Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E Çevrimdışı

ercans42 

Aktif Üye
25 Eki 2017
79
59
yardımlarınız için teşekkürler cahillik kötü şey :) 
sevgili ado ve sota kardeşim..iyi geceler.başka bi syfaya yazdım ama yanlış yapmışım diye bu sayfaya da yazayım dedim. bilgileri çok beğendim ellerinize sağlık.... bir hafta önce vestel 18 lik (invertör nature plus galiba) alıp montajı yaptırdım.daha önce de 24 m2 salonda 7-8 yıl sigma marka 18 lik ınv.klima kullanıyordum.ısıtma ve soğutma çok iyi memnunduk lakin dış ünite kartı arıza yaptı.özel servis modül yanık dediler 800 civarı masraf çıkardılar bende yeni alayım dedim.şu an yeni klimanın ısıtmasından hiç memnun değiliz. bazen çok iyi bazen soğuk üflüyor. birde az önce iç ünite ekranında ( er 02 ) arıza kodu verdi..klimayı kapattım ve biraz sonra tekrar açtım normal eskisi gibi çalılştı.. 10 gün olmadan yeni alınca bu duruma üzüldüm.. forumdaki kod listenizde akımla alakalı diye anladım daha doğrusu tam anlayamadım.. servis çağırıp kontrol ettireceğim.. ama bu koddaki hatanın nedenlerini merak ettim.sık karşılaşılan bir durummu bu.montajla alakası varmı.. tavsiyeniz olacak mı..teşekkürler kolay gelsin..

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,710
Ercans bey Merhaba

Bahsettiginiz hata kodu

Dusuk voltajdan kaynaklidir

Kaldiki 185volt kadar duserse

Klimadan randıman alamamaniz gayet normal

Evinizde yada cevrenizde
Voltmetre varsa

Belli aralıklar evinize gelen
Voltaj degeri olcmeniz tavsiye ediyorum

Olcumleri bir yere not edip bizimle paylasirsaniz seviniriz

Ona gore elektrik dagitim sirketiyle
Yada
Klima Servisle Irtibat Kurmanizi
Soyleyebiliriz...

E Çevrimdışı

ercans42 

Aktif Üye
25 Eki 2017
79
59
Sota' Alıntı:
Ercans bey Merhaba

Bahsettiginiz hata kodu

Kaldiki 185volt kadar duserse

Evinizde yada cevrenizde
Voltmetre varsa

Yada
Soyleyebiliriz...

yardımlar için teşekkürler abim.tavsiyelerini uygulayacağım..

E Çevrimdışı

erkut303

Aktif Üye
23 Kas 2016
300
55
KLİMAMIN FİLİTRESİNİ TEMİZLEDİM TEMİZLİK ŞART ??

20180107_105113.jpg

20180107_105150.jpg

20180107_110856.jpg

20180107_110916.jpg

20180107_110923.jpg

E Çevrimdışı

ercans42 

Aktif Üye
25 Eki 2017
79
59
ercans42' Alıntı:
Sota' Alıntı:
Ercans bey Merhaba

Bahsettiginiz hata kodu

Kaldiki 185volt kadar duserse

Evinizde yada cevrenizde
Voltmetre varsa

Yada
Soyleyebiliriz...

yardımlar için teşekkürler abim.tavsiyelerini uygulayacağım..

servis geldi dinlediler akımdan olabilir dedi ve gittiler.normalde önceki servis elemanı elindeki altele sıcaklığı bile ölçüyor hatta voltajı amperini bile ellerindeki aletle kontrol ediyorlardı..belirttiğiniz gibi avometre aldım ve elektrik voltajını sabah akşam 3 gün denedim.200-220 arasında geziniyor. evde çift klima var.ikisinide çalıştırdım akşam 20-21 civarı çok nadir de olsa anlık 190-195 volta düştüğü oldu ama geneli 210 da sabitledi.190 dan aşağı hiç düşmedi.normal değerler arasında yani....ısıtma yapmak için 28 ve üzeri uzun zaman çalıştırınca verimli.zira önceki klimam sigma 18 lik inv. de 25 derecede aynı ısıyı kısa sürede elde ediyordum..yani memnun kalmadım vestelden..performansı düşük geldi bana..diğer klima ise 12 lik inv. baymak.oda küçük 12-13 m2 civarı.. 22-23 lerde odayı hamam gibi yapıyor..verdiği sıcaklık alenen belli..vestelde bu sıcak üfleme zayıf geldi bana.. ev için ortalama bir regülatör önerir misiniz, ne önerirsiniz.
.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,710
Evınız Buyuk Ihtımal Monıfazedır Yanı Tek Fazlı Sayacta Topla 4 Adet Kablo Gorursunuz

10Kva Tam Otomatik Regülator Ortalama Bir için Yeterlidir...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Cvp: Klima Tavsiyesi 2018

Sota' Alıntı:
Yok mu Klıma Alan Itınayla Tavsıye Verılır  :laugh:

Abi malum kışı yarıladık, ayrıca Ülkemiz genelinde ısıtma sisemlerinde klima çok çok ön sıralarda değil. ''Yahu zaten Şubata geldik, Mart'da bittimi kış bitti'' mantığından hareketle artık kimse klima araştırmaz şu ara diye düşünüyorum.

Nasipse Mayıs itibariyle burada iğne atsan yere düşmez, o zaman herkes dışarıda olduğu için bu sefer ''Yokmu TV alan?'' diye sorarız.  :haha:

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,710
Yılda 9 Ay Klıma Kullanıyorum

Aralık Ocak Subat Mart / Kıs Modu

Hazıran Temmuz Agustos Eylul Ekım / Yaz Modu

Cevreme Bakıyorum, Nereye Gıtsem Klımayla Isınmayla Isınıyorlar

Demekkı Tavsıye Almadan Klıma Alıyor Mıllet  :haha:

G Çevrimdışı

Göksel

Yeni Üye
3 Şub 2018
7
Cvp: Klima Tavsiyesi 2018

Sota' Alıntı:
Yok mu Klıma Alan Itınayla Tavsıye Verılır  :laugh:

Üstad epeydir klima konusunu araştırıyorum. Tavsiyelerinizin gayet mantıklı olduğunu gördüm. Bu nedenle Midea missiona kafayı taktım. Ama bu seferde mission un artia getirilmediğini öğrendim. Bu konuda bilgilendirirsen sevinirim. Bu arada 2500-3000 TL civarında bir klima bakıyorum. SimŞimdi teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt