0derece' Alıntı:
Öncelikle merhaba, sayın üstadlar klima tavsiyelerinizi okuduktan sonra doğru yerde olduğumu anladım. Ankara'da ikamet etmekteyim. ME ve Arçelik'ten keşif hizmeti aldım. 9000'lik makinenin yeteceğini söylediler. Yatak odama taktıracağım için önceliğim olabildiğince olabildiğince sessiz olması. Sadece soğutma amaçlı kullanacağım. 2 makine arasında kaldım. Kağıt üstünde Arçelik de sessiz ve harcama değerleri düşük gözüküyor ama doğru dürüst kullanıcı yorumuna rastlamadım.
2 ürün arasında fiyat - performans konusunda yorumlarınız varsa paylaşmanız mümkün mü?
1. Ürün : https://www.arcelik.com.tr/split-klima/09550-mirror-prosmart-klima.html
2.Ürün : MSZ-EF Kirigamine Zen
Arçelik 2300 tl, ME EF ise 4400 tl idi. Gerçi ME'nin Ağustos fiyatı için dedikleri rakamdı şu an günceli nedir sormadım.
Eğer 2. ürünü tavsiye ederseniz, sıcaklar geçtiği için belki kampanya, indirim v.s. olur umuduyla kışa doğru da alabilirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
foruma hoşgeldiniz. merhabalar.
sn arkadaşım arçeliğin o meodlini bilmiyorum mirrolar iyidir diye duydum ama tam araştırmadım.
arçeliğin gerek tüketim gerek sessilik açısından ME den iyi değerlere sahip olması demek genelde kağıt üzerinde kalır.
arçeliğin alt yapısı LG dir
milleti lg sirus diye gazlayanlar ve cahilane önerenler var. sirusların 9 ve 12 liği zır zır öterken. arçelik nasıl sessiz olsun bilemiyorum. ayrıca arçelikte alüminyum kondenserli ürünler mevcut dikkatli olun derim.
şimdi burada rkadaşlar desede soğutma için pahalı klimaya gerek yok kısmen katılırım büyük oranda katılmam.
kısmen katılma durumumsa şayet sese karşı hassas olmasanız sizin durmunuz olur. zira yatak odalarında klimaya karşı olmakla beraber. siz klima alsanzı ses sorununuz olmasa zaten yatak odasında hele ankarada (nem oranı düşük bir şehrimiz) klimayı fazla kullanamazsınızki kullansanızda yönünü ayarlaıp en düşük fanda kullanırsınız. bunun içinde bir çok marka işinizi görür.
katılmam durumumuda açıklayayım . klimalar asıl soğutmada çok daha tasarruflu çalışır şayet klima devamlı çalıştacaksa tabiki kalite klima almak lazım. zira sıradan klimaları gözlemlediğimde aralarına 200-250 watta akadar farkları daha öncede forumlara foto olarak bastım deli olanlar oldu o sayfaları bile sildiler. hoş resmler bende yer imlerimi kendi hatam sonucu silmesem daha rahat ekran görüntüsünü hemen basardım ama şimdi resmleri aramam zor iş fakat başta ghostkiller ve sota hatırlar o yazılarımı.
her neyse şimdi sizin durumunuza dönersek. öncelikel ankara gibi bir yerde yatak odasına klima almayın. klimanın yatak odasında kullnılması çok dikkat gerektiren bir durum ve çoğu zaman bu dikkati sağlayacak şartlarıda oluşturamayız.
şayet siz klima lacaksanız evinizin basit olarak paintten bir çizimini yapın ama kordiror genişliklerine kadar net hesap ederek. sonrasında sizin evinize bir klima seçelim bütün evinizi soğutalım devamlı çalışsın sadece yatak odasında değil diğer yerlerdede terlemeyin.
klimayıda yatak odasına yakın yerlere takmanız için burda arkadaşlar yardımcı olurlar size.
şimdi arçelikmi ME dersek şuan sorduğunuza göre yatak odanız için ses açısından kesinlikle ME ama EF cihazı almanıza gerek yok SF cihaz size yeter hatta HJ ve DM bile size yeter artar.
geri tarafını sonra konuşuruz diğer arkadaşlarla birlikte.