sormadım. 

Eğer 2. ürünü tavsiye ederseniz, sıcaklar geçtiği için belki kampanya, indirim v.s. olur umuduyla kışa doğru da alabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

0derece' Alıntı:
Öncelikle merhaba, sayın üstadlar klima tavsiyelerinizi okuduktan sonra doğru yerde olduğumu anladım.  Ankara'da ikamet etmekteyim. ME ve Arçelik'ten keşif hizmeti aldım. 9000'lik makinenin yeteceğini söylediler. Yatak odama taktıracağım için önceliğim olabildiğince olabildiğince sessiz olması. Sadece soğutma amaçlı kullanacağım. 2 makine arasında kaldım. Kağıt üstünde Arçelik de sessiz ve harcama değerleri düşük gözüküyor ama doğru dürüst kullanıcı yorumuna rastlamadım. 
2 ürün arasında fiyat - performans konusunda yorumlarınız varsa paylaşmanız mümkün mü? 

1. Ürün : https://www.arcelik.com.tr/split-klima/09550-mirror-prosmart-klima.html

Arçelik 2300 tl, ME EF ise 4400 tl idi. Gerçi ME'nin Ağustos fiyatı için dedikleri rakamdı şu an günceli nedir sormadım. 

Eğer 2. ürünü tavsiye ederseniz, sıcaklar geçtiği için belki kampanya, indirim v.s. olur umuduyla kışa doğru da alabilirim.

foruma hoşgeldiniz. merhabalar.

sn arkadaşım arçeliğin o meodlini bilmiyorum mirrolar iyidir diye duydum ama tam araştırmadım.

arçeliğin gerek tüketim gerek sessilik açısından ME den iyi değerlere sahip olması demek genelde kağıt üzerinde kalır.

arçeliğin alt yapısı LG dir
milleti lg sirus diye gazlayanlar ve cahilane önerenler var.  sirusların  9 ve 12 liği zır zır öterken. arçelik nasıl sessiz olsun bilemiyorum. ayrıca arçelikte alüminyum kondenserli ürünler mevcut dikkatli olun derim.

şimdi burada rkadaşlar desede soğutma için pahalı klimaya gerek yok kısmen katılırım büyük oranda katılmam.

kısmen katılma durumumsa şayet sese karşı hassas olmasanız sizin durmunuz olur. zira yatak odalarında klimaya karşı olmakla beraber. siz klima alsanzı ses sorununuz olmasa zaten yatak odasında hele ankarada (nem oranı düşük bir şehrimiz) klimayı fazla kullanamazsınızki kullansanızda yönünü ayarlaıp en düşük fanda kullanırsınız.  bunun içinde bir çok marka işinizi görür.

katılmam durumumuda açıklayayım . klimalar asıl soğutmada çok daha tasarruflu çalışır şayet klima devamlı çalıştacaksa tabiki kalite klima almak lazım. zira sıradan klimaları gözlemlediğimde aralarına 200-250 watta akadar farkları daha öncede forumlara foto olarak bastım deli olanlar oldu o sayfaları bile sildiler. hoş resmler bende yer imlerimi kendi hatam sonucu silmesem daha rahat ekran görüntüsünü hemen basardım ama şimdi resmleri aramam zor iş fakat başta ghostkiller ve sota hatırlar o yazılarımı.

her neyse şimdi sizin durumunuza dönersek. öncelikel ankara gibi bir yerde yatak odasına klima almayın. klimanın yatak odasında kullnılması çok dikkat gerektiren bir durum ve çoğu zaman bu dikkati sağlayacak şartlarıda oluşturamayız.

şayet siz klima lacaksanız evinizin basit olarak paintten bir çizimini yapın ama kordiror genişliklerine kadar net hesap ederek. sonrasında sizin evinize bir klima seçelim bütün evinizi soğutalım devamlı çalışsın sadece yatak odasında değil diğer yerlerdede terlemeyin.

klimayıda yatak odasına yakın yerlere takmanız için burda arkadaşlar yardımcı olurlar size.

şimdi arçelikmi ME dersek şuan sorduğunuza göre yatak odanız için ses açısından kesinlikle ME ama EF cihazı almanıza gerek yok SF cihaz size yeter hatta HJ ve DM bile size yeter artar.

geri tarafını sonra konuşuruz diğer arkadaşlarla birlikte.

L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69

arkadaşlar Panasonic Etherea kullanan, bilen, duyan var mı ? Enerji durumu performansı vs.? Bozdem arkadaşım sağolsun iyi klimadır demiş ama ben kesin karar vermek için daha ayrıntılı tecrübesi olanlardan da faydalanayım diyorum.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

9köy' Alıntı:
0derece' Alıntı:

foruma hoşgeldiniz. merhabalar.

sn arkadaşım arçeliğin o meodlini bilmiyorum mirrolar iyidir diye duydum ama tam araştırmadım.

arçeliğin gerek tüketim gerek sessilik açısından ME den iyi değerlere sahip olması demek genelde kağıt üzerinde kalır.

arçeliğin alt yapısı LG dir
milleti lg sirus diye gazlayanlar ve cahilane önerenler var.  sirusların  9 ve 12 liği zır zır öterken. arçelik nasıl sessiz olsun bilemiyorum. ayrıca arçelikte alüminyum kondenserli ürünler mevcut dikkatli olun derim.

şimdi burada rkadaşlar desede soğutma için pahalı klimaya gerek yok kısmen katılırım büyük oranda katılmam.

kısmen katılma durumumsa şayet sese karşı hassas olmasanız sizin durmunuz olur. zira yatak odalarında klimaya karşı olmakla beraber. siz klima alsanzı ses sorununuz olmasa zaten yatak odasında hele ankarada (nem oranı düşük bir şehrimiz) klimayı fazla kullanamazsınızki kullansanızda yönünü ayarlaıp en düşük fanda kullanırsınız.  bunun içinde bir çok marka işinizi görür.

katılmam durumumuda açıklayayım . klimalar asıl soğutmada çok daha tasarruflu çalışır şayet klima devamlı çalıştacaksa tabiki kalite klima almak lazım. zira sıradan klimaları gözlemlediğimde aralarına 200-250 watta akadar farkları daha öncede forumlara foto olarak bastım deli olanlar oldu o sayfaları bile sildiler. hoş resmler bende yer imlerimi kendi hatam sonucu silmesem daha rahat ekran görüntüsünü hemen basardım ama şimdi resmleri aramam zor iş fakat başta ghostkiller ve sota hatırlar o yazılarımı.

her neyse şimdi sizin durumunuza dönersek. öncelikel ankara gibi bir yerde yatak odasına klima almayın. klimanın yatak odasında kullnılması çok dikkat gerektiren bir durum ve çoğu zaman bu dikkati sağlayacak şartlarıda oluşturamayız.

şayet siz klima lacaksanız evinizin basit olarak paintten bir çizimini yapın ama kordiror genişliklerine kadar net hesap ederek. sonrasında sizin evinize bir klima seçelim bütün evinizi soğutalım devamlı çalışsın sadece yatak odasında değil diğer yerlerdede terlemeyin.

klimayıda yatak odasına yakın yerlere takmanız için burda arkadaşlar yardımcı olurlar size.

şimdi arçelikmi ME dersek şuan sorduğunuza göre yatak odanız için ses açısından kesinlikle ME ama EF cihazı almanıza gerek yok SF cihaz size yeter hatta HJ ve DM bile size yeter artar.

geri tarafını sonra konuşuruz diğer arkadaşlarla birlikte.

Kendi yatak odamda ME - HJ35 var. Ses konusunda bir problemim yok rahatsız edici bir durumda yok zaten fanınıda kısarak kullanıyorum ve ben İzmir'deyim. Arçelik ve ME kıyaslanacak klimalar değil ayrıca. Yani burada Doğan SLX le BMW 3.16 yı kıyaslayamayız. Yazın bazen üşümüş olarak kalkıyorum yani gece yatarken hissetmediğiniz için ısıyı sabaha üşümüş olarak uyanabilirsiniz :) Yani yatak odasında klima çalıştırmak biraz sakıncalı oturma odası gibi yere koyup oradan çalıştırıp bir kaç yeri serinletmek daha iyidir.
Ben pek önermiyorum çünkü 28 de tutsam bile yine üşüyo insan belki insan yapısına göre değişiyor bazıları buz gibi odada yatabilir ama bende öyle birşey yok. Onun için siz evinizin krokisini çizin 9köy arkadaşımızın dediği gibi bizde yardımcı olalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt