Arkadaşlar merhaba,
Kaç yıldır ertelediğim klimayı bu yıl almayı düşünüyorum. Bu konuyu geriye doğru mümkün oldukça okudum, aklıma bir cihaz yattı fakat yine de fikrinizi sormak istedim.
Ankara'da, 17m2 lik güney batı cepheye bakan, önünde balkon olan (sıcaklığı nisbeten kesiyor) bir odaya soğutma amaçlı LG S3-M09JA2FA A++ Dual Plus 9000 klima almayı düşünüyorum.
Forumda vakumlama konusuna önem verildiğini gördüm, LG servisini aradığımda bunu özellikle belirteceğim fakat kabul etmezlerse ne yapabilirim bilmiyorum. Vakumlama konusunda talebim tam olarak ne olmalı?
Dış ünite odanın hemen önündeki balkona koyulursa ses konusunda balkonu oturulamaz duruma getirir mi bu konu biraz düşündürüyor beni.
Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Geçmiş olsun
Sota
Düzenleme: Ses konusunda fark olmayacaksa 9000 btu yerine 12000 btu da tercih edebilirim fakat ses sorun olacaksa 9000 yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Düzenleme 2: Klima taktırmayı düşündüğüm odanın önünde kapalı cam balkon var. Aslında yazın bu balkonu kullanmak da istiyoruz bu sebeple acaba kapalı cam balkona klima taktırılabilir mi? Bu konuyu aratınca hep dış ünitenin balkona koyulması ile ilgili yasal konular çıkıyor. Cam balkona klima taktıran olmamış olabilir belki. Ne dersiniz, yapılabilir mi böyle bir şey?