G
GökselSaraçoğlu
Aktif Üye
- 19 Haz 2019
- 137
- 57
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Servisinde ustasına denk gelmek lazım ? Benimde dış ünite dediğiniz kadar ve bazen de ondan da düşük ses yapabiliyor (18.000 BTU). Klimayı 7/24 esasına göre çalıştırırsanız muhtemelen dış ünitenin sesi daha da azalacaktır. Sebebi ise Adem Helvacı belirttiği gibi ısının sıcaktan soğuğa doğru akışı, dolayısıyla odanın duvarları da istenilen dereceye geldiğinde klima rahatlayacak ve dış ünite sesi azalacaktır. Bunu sizin gözlemlemeniz lazım, eğer bu şekilde uzun süre sesli devam ederse o zaman servise haber vermek lazım. İç ünite de sizin dediğiniz çıt çıt sesi bazen bende duyuyorum, bunun sebebini bende merak ediyorum. Mutlaka nedenini bilen ve bizi aydınlatacak biri olur (ki bu forumda cevapsız bir şey kalmıyor ?Bugün Midea Prime 12000 BTU klimayı takmaya geldiler. Biraz meşguldüm fazla başlarında duramadım ama dış üniteyi takarken dedim ki vakum yapacaksınız değil mi? Kısmet diye cevap verdi bay usta . Ben de dedim kısmete felan bırakma sen yap ustam dedim. "Ya aslında gerek yok da yaparız" dedi. "Ben ilkokulu bitirdim bu işe başladım sıfır klima ve bu kadar kısa boruya vakuma gerek yok aslında dedi." Ben de Adem hocanın videosuna istinaden "valla kısacık hortumda bile gazın değiştiğini gördüm ustam" dedim. Tabi o yine bildiğini anlattı. Ben de sen yap ustam içimizde ukte kalmasın dedim sonra baktım yanındaki yardımcı çocuklar vakumluyorlardı. İç üniteyr bi baktım yamuktu. Gittim su terazisini aldım geldim evet yamuk. Dedimki usta iç ünite biraz yamuk olmuş. He dedi vida kaydırıyor bilmem ne. Dedim benim simetri hastalığım var onu sökerim sen bi ayar çek beni uğraştırma neyse işim vardı gittim geldim baktım düzeltmişler . Neyse klima 4-5 saattir çalışıyor. Soğutması güzel. Hatta soğuk diye 27 dereceye kadar çıkardım ve genelde bizim iş yerinde 26 derece ve üzerinde çorap kokusu gibi bir koku gelirdi bunda gelmiyor . Ancak çıt çıt sesler ile birlikte beni rahatsız edip bu saatte buraya yazmama neden olacak bir sesle çalışıyor. Bunu sevmedim. Dış üniteden sürekli bir ses geliyor uzaktan gelen bir çamaşır makinası sesi gibi. İç ünitenin de üfürme sesi rahatsız ediyor. Bilmiyorum ilerde geçer mi?