Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
W Çevrimdışı

winpeace 

Aktif Üye
7 Kas 2019
83
44
Sota Sota hocam 12 lik yatak odası için bu 3 modelden hangisini önerirsiniz.

Baymak Elegant Prime
DEMIRDOKUM Kion
Demirdöküm A5

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,464
Sota Sota hocam 12 lik yatak odası için bu 3 modelden hangisini önerirsiniz.

Baymak Elegant Prime
DEMIRDOKUM Kion
Demirdöküm A5
Hocam neden bu cihazlar :kiskis
Daş gibi LG Dual Plus var.

Baymak (Ciddi manada olumlu yorumlar mevcut) üreticisi nedeniyle pek ısınmadığım makina
Demirdöküm bu kion serisi arçeliğin önceki yıllarda kullandığı kasayı kullanıyor (nerede üretildiğinden emin değilim)
Demirdöküm a5 (bildiğin Gree makina Isıtmada kendini kısımama sorununu çözdüler mi acep :hmm)

W Çevrimdışı

winpeace 

Aktif Üye
7 Kas 2019
83
44
Hocam neden bu cihazlar :kiskis
Daş gibi LG Dual Plus var.

Baymak (Ciddi manada olumlu yorumlar mevcut) üreticisi nedeniyle pek ısınmadığım makina
Demirdöküm bu kion serisi arçeliğin önceki yıllarda kullandığı kasayı kullanıyor (nerede üretildiğinden emin değilim)
Demirdöküm a5 (bildiğin Gree makina Isıtmada kendini kısımama sorununu çözdüler mi acep :hmm)
lg ile fiyatlar arasında ortalama 500 tl fark var o yüzden.
baymak mı ilk tercihiniz olur?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,464
Baymak ve Demirdöküm arasında performans olarak neredeyse fark yok. (Demir döküm bir tık daha iyi)
iki cihaz arkadasındaki fonksiyon farklılıklara bakara kararını vermelisin (wifi-4 yöne salınım vb)

K Çevrimdışı

Kelebek

Yeni Üye
15 Mar 2021
22
29
Merhaba Arkadaşlar evime klima alacağım yaz kış kullanmak için18000 BTU değerinde yer Şanlıurfa ama neyi alacağıma karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim
LG dual plus 6000tl
Bosch 6000
Beko 5400
Arçelik ekolojik 5300
Gree 5300
Airfel 5400
Hair 5500
DD 5400
Hepsi 18000btu fiyatları
uzun yıllar sorunsuz kullanmayı istiyorum bu yüzden siz değerli kullanıcı ve bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhaba Arkadaşlar evime klima alacağım yaz kış kullanmak için18000 BTU değerinde yer Şanlıurfa ama neyi alacağıma karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim
LG dual plus 6000tl
Bosch 6000
Beko 5400
Arçelik ekolojik 5300
Gree 5300
Airfel 5400
Hair 5500
DD 5400
Hepsi 18000btu fiyatları
uzun yıllar sorunsuz kullanmayı istiyorum bu yüzden siz değerli kullanıcı ve bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum
Sota yardımcı olacaktır fakat öncesinde şunları da yazarsanız 18000 yeterli mi onu da netlestirelim.
Klima kullanım amacı ?
Klima kurulacak yerin görselleri ve m2 si?
Kurulacak cephe ?
Diğer odaları da serinletisin mantığıniz var mı ?
Daha verimli olabilmesi için evin kabaca krokisi çizer misin ?
Bunlar faydana olacaktır.

O Çevrimdışı

Ozkan331

Kayıtsız / Doğrulanmamış
LG dual plus 6000tl
Bosch 6000
Beko 5400
Arçelik ekolojik 5300
Gree 5300
Airfel 5400
Hair 5500
DD 5400
Hepsi 18000btu fiyatları
Arçelik Beko ya da Altus almalısınız, özellikler yakınsa Lg de olur. Zaten hepsi LG-Arçelik ortak üretimi. Lg'de sağa sola salınım oluyor, bazılarında Wifi. Ama servis sıkıntı garanti 2 sene. Arçelik,Beko,Altus'ta salınım yukarı aşağı (gerçi üst serilerde olabilir bakmak lazım), Wifi sonradan satın alınabiliyor. Servis dağ taş heryerde var ve garanti 3 sene + garanti uzatma olayı var. Ben 15lik aldım memnunum.

E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
103
37
Değerli forum üyeleri, evimde kullandığım klimalar ile ilgili deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Lg Dual eco s3-w18kl3ba 18000 btu (salon+mutfak 33m2)
2018'de alındı (kullanım sıcaklığı iyi havalarda gündüz 22 akşam 23, hava sıcaklığının 5 derecenin altına düştüğü durumlarda 24 derece, hava sıcaklığının 5 derece altında olduğu dönemler klima 24 saat açık , dış sıcaklık 5 derece üstü olduğu günlerde klimanın çalışma saatleri sabah 8 akşam 23)

Lg Dual eco S3-W09JA3AA 9000 btu (oda 16 m2 )2020 ( kullanım sıcaklığı 24-26 arası klima 24 saat açık)

Beko 31225 12000 btu (oda2 14m2) 2018 (kullanım sıcaklığı 24-25, klima akşam üzeri açılıp gece 23 gibi kapatılıyor, gerektiği vakit gün içinde de açılmakta)

bu ayın elektrik faturası 640kw tüketimle 510 lira olarak geldi. Önceki 2 ayın faturası havalar bu ay kadar soğuk olmayıp kar yağışı olmadığı için 340 ve 360 olarak geldi.

Ek açıklamalar:

*24 saat açık hiç kapatılmayan sıcaklığı 45 dereceye ayarlı 65 lt altus termosifon mutfak ve banyoda anlık sıcak su ihtiyacını karşılamakta olup sabah veya akşam duş vakti sıcaklık 55 e çıkarılmaktadır.

*A+ grundig bulaşık makinesi ortalama haftanın 6 günü çalışmaktadır.

*Beko çamaşır makinesi a+ haftada ihtiyaca göre değişmekte olup 3-4 defa çalışmaktadır.

*Rowenta 2100 watt elektrik süpürgesi ihtiyaca göre çalışmaktadır.

*16 saat sürekli açık masaüstü standart bilgisayar.

*2 adet 32" led tv çoğu zaman bir tanesi kullanılmakta ikincisi akşamları 1-2 saat açıktır.

*Buzdolabı 500 lt profilo A+

*Mutfakta mini fırın,tost makinesi,ızgara ve kettle kullanılmaktadır. Ocak tüplü olup bir tüp 3,5 ay gitmektedir.

*Bina 25+ yıl üzeri mantolamasız 4 katlıdır dairemiz giriş üstü ikinci katta salon ve odanın cephesi doğuya diğer odanın cephesi batıya dönük olup bitişik eski nizamda bir yapıdır. Salonun altında depo olarak kullanılan dükkan mevcuttur. Camlar standart çift cam pvc dir.

*Binada 2 daire sobalı, diğerleri doğalgaza yeni geçmiştir. Komşulara gelen faturalar; en üst katta 7/24 kullanan daire 500-580 aralığı, en üst katta sadece akşam yakıp gece yatarken söndüren daire 250 civarı, arakat sabahtan gece yatana kadar yakan daire 300-350 civarı, en alt kat sabahtan gece yatana kadar yakan daire 480 civarı.

* Gün içinde evden 1-2 saat dışarı çıkarken salondaki klima açık bırakılmakta, odalardakiler dış hava soğuksa 23 e kısılıp çıkılmakta, dışarısı iyiyse kapatılıp çıkılmaktadır.

bulunduğum bölgenin şubat sıcaklık grafiği
sssf9f815492affd58a.jpg

2020 kw tüketim grafiği

ee323bced9490a178d.jpg

K Çevrimdışı

Kelebek

Yeni Üye
15 Mar 2021
22
29
Sota yardımcı olacaktır fakat öncesinde şunları da yazarsanız 18000 yeterli mi onu da netlestirelim.
Klima kullanım amacı ?
Klima kurulacak yerin görselleri ve m2 si?
Kurulacak cephe ?
Diğer odaları da serinletisin mantığıniz var mı ?
Daha verimli olabilmesi için evin kabaca krokisi çizer misin ?
Bunlar faydana olacaktır.
Ustam ev Kuzey cephe yer Şanlıurfa klimayı salona takacağım 22 metre kare alan yalıtım yok hatta Pimapen camlar çift değil tek cam yalıtımı iyi değil 2 adet var ölçüleri 1 e 160 cm 1 adet balkon kapısı var yerler okul fayansindan 2. Kat üstü çatı katı sadece salonumu soğutup ısıtsa yeter bana edindiğim bilgiye göre 18 BTU yeter dediler ama ben markada kararsız kaldım Mitsubishi electrik e 8200 fiyat çektiler o kadar para vermeye kıyamadım açıkçası LG dual plus in 2 tane servisi var dediler 6000 dediler Beko ise 5400 dediler ayrıca Bosch a da 6000 dediler bunlardan hangisi daha çok işime yarar hangisi sıkıntısız uzun yıllar beni götürür bilemedim yardımcı olursanız sevinirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arçelik Beko ya da Altus almalısınız, özellikler yakınsa Lg de olur. Zaten hepsi LG-Arçelik ortak üretimi. Lg'de sağa sola salınım oluyor, bazılarında Wifi. Ama servis sıkıntı garanti 2 sene. Arçelik,Beko,Altus'ta salınım yukarı aşağı (gerçi üst serilerde olabilir bakmak lazım), Wifi sonradan satın alınabiliyor. Servis dağ taş heryerde var ve garanti 3 sene + garanti uzatma olayı var. Ben 15lik aldım memnunum.
Eyw kardeşim sağolasın bende LG ile Beko arasında kaldım ama net bir karar veremedim lg nin 2 servisi varmış buradan arkadaşların tavsiyesi ile hareket edeceğim artık

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Ustam ev Kuzey cephe yer Şanlıurfa klimayı salona takacağım 22 metre kare alan yalıtım yok hatta Pimapen camlar çift değil tek cam yalıtımı iyi değil 2 adet var ölçüleri 1 e 160 cm 1 adet balkon kapısı var yerler okul fayansindan 2. Kat üstü çatı katı sadece salonumu soğutup ısıtsa yeter bana edindiğim bilgiye göre 18 BTU yeter dediler ama ben markada kararsız kaldım Mitsubishi electrik e 8200 fiyat çektiler o kadar para vermeye kıyamadım açıkçası LG dual plus in 2 tane servisi var dediler 6000 dediler Beko ise 5400 dediler ayrıca Bosch a da 6000 dediler bunlardan hangisi daha çok işime yarar hangisi sıkıntısız uzun yıllar beni götürür bilemedim yardımcı olursanız sevinirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eyw kardeşim sağolasın bende LG ile Beko arasında kaldım ama net bir karar veremedim lg nin 2 servisi varmış buradan arkadaşların tavsiyesi ile hareket edeceğim artık
Sota Sota

K Çevrimdışı

Kelebek

Yeni Üye
15 Mar 2021
22
29
LG dual plus 6000tl
Bosch 6000
Beko 5400
Arçelik ekolojik 5300
Gree 5300
Airfel 5400
Hair 5500
DD 5400
Hepsi 18000btu fiyatları
  • Sota Sota hocam ne diyorsun bu işe neyi tavsiye edersin

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,464
  • Sota Sota hocam ne diyorsun bu işe neyi tavsiye edersin
LG-Arçelik-Beko aynı cihaz
Bosch-Airfel aynı cihaz
Gree-Demir döküm ayni cihaz
Haier kapıma dahi koymam.

listendeki tüm cihazlar bakır ama
gree ve haier üretimi cihazları pek sevmem

kisisel fikrim olmakla beraber aralarında
performansli,fonksiyonel en albenili cihazlar
LG-Arcelik-Beko cihazları.

konuyu geriye doğru okursanız memnuniyetin nekadar yüksek olduğunu görürsünüz.
gerek performans gerekse tüketim anlamında.

Dual eco - ekolojik serileri
Plus - Prosmart göre ucuz olur

wifi ve 4 yöne otomatik salınım fonksiyonları olmaması nedeniyle.

midea hakkinda neden birsey yazmadın derseniz.
fiyat performans cihazı olmaktan cıktı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt