Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,913
@Şota başkan çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum.Kovidi çok ağır geçirmiş biri olarak tavsiyem;vücut bağışıklığını güçlendirici şekilde beslenmeye,uyku ve dinlenmeye,hijyene dikkat et.Tekrar geçmiş olsun.
çok şükür ağır geçmiyor ama
geçmeyen başağrısıyla başım dertte.
anlık batmalar şeklinde tam tepe kismindan vurup gözümden yaş getiriyor.
(agri kesici işe yaramiyor)

Bugün 5. gun ates sabit 38-38.5
Buna bagli olarak halsizlik var.

S Çevrimdışı

seali

Yeni Üye
3 Şub 2017
10
iyi günler
Muğlada 20 m2 güney cephe odam için sadece soğutmada kullanılacak klima arıyorum, bütçem 4500-5000 tl.Gree Fairy ile Gree Pular arasında kaldım. ikisi arasında 1000 tl fiyat farkı var

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,913
iyi günler
Muğlada 20 m2 güney cephe odam için sadece soğutmada kullanılacak klima arıyorum, bütçem 4500-5000 tl.Gree Fairy ile Gree Pular arasında kaldım. ikisi arasında 1000 tl fiyat farkı var
Merhaba her iki makina fiyatı performansına göre gereksiz şekilde yüksek.

Gree Fairy serisiyle ayni katalog verilerine sahip LG Dual PLUS çok daha uyguna alabilirsiniz.
tabiki son karar sizin.

K Çevrimdışı

kkapan

Yeni Üye
24 Nis 2021
3
38
Arkadaşlar 4. gündür Covidle uğraşıyorum.
Kusura bakmayın bu yuzden fazla online olamıyorum.

LG almak dogru yapmışsınız vakumla yaptırmayı unutmayınız.

K kkapan, 20+8 m2 korunakli yalıtımlı alan olsa 12 yeter derdim ama cam balkonlarda ısı kaybi çok fazla.
balkon kapisi acik kalacaksa 18
kapatirim dersen 12. yeterli.

Arkadaşlar 4. gündür Covidle uğraşıyorum.
Kusura bakmayın bu yuzden fazla online olamıyorum.

LG almak dogru yapmışsınız vakumla yaptırmayı unutmayınız.

K kkapan, 20+8 m2 korunakli yalıtımlı alan olsa 12 yeter derdim ama cam balkonlarda ısı kaybi çok fazla.
balkon kapisi acik kalacaksa 18
kapatirim dersen 12. yeterli.
cok gecmis olsun Sota Sota . max 5500 e kadar 3 tane 12 btu luk klima tavsiyesi alabilir miyim. lg s3-m12jarza ve arceligin 12 btu luk wifi li modeli arasinda kaldim. siz ne dersiniz

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

benlinux

Yeni Üye
1 May 2021
12
41
Arkadaşlar merhaba,
Kaç yıldır ertelediğim klimayı bu yıl almayı düşünüyorum. Bu konuyu geriye doğru mümkün oldukça okudum, aklıma bir cihaz yattı fakat yine de fikrinizi sormak istedim.

Ankara'da, 17m2 lik güney batı cepheye bakan, önünde balkon olan (sıcaklığı nisbeten kesiyor) bir odaya soğutma amaçlı LG S3-M09JA2FA A++ Dual Plus 9000 klima almayı düşünüyorum.

Forumda vakumlama konusuna önem verildiğini gördüm, LG servisini aradığımda bunu özellikle belirteceğim fakat kabul etmezlerse ne yapabilirim bilmiyorum. Vakumlama konusunda talebim tam olarak ne olmalı?

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Geçmiş olsun Sota Sota

Düzenleme: Ses konusunda fark olmayacaksa 9000 btu yerine 12000 btu da tercih edebilirim fakat ses sorun olacaksa 9000 yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Düzenleme 2: Klima taktırmayı düşündüğüm odanın önünde kapalı cam balkon var. Aslında yazın bu balkonu kullanmak da istiyoruz bu sebeple acaba kapalı cam balkona klima taktırılabilir mi? Bu konuyu aratınca hep dış ünitenin balkona koyulması ile ilgili yasal konular çıkıyor. Cam balkona klima taktıran olmamış olabilir belki. Ne dersiniz, yapılabilir mi böyle bir şey?

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
çok şükür ağır geçmiyor ama
geçmeyen başağrısıyla başım dertte.
anlık batmalar şeklinde tam tepe kismindan vurup gözümden yaş getiriyor.
(agri kesici işe yaramiyor)

Bugün 5. gun ates sabit 38-38.5
Buna bagli olarak halsizlik var.

sota hocam geçmiş olsun acil şifalar diliyorum inşallah tez zamanda atlatırsın covid19 u
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

izmirde sıcaklar başladı artık bugün vira bismillah dedik klima çalıştırmaya şimdilik sadece akşamları çay içerken yemek yerken kullanıcaz

B Çevrimdışı

benlinux

Yeni Üye
1 May 2021
12
41
Arkadaşlar merhaba,
Kaç yıldır ertelediğim klimayı bu yıl almayı düşünüyorum. Bu konuyu geriye doğru mümkün oldukça okudum, aklıma bir cihaz yattı fakat yine de fikrinizi sormak istedim.

Ankara'da, 17m2 lik güney batı cepheye bakan, önünde balkon olan (sıcaklığı nisbeten kesiyor) bir odaya soğutma amaçlı LG S3-M09JA2FA A++ Dual Plus 9000 klima almayı düşünüyorum.

Forumda vakumlama konusuna önem verildiğini gördüm, LG servisini aradığımda bunu özellikle belirteceğim fakat kabul etmezlerse ne yapabilirim bilmiyorum. Vakumlama konusunda talebim tam olarak ne olmalı?

Dış ünite odanın hemen önündeki balkona koyulursa ses konusunda balkonu oturulamaz duruma getirir mi bu konu biraz düşündürüyor beni.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Geçmiş olsun Sota Sota

Düzenleme: Ses konusunda fark olmayacaksa 9000 btu yerine 12000 btu da tercih edebilirim fakat ses sorun olacaksa 9000 yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Düzenleme 2: Klima taktırmayı düşündüğüm odanın önünde kapalı cam balkon var. Aslında yazın bu balkonu kullanmak da istiyoruz bu sebeple acaba kapalı cam balkona klima taktırılabilir mi? Bu konuyu aratınca hep dış ünitenin balkona koyulması ile ilgili yasal konular çıkıyor. Cam balkona klima taktıran olmamış olabilir belki. Ne dersiniz, yapılabilir mi böyle bir şey?

Bir makinacı arkadaşa danıştığımda, balkona (22m2) 22000 btu luk takarsam oraya bağlı olan oda ve mutfağı da serinletebileceğimi söyledi. Siz ne dersiniz arkadaşlar? LG Dual Plus S3-M24K22FA 24K Wi-Fi A++ 24000 BTU Inverter alsam böyle bir şey olabilir mi?

Balkon güney cephe 22 m2 (L balkon) ona bağlı oda 16 m2 , balkona bağlı mutfak 17 m2

Mutfak serinlemese de olur, oda ve cam balkon serinler mi merak ediyorum.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bir makinacı arkadaşa danıştığımda, balkona (22m2) 22000 btu luk takarsam oraya bağlı olan oda ve mutfağı da serinletebileceğimi söyledi. Siz ne dersiniz arkadaşlar? LG Dual Plus S3-M24K22FA 24K Wi-Fi A++ 24000 BTU Inverter alsam böyle bir şey olabilir mi?
O makineci arkadaş balkonda yaşanacak ısı kaybını da hesaba katmış mı? Bana nedense saçma geldi.

Dış ünite cam balkonun içinde olursa orası hamam gibi olabilir, bu da klimanın performansını etkileyebiliir belki, bir de sesten dolayı oturamayabilirsiniz dış ünitenin yanında.

B Çevrimdışı

benlinux

Yeni Üye
1 May 2021
12
41
O makineci arkadaş balkonda yaşanacak ısı kaybını da hesaba katmış mı? Bana nedense saçma geldi.

Dış ünite cam balkonun içinde olursa orası hamam gibi olabilir, bu da klimanın performansını etkileyebiliir belki, bir de sesten dolayı oturamayabilirsiniz dış ünitenin yanında.

Isı kaybının olacağını özellikle belirttim ama yeteceğine çok emin konuştu. Bu sebeple 22m2 balkona 24000 btu luk bir cihaz alabilirim.

Yukarıda "Düzenleme 2" bahsettiğim konu dış ünitenin değil, klimanın kendisinin balkonda bulunmasıyla ilgili. Dış ünitenin yerini belirledim, dışarıda fransız balkonda duracak.

Aslında konu benim için şu hale geldi;

22m2 cam balkon sistemiyle kapatılmış güneş alan fakat store perde kullanılacak bir alanı (ve belki buraya bağlı olan 16 m2 odayı ) 24000 lik klima ile soğutabilir miyim ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Isı kaybının olacağını özellikle belirttim ama yeteceğine çok emin konuştu. Bu sebeple 22m2 balkona 24000 btu luk bir cihaz alabilirim.

Yukarıda "Düzenleme 2" bahsettiğim konu dış ünitenin değil, klimanın kendisinin balkonda bulunmasıyla ilgili. Dış ünitenin yerini belirledim, dışarıda fransız balkonda duracak.

Aslında konu benim için şu hale geldi;

22m2 cam balkon sistemiyle kapatılmış güneş alan fakat store perde kullanılacak bir alanı (ve belki buraya bağlı olan salonu) 24000 lik klima ile soğutabilir miyim ?
Konunun ustaları yanıt verir, benim bir tecrübem yok konuya dair.
Hatırladığım kadarıyla klimanın cama yakın olmaması veya o tarafa bakmaması gerekiyordu sanırım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Balkon güney cephe 22 m2 (L balkon) ona bağlı oda 16 m2 , balkona bağlı mutfak 17 m2

Mutfak serinlemese de olur, oda ve cam balkon serinler mi merak ediyorum.
Bahsi geçen stili değişik varyasyonlar ile yıllarca testlerini yaparak denemiş birisi olarak yazayım ki bu mümkün lakin tepki süresi oldukça uzar bilginiz olsun.

Yani özellikle aç kapa şeklinde kullanılan evlerde asla dikiş tutmamakla birlikte oldukça gereksiz bir fatura yükü biniyor üstünüze.

Soğutmada bir şansınız var lakin ısıtma asla dikiş tutmuyor.

Dilerseniz detaylı da sebeplerini anlatabilirim. Hatta bunun için video da çekebilirim daha rahat anlaşılabilmesi adına :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt