Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
İyi aksamlar dün genel merkezdeki teknik bölümdeki kişi ile görüştüm her klimada gaz sesi olur dedi klimaya bakmaya merkezden servis gonderecek bizim ses normal mi yoksa yüksek mi diye ? Bu klimalardaki normal sesi oda icerisinden duyabili miyiz ? Yoksa klimanin yakinindan mi duyulur? Gaz sesi çabuk mu gecer yoksa benim ki gibi 3_4 dk duyulur mu? Birde bende 1200 tl aldigim arçelik on off klima 2012 de almıştım 12binlik arkali önlü bagli 4 metre boru dış ünitenin arkasina o seklinde sarılı ne sicakta nede sogukta tek bir gaz sesi yok bu gaz sesi inverter klimalara mi özel?

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33
shrapci' Alıntı:
İyi aksamlar dün genel merkezdeki teknik bölümdeki kişi ile görüştüm her klimada gaz sesi olur dedi klimaya bakmaya merkezden servis gonderecek bizim ses normal mi yoksa yüksek mi diye ? Bu klimalardaki normal sesi oda icerisinden duyabili miyiz ? Yoksa klimanin yakinindan mi duyulur? Gaz sesi çabuk mu gecer yoksa benim ki gibi 3_4 dk duyulur mu? Birde bende 1200 tl aldigim arçelik on off klima 2012 de almıştım 12binlik arkali önlü bagli 4 metre boru dış ünitenin arkasina o seklinde sarılı ne sicakta nede sogukta tek bir gaz sesi yok bu gaz sesi inverter klimalara mi özel?

hocam gaz sesi nasıl olur bilmiyorum ama ben bir video çektim benim klimamda yeni 15 gün olmamıştır alalı. 18 lik klima. bir bak istersen kendin  karşılaştır ben gaz sesini bilmiyorum. 

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=s4SVXRRL-bU&t=5s[/video]

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
shrapci' Alıntı:

İnverter olan sadece elektriksel sistemdir, Gaz akış sisteminde değişen en ufak şey yoktur. Yani akışkanlarda on/off ile inverter arasında fark yok, aynı temel sistem üzerine kuruludur tüm düzen.
Gaz akış sesi evet her klimada vardır lakin bunun duyulabilirliği belli orandadır, En düşük fan kademesinde duymak isterseniz duyacağınız gaz sesi de var, Normal fan sesinde duyamayacağınız gaz sesi de var.
Normal bir ev kullanıcısı olarak duymanız gereken gaz akış sesi değil üfleme sesidir sadece.

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Ado' Alıntı:
shrapci' Alıntı:

İnverter olan sadece elektriksel sistemdir, Gaz akış sisteminde değişen en ufak şey yoktur. Yani akışkanlarda on/off ile inverter arasında fark yok, aynı temel sistem üzerine kuruludur tüm düzen.
Gaz akış sesi evet her klimada vardır lakin bunun duyulabilirliği belli orandadır, En düşük fan kademesinde duymak isterseniz duyacağınız gaz sesi de var, Normal fan sesinde duyamayacağınız gaz sesi de var.
Normal bir ev kullanıcısı olarak duymanız gereken gaz akış sesi değil üfleme sesidir sadece.
Hocam yorumunuz için teşekkürler c.tesi gelecekler eğer normal derlerse bizim arceligi gösterecem. Tv açık normal seste kulaginizi klimaya verirseniz gaz sesini duyuyoruz o derece. Sizleri tekrardan bilgilendirecegim.

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
clearidas' Alıntı:
shrapci' Alıntı:

hocam gaz sesi nasıl olur bilmiyorum ama ben bir video çektim benim klimamda yeni 15 gün olmamıştır alalı. 18 lik klima. bir bak istersen kendin  karşılaştır ben gaz sesini bilmiyorum. 

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=s4SVXRRL-bU&t=5s[/video]

Yorumunuz için teşekkürler bende kaydetmeye calistim ama telefonun mikrofonu o sesi tam alamiyor.telefonu tv baglayip tvnin son sesini acarsam ozaman anlasiliyor neyse Bendeki gaz sesi klimayi ilk actigimda icindeki fan yavas donerken geliyor zaten 3-4 dk gaz bastiktan sonra fan tam calisiyor. Klimanin gaz sesinden anlasiliyor dolumu yapiyor ondan sonra isitmaya devam birde garip bir ses sanki ucak kalkmaya hazirlaniyormus gibi zaten kalkis yaptimi gaz sesi kesiliyor

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33
Anladım hocam benimkinde bahsettiğiniz gibi bir ses gelmiyor. İlk açtığımda hatta hiç ses yok sonra uflemeye başlıyor ve üfleme sesi geliyor sadece.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,711
shrapci' Alıntı:
Ado' Alıntı:
shrapci' Alıntı:
Yorumunuz için teşekkürler. Bugün me anabayiyi aradim beni teknik bir yere bagliyacaklardi servisten bilgi alip beni tekrar arayacaklardi ama daha aramadilar yarin yine arayicam sizleri yine bilgilendiririm

Mutlu oluruz azizim zira, sizlerin bu geri dönüşleri ile, toplumsal bilgi yayılımı ve bilinçlendirme amacımıza çok daha emin adımlarla ilerlemiş oluyoruz.  :ok:

Hocam sizlere bu forumu kuranlarada çok teşekkür ederim Allah sizlerden razi olsun sizler sayenizde faydali bilgiler öğreniyoruz bizde katkı sagliyorsak ne mutlu bize

Mevlam Sendende Razı Olsun

Demekkı Forumumuz Amacına Ulasıyor :ok:

L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69
Merhaba arkadaşlar,

Benim de pazartesi kurulan sf42'den bir tıslama sesi geliyor. Hani böyle sular kesildiğinde çeşmeyi açarsın da su akmaz ama tıssss diye ses gelir. Onun gibi.
Ne zaman oluyor derseniz ısıtmadan beklemeye geçerken . Yani sıcak üflerken serin üflemeye geçerken 4-5 saniye sürüyor tıslama sesi ve odanın her yerinden tv açıkken çok net duyuluyor. Her 10 dakikada bir bu sesi duymak Normal mi?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Lehrer48' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Benim de pazartesi kurulan sf42'den bir tıslama sesi geliyor. Hani böyle sular kesildiğinde çeşmeyi açarsın da su akmaz ama tıssss diye ses gelir. Onun gibi.
Ne zaman oluyor derseniz ısıtmadan beklemeye geçerken . Yani sıcak üflerken serin üflemeye geçerken 4-5 saniye sürüyor tıslama sesi ve odanın her yerinden tv açıkken çok net duyuluyor. Her 10 dakikada bir bu sesi duymak Normal mi?

Benim savunduğum konu şu,

Gaz sesi olmayan klima yoktur, Lakin yere göğe sığdırılamayan (Ben de mühendisliklerini takdir ve kabul ediyorum ona itirazım yok) bu markalarda olmaması en azından tüketici bu derece bariz duymaması gerekir diye düşünüyorum.  :ok:

Yine de Mitsh ürünlerini daha iyi bilenler, daha farklı yaklaşabilirler konuya.

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
İyi aksamlar bu gün servis geldi . ilk olarak dis uniteye bir cihaz bağlayıp dizüstü bilgisyarla veri kaydetmeye başladılar.sonra ic üniteyi calistirdik bizim fh yine ayni şekilde gaz sesi cikarmaya başladı servis anormal bir ses dedi sonra borulamayi inceledi.herhangi bir sorun bulamadi.baya bir aç kapa soguktan sıcağa geçiş sicaktayken derece düşürüp klimayi beklemeye alıp sonra derece cikardiginda hepsinde gaz sesi geldi. Baya bir video kaydı aldı. Zaten her bir denemede gaz sesi 3_4 dk sürüyor.bu klima neden gaz sesi yapar dediğimde borulamada bükülme ezilme olursa cikar dedi bizde yok anormal bir durum dedi. Birde bu sekilde başka klimalarlar karsilastiniz mi diye sordum hiç rast gelmedik dedi.son olarak basinc degerlerine baktı ondada sorun yok dedi. Ben değişim istedim bakalim sonuç ne olacak

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
599
izmir de ara kat yalıtımlı bina sadece yazları 3 ay kullanabileceğim  13 m2 odaya klima bakıyorum kaç btu yeterli gelir  

beko arçelik bakmıyorum

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,711
9
Turbo k.arza78' Alıntı:
izmir de ara kat yalıtımlı bina sadece yazları 3 ay kullanabileceğim  13 m2 odaya klima bakıyorum kaç btu yeterli gelir  

beko arçelik bakmıyorum

Oooo Turbo Nerelerdesın Sen Yahu Karabatagı Gectın

Arcelık-Beko Memnun Kalmadın mı Hayırdır

Onerım

Mıdea Blanc 9000btu

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
599
Sota' Alıntı:
9
Turbo k.arza78' Alıntı:

beko arçelik bakmıyorum

Oooo Turbo Nerelerdesın Sen Yahu Karabatagı Gectın

Arcelık-Beko Memnun Kalmadın mı Hayırdır

Onerım

Mıdea Blanc 9000btu

hayır çok memnunum beko arçelikten 

ama bu sefer değişik marka alacağım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt