Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B Çevrimdışı

break

Yeni Üye
16 Nis 2018
16
36
Vestel Flora vs Midea Blanc desek ne olur? Ya da bunlara alternatif ne olur? Bütçe 1800 TL maksimum...

30 metrekare, çift cam, parke, bina 2 yaşında ve sadece soğutmada kullanılacak.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,710
B break izmirde oturuyorsunuz heralde
Evinizin hakki 18lik
7/24 kullanirsaniz, evde yasayan sayisi fazla degilse 12lik kafakafaya yeter
Kalabalik misafiriniz olursa yetersiz kalacaktir bunu simdiden belirteyim

Butcenizi biraz arttirmaniz gerekiyor

12lik flora 2000tl
12lik blanc 2300tl

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
B break kardeşim selamlar.

Söz konusu sadece soğutma ise ben Flora ya kefilim 12 lik flora o bahsi geçen ortamda kesinlikle yeterli olacaktır . Sota nın da dediği gibi aslında matematiksel olarak 12 lik yetersiz zira BTU anlamında 13636BTU ya ihtiyacınız var o nedenle ilk 5 dakikada değil de ilk 10 dakikada etkilerini hissetmeye başlarsınız soğutmada, ayrıca istediğiniz değere ulaşması 15 dakika değil de 20 dakika sürecektir ki bu da bence büyük bir kayıp değildir. A++ olması da enerji tüketiminde bu 5 10 dakikaları fazlasıyla tolere edecektir. 3 Yıl garantisi de cabası :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,710
Ado hocam arkadasin oncellikle butceyi
Arttirmasi gerekmekte
1800 neredeyse elle tutulur klima yok piyasada.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ado hocam arkadasin oncellikle butceyi
Arttirmasi gerekmekte
1800 neredeyse elle tutulur klima yok piyasada.

Sen bütçeyi zaten söylemişsin o nedenle ben bir daha vurgulama gereği duymadım Ahmet kardeşim. Evet ekonomik ürünleri tercih ediyoruz lakin ekonomikmiş gibi görünen işe yaramaz ürünleri de ucuz diye almamak lazım, haklısın bütçe artmalı :ok

O Çevrimdışı

Onur89

Yeni Üye
23 Nis 2018
3
36
İzmir’de 25 metrekare bol güneş gören salon için klima ihtiyacımız olacak istegimiz ayni zamanda kapıyı açık bırakıp yatak odasına da serinlik gitmesi bir süredir araştırmadayım fakat kafam karıştı iyice. Aileden Arçelik al diye bir baskı olunca prosmart 18340 modelini buldum bu model nasıldır performans olarak bizi memnun eder mi bilgisi olanlardan yorum rica ediyorum

52ZF355 Çevrimdışı

52ZF355

Yeni Üye
17 Nis 2018
22
Bu Prosmart 18340 klima benim de kafamı kurcalıyor :deli1
LG Sirius deluxe ( AS kodlu Kore malı ) ve Arçelik üretimi ES kodlu LG Standart plus diğer kafamdaki modeller.
Neden LG PEKİ ?
Evde Şu an on off bir LG Beko AY 7700 serisi var. Allahı var tık demedi şu ana dek, Ne bir tamir ne bir değişim.
2 yılda bir yıllık bakım yapıldı bu fukaraya.
İzmir de yaşadığımız için ,Sadece yaz aylarında salonda günde 10-15 saat soğutma maksatlı ,
kullandım bunu. Ama şeytan dürtüyor yeni bir model al bunu da yatak odasına salla diye.:seytan
Ara sıra kaşıntı tutuyor böyle elektronik cihaz işin içine girince :mutlu

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,710
Hic Dusunmeden LG Sirius Smart AS kodlu olani Alin
Forumumuzda bir arkadas bahsettiginiz
Arçelik
Klimayi kullaniyor memnunda yakit olarak uzmedigini belirtti
Geriye donuk yorumlarda bulabilirsiniz

Benim onerim LG olur Cevremde Ciddi Manada Kisiye Taktirdim
Olumsuz tek bir donus daha olmadi.

O Çevrimdışı

Onur89

Yeni Üye
23 Nis 2018
3
36
Peki bu konuda bilgisi olanlara şunu sormak istiyorum. Bu AS kodlu olan LG klimalar sanırım bakır kondenserliymis Arçelik prosmart için bilgi bulamadım bakır mi aluminyum mu acaba kondenser

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Peki bu konuda bilgisi olanlara şunu sormak istiyorum. Bu AS kodlu olan LG klimalar sanırım bakır kondenserliymis Arçelik prosmart için bilgi bulamadım bakır mi aluminyum mu acaba kondenser

ARÇELİK BEKO gurubu kondanser ve eşanjörünü bir süre (On Off zamanlarında)alüminyum üretip sonra bakıra geri döndüler. Alm üretimli resimleri vardı bende ancak bulamadım arşivimde, kimbilir hangi isim ile sakladım :alala

ARÇELİK ve VESTEL ürünlerinde kndanser ve eşanjör BAKIR dır ancak montaj boru kitleri alm dir, talep ederseniz bakır olarak da montaj yapıyorlar :ok (5M ye kadar)

O Çevrimdışı

Onur89

Yeni Üye
23 Nis 2018
3
36
Arçelik prosmart 18340 ile Lg Sirius Deluxe As-W186K1R0 arasındaki kalite ve özellik olarak ne gibi farklar vardır peki?
Mesela Arçelik te WiFi var benim gördüğüm lg de mevcut değil başka fark nedir hangisi tercih edilmelidir ?

M Çevrimdışı

Miy33

Aktif Üye
26 Nis 2018
66
33
erhabalar aranıza yeni katıldım 1 haftadır klima araştırması yapıyorum ama çok kararsız kaldım en son sigma plus Sgm12ınvdme ( fiyat :2650₺) alacağım diye karar vermişken sizin forumda önermediğinizi gördüm ve kararsız kaldım şimdi sizden öneri bekliyorum şanlıurfada yaşıyorum malum sıcakları biliyorsunuz ev ara kat odam 20 m.kare ve güneşi öğleden sonra alıyor. Sizce hangi markayı tercih etmeliyim acil yardım lütfen ?

M Çevrimdışı

Miy33

Aktif Üye
26 Nis 2018
66
33
Evet soğutma amaçlı urfada malum sıcakları biliyorsunuz evim 20 metre kare 12 lik yeter diye düşünüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt