Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Altus ve Arçelik %100 aynı cihazlar değiller. (Kataloğ verisi üzerinde konuşuyorum)

R410A gaz, R32 ve R125 birleşiminde oluşur kanun koyucular enerji verimliliğin artırılması istemesi nedeniyle tamamen R32 gaza geçilmiştir.
R410A Gazın problemli yapısı bunda etkin olmuş mu dur orası ayrı konu.

Gaz farklında dolayı tüketilen enerji miktarı düşmekte ama öyle atla deve değil.

Herzaman diyorum Prosmart önceliğiniz olsun. kanat yönlerine (sağ-sol) kumandadan kontrol edebilirisiniz . dahili wifisi mevcut.
sonradan taktırmak isterseniz canınızı yakacak meblağ çıkarıyorlar.

ZMP serisi güzel kaslı makina ama enerji verimliğinin düşük olduğunu, 15000 btu olduğunu unutmayınız. Kapasite olarak diğer klimaların altında kalır.

Arçelik Prosmart , LG Dual Plus sizin tüm taleplerinizi rahatlıkla karşılar.

Ayrıca LG markası Montaj kitini de bakır kullanmakta. (Maddi sıkıntısı olmayan herkese montaj kitinin bakır olmasını öneriyorum)
Arçelikte ek ücretle montaj kiti bakır seçilebiliyor mu? Montaj kitinin alüminyum olmasının ne gibi eksiği var mesela

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
592
s.a sota hocam

09325 klimayı 15 dk önce çaıştırdım

25 derece setledim oda içi 28,2 dereceydi şimdi 24,2 derece klima çalışması durdu üfleme yapmıyor yani bu normal mı dış ısısı 22 derece nem % 55

ilk başladığında 0,8 ke çekiyordu 0,1 kw kadar düştü

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
s.a sota hocam

09325 klimayı 15 dk önce çaıştırdım

25 derece setledim oda içi 28,2 dereceydi şimdi 24,2 derece klima çalışması durdu üfleme yapmıyor yani bu normal mı dış ısısı 22 derece nem % 55

ilk başladığında 0,8 ke çekiyordu 0,1 kw kadar düştü
Dış ortam iç ortamın sıcaklığı altına düşmüş. Termostat yapıp beklemeye geçmesi normal.

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
742
34
Merhaba. Sota hocamın tavsiyesi ile kış başı Lg Dual Plus 18.000 btu klima almıştım. Isıtma konusunda çok memnun kaldım. 23-25 derece arasında çalıştırdım kışın ve terletti bile diyebilirim ?
Malum şimdi yaz geldi. Kaç derecede çalıştırmam gerekir ideal olarak? Nem alma modunda çalışsa uygun olur mu? Elektrik sarfiyatı hangi modda daha çoktur? ( soğutma-nem alma) Yine tavsiye bekliyorum sizden.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Merhaba. Sota hocamın tavsiyesi ile kış başı Lg Dual Plus 18.000 btu klima almıştım. Isıtma konusunda çok memnun kaldım. 23-25 derece arasında çalıştırdım kışın ve terletti bile diyebilirim ?
Malum şimdi yaz geldi. Kaç derecede çalıştırmam gerekir ideal olarak? Nem alma modunda çalışsa uygun olur mu? Elektrik sarfiyatı hangi modda daha çoktur? ( soğutma-nem alma) Yine tavsiye bekliyorum sizden.
Merhaba memnun kalmana sevdim. Sizin yapacağız geri dönüşler yaptığımız tavsilerden çok daha değerli bunu unutmayın.

gelelim nem alma moduna aslında normal soğutma modundada klimaniz ortamın nemini alır.
iç üniteden dışarıya giden su ortamdaki nemdir.

nem alma fonksiyonun normal soğutmadan ayrıdan tekşey
cihazınız en yüksek kapasitede çalısır, iç unite fan hızı düşer birim havadan maksimum miktarda nem alınır.
cihaz en yüksek kapasite çalıştığı için tüketim artar nem hızlıca düşeceği için çok fazla sürmeden üşümeye başlarsın.

yoğun nemli ortamlarda nem alma moduyla başlanıp daha sonra normal moda alarak kullanabilinir.

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
742
34
Merhaba memnun kalmana sevdim. Sizin yapacağız geri dönüşler yaptığımız tavsilerden çok daha değerli bunu unutmayın.

gelelim nem alma moduna aslında normal soğutma modundada klimaniz ortamın nemini alır.
iç üniteden dışarıya giden su ortamdaki nemdir.

nem alma fonksiyonun normal soğutmadan ayrıdan tekşey
cihazınız en yüksek kapasitede çalısır, iç unite fan hızı düşer birim havadan maksimum miktarda nem alınır.
cihaz en yüksek kapasite çalıştığı için tüketim artar nem hızlıca düşeceği için çok fazla sürmeden üşümeye başlarsın.

yoğun nemli ortamlarda nem alma moduyla başlanıp daha sonra normal moda alarak kullanabilinir.
Hocam Rize’de yaşıyorum. Buralarda nem oranı çok yüksek. Bugün ilk kez soğutma moduna aldım. 23 derecede 2 3 dakikada odayı bariz bir şekilde soğuttu. Kaç derecede çalışması idealdır peki?

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
592
Dış ortam iç ortamın sıcaklığı altına düşmüş. Termostat yapıp beklemeye geçmesi normal.

çay yaptım içerken de klimayı çalıştıralım dedik

soğutması süper güzel

çok aşırı elektrik tüketimi de yok gibi duruyor 0,80 kw lardan 0,1 kw inmesi iyi

esas havalar daha ısınınca belli olur 40 dereceeler çıkalım bi

izmir için 32 dereceler normal sayılır daha

W Çevrimdışı

winpeace 

Aktif Üye
7 Kas 2019
83
44
Kumandasinin fotosunu atarmisiniz.
Olmasi gerekiyor diye hatirliyorum

32C3DB69-0A9E-4E40-9626-61755080A714.jpg

E Çevrimdışı

erdoganaydin

Yeni Üye
28 May 2020
33
74
merhaba güney cephe fransız balkon şeklinde 3 kanat camı olan 19 metrekare salonuma klima alacağım. ev netde 63 metrekare

salona klima koyduğumda diğer odalara faydası olur mu?

4000 tl civarı bütçem var hangi marka modele yönlenmeliyim. kaç btu almalıyım

teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt