Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
T Çevrimdışı

tarkan0808

Yeni Üye
5 Ocak 2018
6
Merhaba arkadaşlar

Mitsubishi Electric bazı modeller hakkında fiyat bilgisi paylaşacağım , farklı bayilerden farklı kişilerin satın aldığı fiyatlardır daha fazlasını ödemeyin diye paylaşıyorum 

MSZ-SF35 Deluxe Power  Liste fiyatı 5.750 TL , Kampanya fiyatı 4.100 TL, satın alınan fiyat 3.500 TL

MSZ-SF42 Deluxe Power Liste fiyatı 6.175 TL, Kampanya fiyatı 4.800 TL , satın alınan fiyat 4.200 TL 

MSZ-GF60 Deluxe Power Liste fiyatı 9.355 TL , Kampanya fiyatı 6.700 TL , satın alınan fiyat 6.000 TL 

MSZ-HJ50 Comfort inverter Liste fiyatı 6.230 TL , Kampanya fiyatı 4.940 TL , satın alınan fiyat 4.000 TL

Görüldüğü üzere Mitsubishi Electric fiyat listeleri tamamen şişirmedir , indirim oranları %40'lara varıyor. Bu tamamen tüketicide yüksek fiyat yüksek kalite algısı yaratıp , daha sonra hooop %40 indirim al sana yüksek kalite ucuz fiyat diye oluşturulan satış taktiğidir ve tüketicide yüksek kaliteyi ucuza aldığını sanıyor halbuki bu klimaların ederi budur zaten daha fazlası değildir ve unutmayın ki bayi bu fiyatlar üzerinden yine de para kazanıyor yani kimseye özel kıyak yapmış olmuyorlar .

Özellikle Mitsubishi Electric klima alacak olan arkadaşlar için umarım yardımcı olur , bayilerden ısrarla indirim isteyin emin olun kampanyasız dönemde bile bu fiyatları alabilirsiniz . Şimdi marka fanboyları gelipte bu fiyatları hangi bayiler veriyormuş falan diye sormasın , isteyen kendi araştırıp çok rahat öğrenebilir ve bayilerden fiyat alabilir bu modellerde ki fiyatlara bildiğim için yazdım , diğer modellerde de aynı durum söz konusudur ama tam rakam bilemediğim için yazmadım.

E Çevrimdışı

erkut303

Aktif Üye
23 Kas 2016
300
55
HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR

29ebcf3a38715e01c7e3c79e2f1e4c5b.jpg

D Çevrimdışı

dogank

Yeni Üye
22 Mar 2017
13

Merhabalar, sizlerin tavsiyesiyle geçen sene midea mission 9000 aldım ve izmirde yaz kış çok rahatlıkla ve memnuniyetle kullandım kullanmaya devam ediyorum. Şimdi arkadaşım için yardımınıza ihtiyacım var. İzmirde 28 m2 salon doğu güneydoğu cephesi yani güneşi saat 10 11 civarına kadar görüyor sonrası gölge düşüyor yalıtım yok bu cephelerin büyük kısmını pencereler kaplıyor ve iki balkon kapısı var bu pencereler çift camlı. Böyle bi yer için çok nadir ısıtmada kullanılır doğalgazı yakacak kadar soğuk olmadığında onun dışında sadece soğutma amaçlı öneriniz nedir ? Benim klimamın aynısı işini çok rahat görür diye düşünüyorum ama daha uygun fiyata başka öneriniz var mıdır ? Bi de şu Copa ve MDV klimalar nasıldır sorunsuz iş yaparlar mı ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,709
Merhaba Dogan Bey
Midea Mission Memnun Olmaniz

Bizleri Fazlasiyla Memnun Etti

Bahsettiginiz Mekana 18lik
Midea Blanc Uygundur
Fiyat Performan Urunudur

Daha Dun Komsumuza 2 Adet Siparis Gectim 12lik Blanc

Mdv midea uretimidir
Copa hakkin Bilgim yok

Izmirdesiniz Madem Egeticarette
Midea Mdv Copa Markalarinin Satisini Yapmakta

Yakindan Inceleme Firsatinada Sahipsiniz

Selamlarimizi Iletin
Gereken Ilgiyi Gostereceklerdir :ok:

D Çevrimdışı

dogank

Yeni Üye
22 Mar 2017
13
Zaten ben de klimayı oradan aldım hatta geçen gün teslim etmeyi unuttukları wifi kitimi almaya gittiğimde gördüm mdv klimayı onlar da önerdi ama bilemedim. 18 yerine 12lik olsa sıkıntı çıkarır mı peki klima ?

M Çevrimdışı

Mahir033

Yeni Üye
28 Mar 2018
11
41
Merhaba, İyi çalışmalar.

24.000 btu klima için öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Uzun zamandır forumları takip ediyorum ve iyice kafam karıştı :confused:

Midea Blanc U-24hrfn1 24.000 Btu
Airfel Ltxn71u 24.000 Btu
Sigma Plus Sgm24ınvdme 24.000 Btu
Mitsubishi Electric Hj60va 21.000 Btu

Fiyatları ortalama aynı ve ekstra tavsiye edebileceğiniz model varsa belirtirseniz sevinirim.

Yardım ve öneriler için Şimdiden teşekkür ediyorum

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Beyler sanırım beni herkes TF/DH veya başka yerlerden bilir! işim panel işidir,Klima dan bir bok anlamam ben!

Şunu iyi bilin Çin li veya caponu ve dahi Kore ile Taiwanlı yı acaip iyi bilirim! çalıştım-yaşadım v.s v.s
hala da bir şekilde işin tam içindeyim!

"GREE" bakın bu herifler Diakini bile satın aldılar!
Geçenler de iyice dağılan Toshiba nın da Klima işini HiSense aldı!

Midea ve Haier ve Gree dersem;yaw bu herifler dünyada gördüğünüz her 4 klima dan 3 tanesini üretiyorlar!
Split de alemin uzun yıllardır Kralı GREE dir,pazar payları yaklaşık %35 gibidir varın düşünün gerisini!

Basıyorsun parayı bana kral cihaz yap diyorsun aynen yapıyor! olay budur MARKA MARKA diye takılmayın!

Dandik cihaz da yapıyor tabiki ama Kral cihaz da yapıyor!
Nasıl bizim paneller böyle yapılıyorsa klimalarda aynen böyledir işte!

MARKA oluveriyor sonra,ama Çin li KAR Marjına bakıyor markayla filan işi yok!
Ben yılarca Kore ile çalıştım-yaşadım v.s bizim gibi "MARKA hastası" bir millet bu dünya da hiç görmedim!
Ayakkabı alırız MARKA deriz Don alıyoruz ülen Markamı diyoruz!!

Gidin Koreye görün herifler ne alıyor ne giyiyor! caponu kapısının önünden geçirmiyor veriyor odunu valla!
Klimalar da öyledir! "ME" alemin kralıymış yaw geçin gidin kardeşim MH de alemin kralıyımış yok Toshiba filan
en iyisiymiş! geçin bunları kardeşim,yazık yaw bu ülkenin Dövizlerine

"MARKA Mezar" yapmışlar şimdi buyrun girin!!

abi bu ne hastalık yaw MARKA diye geberecez!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Beyler sanırım beni herkes TF/DH veya başka yerlerden bilir! işim panel işidir,Klima dan bir bok anlamam ben!

Şunu iyi bilin Çin li veya caponu ve dahi Kore ile Taiwanlı yı acaip iyi bilirim! çalıştım-yaşadım v.s v.s
hala da bir şekilde işin tam içindeyim!

"GREE" bakın bu herifler Diakini bile satın aldılar!
Geçenler de iyice dağılan Toshiba nın da Klima işini HiSense aldı!

Midea ve Haier ve Gree dersem;yaw bu herifler dünyada gördüğünüz her 4 klima dan 3 tanesini üretiyorlar!
Split de alemin uzun yıllardır Kralı GREE dir,pazar payları yaklaşık %35 gibidir varın düşünün gerisini!

Basıyorsun parayı bana kral cihaz yap diyorsun aynen yapıyor! olay budur MARKA MARKA diye takılmayın!

Dandik cihaz da yapıyor tabiki ama Kral cihaz da yapıyor!
Nasıl bizim paneller böyle yapılıyorsa klimalarda aynen böyledir işte!

MARKA oluveriyor sonra,ama Çin li KAR Marjına bakıyor markayla filan işi yok!
Ben yılarca Kore ile çalıştım-yaşadım v.s bizim gibi "MARKA hastası" bir millet bu dünya da hiç görmedim!
Ayakkabı alırız MARKA deriz Don alıyoruz ülen Markamı diyoruz!!

Gidin Koreye görün herifler ne alıyor ne giyiyor! caponu kapısının önünden geçirmiyor veriyor odunu valla!
Klimalar da öyledir! "ME" alemin kralıymış yaw geçin gidin kardeşim MH de alemin kralıyımış yok Toshiba filan
en iyisiymiş! geçin bunları kardeşim,yazık yaw bu ülkenin Dövizlerine

"MARKA Mezar" yapmışlar şimdi buyrun girin!!

abi bu ne hastalık yaw MARKA diye geberecez!

Can abi, aslında sevgili Sota Sota ile de ilk başlarda bu konuda pek anlaşamazdık ancak içeriden bazı bilgileri paylaşınca ve kendisi de zaman içerisinde bazı gerçekleri görünce ne demekistediğimi daha iyi anladı zira ben de hem DH de hem de burada yıllardır insanlara sırf önünde bir MARKA yazıyor diye gereksiz fazladan para ödememeleri gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.

Sen şimdi burada GREE dünya markasıdır diyorsun ya, aslında bunu kabul etmeyen büyük bir kesim var ancak bunun da sebebi bana göre forümlarda paylaşılan kirli bilgilerden diye düşünüyorum.

katılırsınız veya katılmazsınız bilmem lakin bana göre klima alırken önündeki markadan ziyade arkasında duran firmaya bakmak da gerekiyor.

bu gün AİRFEL markasını ''Abi DAIKIN'ın bu klima'' diyerek satıyorlar, yapmayınm kardeşim, Taam firma larak güçlüdur ve malının arkasındadır ancak o klima bir DAIKIN kalitesinde değildir, Kaldı ki bir noktadan sonra ben DAIKIN ın dahi kalitesini masaya yatırır tartışmaya açarım.

Haaa bana de ki, ''kardeşim mal orta kalite, ama arkasında DAIKIN var'', Almazsam namertim. Ama bana ticari varyasyonlar ile ''Abi DAIKIN BU YAAAA'' dediler mi deliriyorum ben :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Kardeş Split işinde "GREE" tek başına 1/3 dünya pazarına hükmediyor yaw,dandik mal marka mal
şöyle mal böyle mal ben bilmem,herif saksıyı kullanmış olaya girmiş 1/3 pazar payı demek yaw!

Şimdileri kimileri Gree şöyleymiş yok böyleymiş desin,ülen kimin umurunda,adam malı götürüyor
ve de özellikle bizim MARKA hastaları da ona buna bok atıyor!

Kendisine güvenen gider GREE ye veya Haier veya Midea an baba cihazı ürettirir,MARKA sını da basar
Çin li geçer gider,kavgası da ona buna kalır!

Ülen Çin li bunlara acaip gülüyor,katıla katıla hemde Kore li deacaip gülüyor,ülen bizi KORE li
diye biliyorlar diyor ama malı yine Çin li üretiyor,millet KORE malı sanıyor yaw

"Capon" bile bu konuda düne kadar acaip katıydı,hatta "Made in Japan" yazmayan malları evlerine sokmazlar dı!
(70/80 li yıllar da) Çin li ilk önce heriflerin bu direnişini kırdı!(90 yıllar da) heriflere "Made in China" yı kafalarına
çakarak aldırdılar yaw

Biz TÜRK ler de hala MARKA diye ortalık da mal arıyoruz!
Bak caponu bitirdiler ama bizi bitiremediler ve biz hala MARKA diye debeleniyoruz!

Bazı ana üretiicler neden bizi acaip fazla seviyorlar biliyormusunuz acaba???
ülen dünyada MARKA hastalığı bir tek bizde vardır! biz hala o marka iyidir bu marka dandiktir
kavgası veriyoruz;Allaha şükürler olsun "yerli" diye de hiç bir bok üretmiyoruz! %75 civarı da
"ithal girdi" kullanıyoruz!!!! sonra şu kadar ihracat yaptık diye övünüyoruz! düş 150 Milyar dolar dan
%75 ne kalıyor geriye??? $ 37/38 Milyar gerçek TÜRK ihracatı vardır!

Yaw GREE yi geçtim,Samsung veya LGE bile bizim bu gerçek rakamın (yuvarlak hesap $ 40 Milyar dolar olsun!!)
ikiye hatta üçe katlıyorlar! sonra çıkıp 150 milyar satış yaptık diyorlar ama %75 ithal girdiyi düşmüyorlar uyanıklar!

Dolayısıyla KatmaDeğer üretilemediği içinde bütün faturayı vatdandaşa ödetiyorlar! Benzin den Rakıya oradan
bilmem neye kadar hala da yetmiyor onu da satılm para gelsin diyoruz ama hesapta % 150 milyar ihracat yapmışız!

Klimaya gelirsem pazar da hala acaip bir kirlilik ve de bilgisizlik vede bilinçsizlik hakimdir!

MARKA diye milleti kekliyorlar yaw!

ülen almayın Gree nin kendisini veya MH/ME Tosh Hitac,Pany v.s v.s
Gree nin kendisini almayın diyorum ama ülen zaten 1/3 ünü de Gree üretiyor! ya da Midea!
Gree nin kendisi de acaip uçmuş bari onun ve Midea nın ürettiğini çakma marka adı altında alın!
Nasılsa her 4 klimadan 3 tanesini bu üçlü üretiyor!!! Vestel de bunlardan alıyor veya diğer geri kalan
bir kaç ana üretici den alıyor Beko da öyle kısaca alayı bunlardan alıyor,abi herifler de yok yok istediğin
paraya istediğin kilima üretiliyor!

valla işin "arka bahçesi" bana göre de çok daha önemlidir! yemişim MARKA yı yaw veua bunu alıp da rezil
olacaksam ne anladım MARKA dan o zaman! TR de bunların çok örneklerini görmekteyiz çünkü memleket de
adam gibi THK yoktur!! valla yandım gülüm keten helvası olursun MARKA diye!

Klima da yerli den şaşmayın artık,ona göre Beko/Arçelik/Vestel çakın gitsin yaw ME imiş yok YM işim sallayın geçin
alayını zaten Gree/Midea/Haier/Chogi filan bunlar üretiyor malları,vatandaş bu konuda bilinçlense yerli montajı da
ona göre mal üretecek ama yerli dedinmi,millet "montajc"ı deyip veriyor odunu!!

Gidin Kore de ME/MH/Daikin veya capon klima varmıdır bakın bakalım!
yaw herifler kendi vatandaşı için adı bile duyulmamış çoğu Çin işi klima takıyorlar! adamın MARKA
diye takıntısı yok ki Samsung LG bile en çok dışarıda takılıyor yaw!

Aslında en güzeli TR için Çin li direk gelecek! MARKA filan bakalım kalıyormu ortalıkta alayı kaçacak yer arayacaktır!
5/6 kağıda satılan mal da 1/2 kağıda alınacaktır o zaman!
Ya da sektörde yerlinin önünü sınırsız açıp(aslında montaj tabiki) çok ucuza klima sahibi yapacaksın vatandaşın
++

Gerçenler de Mr.Trump un kafası attı;ana sorun neydi biliyormusunuz?
"ValMart" diye USA da bir zincir marketler grubu vardır,herifler %99 ÇİN malı satıyorlar! ama heriflerin
yıllık ithalat ciroları 150/200milyar Dolar civarını buluyor!!! tek başına ValMart ıvır-zıvır Çin işi malları çok ucuz paraya
satıyor ve de acaip para kazanıyor! Trump ilk buna uyuz oldu ve Kota/Çin e engelleme v.s v.s dedi ama o iş
tutmayacak tabiki!

Gree ile Midea;USA da bir alay çakma marka ile pazarın neredeyse tamamına hakimdir!
Trump buna da uyuz olmuş! şimdi çare arıyorlar,ülen USA da hemen hiç bir şey üretilmiyorki artık
biz de yaklaşık böyleyiz! Avrupada yaklaşık böyledir!

O zaman yerliyi güçlendirecek özellikle bizde bazı önlemlerin alınması şart dır!

"Malın arkasında duran firma" lafına katılıyorum bende! yani MARKA aldın ama firma arkasında adam gibi duramıyorsa
yemişim o markayı ben!

yaw bizde herkes konuşur,hatta hayatın da "GREE" denen bir ana üreticiyi duymayan-bilmeyen milyonlarca insan var TR de!
GREE kim yaw derler sorsan! Midea belki biraz daha tanınıyor olabilir ama GREE hala bilinmiyor! halbuki bilse MARKA ya
da bu üretiyor dandik malı da bu üretiyor!!

"HiSense" panel işine girdi yıllar evvel,şu anda bu konuda dünyanın en büyüğü! herkese de mal üretiyor!
kendi malını da(TV) satıyor hemde İngiltere de! dünyanın en zor pazarın da!
TPVision(Philips leri üreten ana üretici) 2.numaraya düştü şimdilik! yaw bunlar bir çok sektör de dünya devleri üreticiler dir!

GREE de aynen böyledir 1/3 pazar payı ne demek kardeşim!

HiSense $ 112 milyon saydı Toshiba nın 40 yılılık isim kullanma hakkını satın almıştır geçenler de!
sadece TV işinde ve bazı ilgili işler de "isim hakkı Lisansı" olarak 112 milyon doları şak diye saymıştır!

Vestel de girdi bu ihaleye ama hava aldı tabiki! örneğin Ahmet Bey ülen 200 milyon dolar verin kapın deseydi!
HiSense bu sefer eminim 250 milyon dolar sayacaktı! adamlar da para sonsuz yaw

HiSense Sharp ın "Amerika Kıtası" hem isim hem üretim ve aklınıza ne gelirse alayını satın almıştır!
Meksika da olan fabrikaları da dahil! ne varsa bastı aldı!

GREE de hem Çin de hem da diğer ülkeler de başka işler konusunda son yıllarda basıp alıyor,gözünü karartıp!
GREE de bir sürü mal grubu oldu şimdi!

GREE şuanda bu sektörde her bakımdan bir numara oldu artık!

Ama adamlar MARKA diye bir takıntının peşinde hiç değiller! isteyene mal üretiyor!

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,709
Konu Gree , Haier Olunca Ekleyecek Bırkac Lafım Olacak
Her 2 Markada Son Bırkac Yıllırdır Urettıklerı Urunler Cıddı Anlamda Yazılımsal Sorunlu

Gree Isıtmada Verdıgı H5 Hatasıyla Karsılanmayan Olmamıstır, yada Isıtmada Devreye Gırmedıgını Sagır Sultan Bıle Duydu
Calıstıgı Zamanda Verılen Set Degerının Ustune Cıkmasına Ragmen Durmadıgını
Bızım Cıngıl D.H Gürcan Bıle Yasadı Aldıgı Gree Uretımı York Klımayla

Haier Benım Basımdan Guzel Bır Atraksıyon Gectı. Klıma Kendını Kısamıyor Sureklı Yuıksek Hz Calısıp Asırı Tuketım Yapıyordu
Arkadaslarda Esanjorun donma yaptıgını gordum Esanjor Vakası Forumlar Cok Paylasan Oldu
Uretım Hatasıydı O Modeller

Velhasıl her 2 markada gectıgımız bırkac yıl ıcınde stabıl olmayan cıhazlar urettıler

Aırfel bıle GREE Vazgecıp Gecen Sene Itıbarıyle Mıdea Urettırmeye Basladı

Dıger Fason Uretım Yaptıran Tum Fırmalar Tektek Mıdea Calısıyor Artık

Ben Gree ve Haıer Urunlerını Almam Onermem Alana Manı Olmam

Rustunu Ispatlamıs Gerek Fıyat/Performans Urunu Olan Mıdea Alır Gecerım

2 Yıl Olacak 7/24 Hıc Kapatmadan Kullandıgım Mıdea Mıssıon Bılırım

Gunde 3-5 Saat Kullanarak Klımanın Dayanımını Kalıtesını Tuketımı Anlasılmaz

Oncekı Gun Komsumuza 2 Adet Mıdea Blanc Aldık Suan ıcın Memnunlar, Onlarca Tavsıyede Bulunduk

Mıdea ıcın Sadece 1 Defa Olumsuz Gerı Donus Oldu, Cozume Ulastıramadan Bızımle Baglantıyı Kestı Ilgılı Arkadas

*Yuksek Butce

Mıtsubıshı Electrıc SF Serısı ve Uzerı
Toshıba Daiseikai Serisi
Panasonıc Ethera
Daikin Shari ve Uzerı
Mitsubishi Heavy Diamond Serisi

*Orta Butcede

Mıdea Mıssıon
LG Sirius
Mitsubishi Heavy Silver Serisi

*Dusuk Butce

Mıdea Blanc

M Çevrimdışı

Mahir033

Yeni Üye
28 Mar 2018
11
41
Merhaba, İyi çalışmalar.

24.000 btu klima için öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Uzun zamandır forumları takip ediyorum ve iyice kafam karıştı :confused:

Midea Blanc U-24hrfn1 24.000 Btu
Airfel Ltxn71u 24.000 Btu
Sigma Plus Sgm24ınvdme 24.000 Btu
Mitsubishi Electric Hj60va 21.000 Btu

Fiyatları ortalama aynı ve ekstra tavsiye edebileceğiniz model varsa belirtirseniz sevinirim.

Yardım ve öneriler için Şimdiden teşekkür ediyorum

@şota hocam hangisini almalı, net marka model bilgisi verebilirmisiniz

M Çevrimdışı

Mahir033

Yeni Üye
28 Mar 2018
11
41
Teşekkür ederim hocam, bir şey daha sormak istiyorum.

Mitsubishi 21.000
Midea Blanc 24.000

Fiyatları aynı ikisinin, 3.000 btu arada fark var. Soğutma için çok fark eder mi? Siz olsanız hangisini seçersiniz veya tavsiye edebileceğiniz başka model var mı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt